Generali zavarovalnica- izračun bonusa

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zanima me, kako se pri Generaliju poslužujejo računanja bonusa pri avtomobilskem zavarovanju. Namreč več kot 15 let ni bilo škodnega primera, zvarovanec pa še zmeraj ni presegel 6 razreda. Torej kako računajo bonus?

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Enako kot vse ostale zavarovalnice. Koliko krat pa je bilo vmes prekinjeno zavarovanje, zaradi česar polica ni trajala vsaj polnih 11 mesecev in zaradi tega ni bilo nižjega premijskega razreda?

Ali pa recimo, da je vozilo bilo prodano, polica prekinjena. Potem pa novega vozila ni zavaroval na osnovi bonusa predhodne police, sploh če police ni delal pri istem zastopniku kot prej, pri sklepanju pa tudi ni imel s sabo ustrezne dokumentacije za uveljavljanje bonusa.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Zavarovanje v tem obdobju ni bilo prekinjeno niti enkrat, vseh 15 let je trajalo vsako leto 12 mesecev. Kot že rečeno brez škodnega primera. Resnično me zanima kakšne kalkulacije bonusa se poslužujejo zavarovalnice.
lp

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Zavarovanje v tem obdobju ni bilo prekinjeno niti enkrat, vseh 15 let je trajalo vsako leto 12 mesecev. Kot že rečeno brez škodnega primera. Resnično me zanima kakšne kalkulacije bonusa se poslužujejo zavarovalnice.
lp
Na ZS mi pošlji ime, priimek, poštno številko stranke, ali pa davčno številko, pa bom dal zahtevek za preverbo. Tak na pamet brez veze, ker vsa dejstva niso znana ...

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ni potrebe po osebnih podatkih, mene samo zanima kako Generali in ostale agencije računajo bonus. Kot si rekel se poslužujejo vsi nekega standardnega sitema. Včasih je bilo to 5 ali10% oz en razred napredovanja na leto, če ni bilo škodnega primera. Zanima me kako je to sedaj, ker očitno ta računica ne drži. Gre letno za 1/4 razreda, 1/2, nič gor?

lp

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Imam zavarovan avto pri Generaliju pa gre obvezno zavarovanje do 1. razreda in kasko do 4. razreda. Pri uveljavitvi škode ti naraste za 4 razrede. Vsako leto brez škode padeš za 1. razred. Če imaš kasko in nimaš škodnega primera dobiš naslednje leto nekaj 10 € vrnjenih.
Vsak razred pomeni 5% premije.
Torej bi ti v 15 letih brez škode moral biti pri obveznem v 1. razredu in pri kasku v 4. razredu. Lahko pa pokličeš svojega agenta, pa ti bo on razložil boljše, kot pa lahko "šlogamo" mi po forumu.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Telex, tudi pri kasku gre do PR01. S tem da imaš pri AO možnost direktno skočiti iz 04 na 01, pri kasku pa ne.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Torej bi ti v 15 letih brez škode moral biti pri obveznem v 1. razredu in pri kasku v 4. razredu. Lahko pa pokličeš svojega agenta, pa ti bo on razložil boljše, kot pa lahko "šlogamo" mi po forumu.

To je samo v idealnih pogojih, če imaqš 15 let isti avto. V kolikor menjaš avto tisto leto ne greš1 razred dol. (11 mesecev)

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Ni potrebe po osebnih podatkih, mene samo zanima kako Generali in ostale agencije računajo bonus. Kot si rekel se poslužujejo vsi nekega standardnega sitema. Včasih je bilo to 5 ali10% oz en razred napredovanja na leto, če ni bilo škodnega primera. Zanima me kako je to sedaj, ker očitno ta računica ne drži. Gre letno za 1/4 razreda, 1/2, nič gor?

lp

Sem ze z ene parimi strankami ugotavljal, zakaj nimajo vec bonusa kot bi ga mogli kmeti itd...

Po temeljitem prverjenju smo ponavadj prisli do zakljcka, da je kmel kaksno skodo, na katero je pozabil, da je vmes kupil
drug avto in potem pozabil urediti prenos bonusa ko je stari avto prodal a ob obnovi zavarovanja ni pomislil da ima se od prej
Bonus za prenest... ali pa je menjal avte v tako da par let ni nabarl bonusa... kupil avto, uskladil s tehnicnim kk je bil cez 10 mesecev in avto prodal spet po obnovi ko je imel zavarovanje 9 mesecev, to je naredil 2x ali 3x minilk je 6 let on pa je kmel 5% bonusa....

Vedno preverim a na koncu ugotovimo da je stranka nekaj pozabila povedati...
rolleyes-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.826
113
No no, pazi kaj pišeš. Saj veš, da so vedno za vse sranje krive zavarovalnice same ter seveda mi, zastopniki/posredniki
wink-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Telex, tudi pri kasku gre do PR01. S tem da imaš pri AO možnost direktno skočiti iz 04 na 01, pri kasku pa ne.
O tem sva se z agentom pogovarjala pred 4...5 leti in takrat je pri Generali veljajo, kot sem zapisal. Bom pa ob priliki (ko mi otroci in žena malce posodijo prvi avto
evil.gif
) pogledal na polico oz, ob obnovitvi zavarovanja vprašal agenta.