gibanje cen stanovanj v prihodnosti

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Da se razumemo. Ni vsak kotiček Ljubljane za v revijo. Zagotovo imaš območja, ki se jim posveča premalo pozornosti. Bi pa težko ocenil, da se gre za ciganijo. Lahko pa da je moj pogled na urejenost, dostopnost infrastrukture in ponudba storitev zgrešen oziroma omejen. Zato bi si želel dodatnih pojasnil, kaj je tisto, kar bi naš soforumas ocenil za slabo in ga je tako zaznamovalo, da se mu v glavi pojavi podoba ciganskega naselja, ko je izven središča Ljubljane.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Ah, najdeš tudi izven centra kaj pametnega. Smo poleti iskali študentsko sobo za tamalega. Našli korak do Biotehniške fakultete. Stopiš iz bajte, pogled na samo naravo, prometa na tisti Večni poti sploh ne slišiš, 50 m do avtobusne, parklpac za avto. Nisem verjel da je to v LJ možno. Če bi živel v LJ bi blo to zame top lokacija. Ko sem to videl, pa tamali tudi je takoj podpisal pogodbo, brez vprašanja.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kaj pa potres ki je bil napovedan pred dolgimi leti. Recimo ta pred dobrim letom v hrvatski , še nič niso naredili niti v Zagrebu ( kjer čakajo da se bodo določene stavbe same porušile ) še slabše je pa v banovini.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
tole je že kdo nalimal?

Občina ima že dolga leta tako imenovana občinska stanovanja, ki jih za nizko najemnino oddaja perspektivnim znanstvenikom in umetnikom.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.959
2.634
113
Predvsem Rakova jelsa. Tomačevo, Kašelj...je sama elitna lokacija.

Tudi Rakova jelša ni več to kar je nekdaj bila in se razvija.Od kar je zoki uredil kanalizacijo, gredo stavri na bolje. Poglej primer hiše v spodnjem članku. Je cela ulica lepo zrihtana.
Pa sedaj Cest dveh cesarjev rihtajo, se bodo tudi tam stavri izboljšale.

Ampaj ja eni ste najbolj pamentni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.322
7.349
113
Imas prav.

Z vsemi luksuznimi novogradnjami so mlade druzine koncno dobile stanovanja, kjer lahko koncno zazivijo.
Torej od tocke kjer si trdil da vse novogradnje pokupijo eni in isti ljudje (celo zemljisko knjigo si navedel kot dokaz), sedaj, ko si bil pozvan da podpri svojo trditev, temo spreminjas v to da mlade druzine necesa niso dobile.

1. tud ferrarija dobijo redke mlade druzine
2. Mlade druzine nastanejo tako da dva otroke nardita. Mislim da je neumno da bi se morali ostali ukvarjat s tem kje bosta z druzino zivela.

• Všeč mi je
Reactions: Grestr

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.322
7.349
113
Kaj pa potres ki je bil napovedan pred dolgimi leti. Recimo ta pred dobrim letom v hrvatski , še nič niso naredili niti v Zagrebu ( kjer čakajo da se bodo določene stavbe same porušile ) še slabše je pa v banovini.
Kaj zelis povedat? Debatirat o potresno nevarnih stolpnicah v LJ?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.322
7.349
113
O tem obstaja vec studij. Vsaj 4 za znane stolpnice ki so potresno izjemno nevarne.

ce bo enkrat interes drzave bo za resitev tega problema potrebno sprejet zakon, izvedbeno pa stvar speljat preko MOL.

moj oseben predlog je gradnja dveh novih stolpnic kamor se preseli stanovalce, nato nadomestna gradnja na dveh lokacijah. In potem kolobaris. Ob vsaki nadomestni gradnjo se 30% dodatnih stanovanj. Po 10 letih bi bilo vse porihtano in obcini ostane 30% stanovanj na prenovljenih lokacijah plus dve prvotno zgrajeni stolpnici.

projekt ima tri glavne sklope
1. “Razlastitev” oz prisilna selitev tistih ki bodo iz takih ali drugacnih razlogov nasprotovali
2. Financna konstrukcija
3. Ureditev uporabe “viska” stanovanj po koncu uporabe

ce bo kdo od oblastnikov kopiral naj bo tok korekten in napise da je na alterju dobil idejo

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic in igi

B81

22. jul 2007
37.693
10.969
113
O tem obstaja vec studij. Vsaj 4 za znane stolpnice ki so potresno izjemno nevarne.

ce bo enkrat interes drzave bo za resitev tega problema potrebno sprejet zakon, izvedbeno pa stvar speljat preko MOL.

moj oseben predlog je gradnja dveh novih stolpnic kamor se preseli stanovalce, nato nadomestna gradnja na dveh lokacijah. In potem kolobaris. Ob vsaki nadomestni gradnjo se 30% dodatnih stanovanj. Po 10 letih bi bilo vse porihtano in obcini ostane 30% stanovanj na prenovljenih lokacijah plus dve prvotno zgrajeni stolpnici.

projekt ima tri glavne sklope
1. “Razlastitev” oz prisilna selitev tistih ki bodo iz takih ali drugacnih razlogov nasprotovali
2. Financna konstrukcija
3. Ureditev uporabe “viska” stanovanj po koncu uporabe

ce bo kdo od oblastnikov kopiral naj bo tok korekten in napise da je na alterju dobil idejo
Stare stolpnice pa se podre ali "popravi"?