Triglav, Mariborska, Generali, Tilia, AS, ...?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Težave z Triglavom nimaš, če pristaneš na njihove pogoje in cenitev iz prvega šusa...... Če pa ja, pa je problem takoj tukaj. Drugače je pa isto sranje kot Generali, le da so ti praviloma cenejši.....

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kdaj se zaplete? Ko je nekdo čustveno navezan na vozilo in ga ceni več kot je dejansko vreden. Pusti tržno vrednost, ki lqahko odstopa tako navzgor kot navzdol. To se dogaja pri ekonomskih totalkah (ko avto ni v celoti razbit).
Mi je pa všeč ideja oz. opcija da zavarovalnica izplača Eurotax vrednost in obdrži razbitino. Ampak tu zopet nastopi problem precenjenosti vozila...

Pa še kveščen za Generali. Zakaj je moral sorodnik pri uveljavljanju poškodbe iz naslova dodatne kombinacije parkirišča plačati franšizo? A so zato kobajagi najcenejši?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
In če avto po Eurotaxu ni vreden nič... bi ti naredu kaj
jebat ga zakva maš pa tak avto..........

za ekonomske totalke se sicer radi odločijo, ampak ti hočjo prodat 50% ekonomske totalke ostalo pa rešene dele in nočjo slišat, da bi avto obdržali.....

skratka kot sem povedal, dokler cenilcu kimaš je vse ok, ko pa ne je pa ogenj v stehi. Imel sem tudi primer kaska ko sem nabil posodo akumolatorja od eberspaherja, je po dolgotrajnem tuhtanju ugotovil, da tega nism imel zavarovano, ker bi moglo bit kot dodatna oprema...

Seveda je zastopnik sam šu pogledat avto in sem reku zavaruj vse... naslednjo leto pa sem poklical zastopnika (Triglav), da bi rad osnovno zavarovanje, čisto brez vsega...

Gospod zastopnik je rekel, to pejt pa kr na tehničnega zavarovat....
tolko o tako opevanem Triglavu..... nategnejo kjer morejo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
.... nategnejo kjer morejo

Ne ne, napačno si to napisal komšija, nategnejo kogar se nategniti da oz. jim dovoli. Kot povsod drugod na tem našem svetu.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Ne ne, napačno si to napisal komšija, nategnejo kogar se nategniti da oz. jim dovoli. Kot povsod drugod na tem našem svetu.

To hočem dopoved tistemu, ki trdi da je Triglav boljši...... Če nočeš da te nategnijo, se začne zavlačevanje, teženje itd.... Triglav od Generalija ni nič drugačna le cenejša in to precej.....

Jebat se morš pr škodi pr obeh.....

to je bil moj point.... Da pa kimaš, je pa na tvojo škodo, take imajo zavarovalnice najraj....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Itak da je to nam vsem jasno (vsaj večini), borba za pravice je povsod, kot se mi borimo za naše stvari se oni borijo za njihov denar, jasno. Jaz še vedno 100% trdim da če poznaš splošne pogoje enega kaska in če imaš vse kombinacije korektno zavarovane + razna doplačila da ti ne more nihče nič seveda pri predpostavki da si tudi ti korekten in da nočeš "mutit" namreč določeni cenilci so stari mački in poznajo vse te "finte" dost bolj kot mi in dejstvo je da če pretiravaš ali izigravaš jih pač dobiš po pichki
smile-1.gif
Je pa dejstvo da so ti cenilci že včasih tudi psihologi in znajo videt koga lahko obrnejo in koga ne. Če si bimbo in nimaš jezika pač nastradaš, star pregovor pravi "kdor jezik špara kruha strada". Kar se pa generalno tiče zavarovalnic pa seveda prevladuje mnenje da je Triglav ena boljših zavarovalnic, saj tudi je, če ne druga ti zaradi svoje tradicije in velikosti daja občutek varnosti, kar ena majhna zavarovalnica marsikomu ne daje....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To je tvoje mnenje, da je Triglav najboljša....... Iz postov se da razbrati, da ravno Triglav nebi nategovala, kar je seveda daleč od resnice.

Kr se tiče samih zavarovalnic, to zame rihta odvetnik, dam pač tiste 100€ in pač on uredi vse, da meni ni treba in ja uveljavlam, kar gre skozi... tudi za vrat se da čeprav pravijo da poškodb vratu več ne izplačujejo...

Moti me edino to, ker pravite, da je Triglav fer.... potem si se pa zbudu... Triglav ne daje noben varnosti občutek več kot pa kaka majhna, celo Generali je bistveno večja kot Triglav...

En primer je naša NLB, pri tej imamo samo srečo, da zaenkrat za vloge jamči država....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čakaj zdaj pa že malo blužiš, ti mešaš telesne poškodbe in uveljavljanje zahtevkov preko odvetnikov. Kaj boš zdaj reko mojster? Da ti odvetnik hodi cenit zadnji odbijač preko kaska? Ne bluzi. Nisem rekel da je Triglav najboljši, jaz sem edino imel z njimi najmanj komplikacij oz. jih sploh nisem imel nikoli, zato pa so vsi avtomobili že tam peto leto (4-6 avtomobilov nonstop - veliko škod). Letos bom pa najbrž avtomobil ali dva dal drugam pa da vidimo... to je to. Ne trdim da so edini fer, je pa dejstvo da so redki s katerimi nisem imel težav in kregarije kot si jo prej omenjal. Seveda sem vedno vse ugodno uredil pri vseh zavarovalnicah ampak je bila kregarija ter laufarija... Generalli je večja, seveda, vendar ne pri nas...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Lej po pravici, če znjimi nisi imel komplikacij, potem si pristajal na njihove pogoje.... Jest sicer že kr nekej časa škode nism mel, sem pa za fotra tudi za škodo preko odvetnika zrihtal, da je pač dobil precej višjo odškodnino kot bi jo sicer, dala zavarovalnica......

pa, da se razumemo, odvetnik ne hodi cenit odbijač, ampak zato pošlje izvedenca, ki ni zavarovalniški plačanec in na podlagai tega da zahtevek...

Mnogi se tega ne zavedajo, da to možnost imajo.... Jest osebno se z nobeno zavarovalnico sploh ne kregam in se tudi ne mislim, pravzaprav sem pri cenitvi kar lepo tiho......

Kr se tiče same zavarovalnine, pa znajo biti na koncu kar dobri zneski razlike, če računamo, da pri isti zavarovalnci zavaruješ, avto, motor, nepremičnino...

Triglav pri izplačevanju škod ni fer in nobena izjema slovenskih zavarovalnic..... so pa vsaj pomoje dražji od konkurence, opevajo pa takoimenovano boljšo storitev in tradicijo, ki ni vredna za moje pojme pou pezde hladne vode....... po domače...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
Ce kdo pozna solidnega odvetnika v lj in okolici ki zna na triglav pritisnit tudi za izgubo dohodka se priporocam za zs. Triglav je zavrnil zahtevek po ao za izgubo dohodka zaradi invalidnosti. Pa tako pisejo kako krijejo vso skodo. My ass.
Ps; najbrz bi druge zavarovalnice naredile isto. Se pac ne pogovarjamo o strihanju odbijaca.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
AS mu ze po telefonu napovedu kombinacije pa nakazu šale

smu dav vedt da se s tabo nav noben jeb.u - on je podobn mislu(!), zato to je pa napotil za pult. Tam imas namrec vec zavarovalnic na razpolago - dobr ti je hotu!

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sej zav. za primer invalidnosti nadomesti izpad dohodka.

A posebej pa nimas nobene nezgode urejene a kaj

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Lej po pravici, če znjimi nisi imel komplikacij, potem si pristajal na njihove pogoje....

Hehe, ti mene res ne poznaš dobro, če bi me poznal bi vedel da pristajam vedno le na to kar mislim sam da je prav in tako mora bit, če mi poči vetrobransko steklo in če si izberem pooblaščenca da mi ga menja je to po mojih željah, ko imam vadalizem mi avto barva moj ličar ker imam doplačano opcijo da si sam izbiram, ko imam dotik neznanega vozila enako, nevem kakše težave imaš ti...
zmaga.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa to še, jaz sem iz Maribora, morda imam srečo in v Mariboru delajo "normalni" cenilci? Mogoče...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa še kveščen za Generali. Zakaj je moral sorodnik pri uveljavljanju poškodbe iz naslova dodatne kombinacije parkirišča plačati franšizo? A so zato kobajagi najcenejši?

sta 2 opcije - ali je hotel privarčevati en drobižek € pri premiji in se je odločil za odbitno franšizo pri delnem kasku parkirišče ali pa ima že tako staro vozilo, da je odbitna franšiza avtomatsko zraven.

ja zato smo najcenejši
smirk-1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Gospodje,

v Slovenijo prihaja zavarovalnica ERGO, 3 največja v Evropi, ki se bo specializirala za avtomobilski segment.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Kako prihaja? A niso oni že nekaj let tukaj?

Mogoče bodo samo začeli ponujat avtomobilska zavarovanja?

In ne glede na vse - kakšno vezo ima to s trenutno temo?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Gospodje,

v Slovenijo prihaja zavarovalnica ERGO, 3 največja v Evropi, ki se bo specializirala za avtomobilski segment.

Vsekakor dobrodošlo
zmaga.gif