Vojna v Ukrajini 2

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.722
-4.335
113
Dokazal si, zopet, da nimaš pojma...

1. ni tako enostavno. Izgleda res nič ne potuješ, ne po EU, kaj šele okoli po svetu.
2. podobno, ne enako. Podobno mora biti, ker na mejnih kontrola pašaporte pregledujejo tudi elektronsko in morajo imeti neke standardne elemente, sicer to ne deluje.

1. kaj točno izvršuje EU? Kaj točno delajo ministri?
2. NATO ima kakšn otočno zvezo z EU?
3. npr? Hočeš reči, da v Srbiji ima srbija eno davčno politiko, vojvodina pa drugo?
4. Ne vem zate, ampak najprej si bil državljan Slovenije, šele nato Jugoslavije. Potni list npr je bil samo jugoslovanski, ne pa tudi slovenski.
5. v državah to rešujejo manjšine. V EU tega pač ni in niti ne more biti. KAtere države imajo različne politične sisteme?
6. zakonodajna moč mora biti na vseh področjih, ne pa malo ja, malo ne...
1. no nazadnje je Laynova zaukazala, naj se vojaški proračun dvigne. In mi že dvigamo. Pripravljajo teren za novih 800 miljard za obrambo EU. In kaj je potem EU ? Tu je tudi odgovor na drugo vprašanje
3. V času Juge smo slovenci plačevali drugačne daavke kot v Srbiji, Hrvaškem... pa je bila sfrj nedvomno država.
4. Drži. Si bil državljan Slovenije in tudi državljan Sfrj. Danes si pa državljan Slovenije in tudi državljan EU
5. Držav ki niso jezikovno in kulturno enotne je ogromno. Torej to ne more bit razlog, za obstoj države. Država z dvema političnima sistemoma, kapitalizmom in komunizmom je naprimer Kitajska.
6. Zakonodaja je vedno na več nivojih in v našem primeru je najvišje EU. zakonodaja. Imamo EU poslance, ki sprejemajo zakone. Koliko je kazen za parkiranje na občinski zelenici pa ne odločajo v Bruslju, niti v slo parlamentu, ampak v občini. Kaj pa država, če je suverena, ali to pomeni da mora bit na vseh področjih, ali malo ja in malo ne?

• Haha
Reactions: damirj

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.722
-4.335
113
Da je država sklenila 45 miljonski posel s slovenskim podjetjem še ne pove prav veliko o poslu.
Ker hipotetično je lahko tisto podjetje kupilo v tujini nekaj za 44, 999 miljonov, gor dala nove nalepke in naprej prodala za 45 miljonov. Zaslužka v slo je pa jurja, kar se drugače sliši kot 45 miljonov.

Še bolje pa bi bilo, če bi kaj prodali še drugim članicam nata.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.473
2.522
113
1. no nazadnje je Laynova zaukazala, naj se vojaški proračun dvigne. In mi že dvigamo. Pripravljajo teren za novih 800 miljard za obrambo EU. In kaj je potem EU ? Tu je tudi odgovor na drugo vprašanje
3. V času Juge smo slovenci plačevali drugačne daavke kot v Srbiji, Hrvaškem... pa je bila sfrj nedvomno država.
4. Drži. Si bil državljan Slovenije in tudi državljan Sfrj. Danes si pa državljan Slovenije in tudi državljan EU
5. Držav ki niso jezikovno in kulturno enotne je ogromno. Torej to ne more bit razlog, za obstoj države. Država z dvema političnima sistemoma, kapitalizmom in komunizmom je naprimer Kitajska.
6. Zakonodaja je vedno na več nivojih in v našem primeru je najvišje EU. zakonodaja. Imamo EU poslance, ki sprejemajo zakone. Koliko je kazen za parkiranje na občinski zelenici pa ne odločajo v Bruslju, niti v slo parlamentu, ampak v občini. Kaj pa država, če je suverena, ali to pomeni da mora bit na vseh področjih, ali malo ja in malo ne?
1. torej misliš, da je to potem ultimativni ukaz in če tega ne storimo, bomo leteli iz nato? ali iz eu? ali iz obojega?
3. sej zato hvala bogu smo šli ven iz sfrj.
4. to ni enako
5. tudi to ni enako. Kitajska smatra še Taiwan notri, Taiwan pa se ne smatra za del Kitajske.. Ampak OK, te razumem kaj hočeš reči, ampak tega ni tako zelo veliko, kot ti tu trdiš, sploh pa ne neka urejena država.
6. WTF si zablodu sedaj tule?

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.105
-668
48
Valparaiso

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.526
11.492
113
1741181164678.png

• Haha
Reactions: jonny77 in damirj

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.597
5.671
113

Večina članic Nata in EU upravičeno dvomi v to, ali so ZDA še zaveznik. V takih dramatičnih spremembah prihaja do velikih sprememb v praktično vseh nacionalnovarnostnih politikah vseh držav v našem političnem prostoru. Tudi recimo v primeru sicer nevtralne Avstrije," poudarja Grošelj.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: sad in jonny77

sad

Guru
24. avg 2007
21.396
10.070
113
V glavnem meni ni jasno kaj se republikancem dogaja v glavi, da jim bo Trump pred njihovimi očmi požgal svet. Pestro bo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.105
-668
48
Valparaiso
Ja, tale chatgpt nima pojma.
Že v 1- alineji, kako potni list omogoča svobodno gibanje po evropi.... prvo državljan EU potnega lista za gibanje po EU sploh ne potrebuje (za to je OI) svobodno gibanje po evropi omogoča tudi švicarski in še marsikater ne eu potni list.
2. Potni listi vseh držav so podobnega dizajna - in kaj ima dizajn veze, ali je neka tvorba država ali ni. Napis EU pa kvečjemu zamegljuje, da si iz Slovenije, poudarja pa imaš EU potni list in državljanatvo.
in o državah:
1, EU ima evo vlado, (izvršna oblast) ki jo vodi Leynova. Ima tudi parlament, ki sprejema zakone. Imamo ministrice - tudi za zunanjo politiko....
2. ima skupno vojsko (nato) Obstajajo tudi države, ki nimajo enotne vojske. In države v katerih nekateri predeli nimajo vojske.
3. ni enotne davčne politike - So države, ki to nimajo, pa so še vedno države.
4. tudi v Sfrj smo bili državljani Slovenije in hkrati še Sfrj.
5. Manjkajoča kulturna in jezikovna enotnost - no če je to pogoj za državo, potem tudi Ukrajina ni država, nima ne jezikovne in ne kulturne enotnosti - pa še sto drugih tudi ne. In tudi sfrj ni bila.
Obstajajo celo države z različnimi političnimi sistemi v določenih območjih, haha kje je šele jezikovna enotnost LOL
6. omejena zakonodajna moč. haha že priznanje, da ima zakonodajno moč, je dokaz, da je EU država.
glej, saj že ime pove = zveza držav ... Unija

ko Evropejci gredo po svetu in so povprašani od kod so ... še nisem slišal da bi kateri omenjal EU, vsako omenja svojo državo ...

nasprotno pa amer omenja, da je iz ZDA in ne omenja zvezne države, ker tam je zadeva drugačna, lapajo isti jezik, volijo prezidenta ... kdo je v EU prezident, šefica komisije al predsednik Evropskega sveta? sem moral poguglat, da mi je osvežilo, keri pajac je glavni med prezidenti

v glavnem, špil ni takšen, kot hočeš prikazat

SFRJ je bil tudi zveza držav ... ampak bolj povezana kot EU

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.722
-4.335
113

ko Evropejci gredo po svetu in so povprašani od kod so ... še nisem slišal da bi kateri omenjal EU, vsako omenja svojo državo ...

nasprotno pa amer omenja, da je iz ZDA in ne omenja zvezne države, ker tam je zadeva drugačna, lapajo isti jezik, volijo prezidenta ... kdo je v EU prezident, šefica komisije al predsednik Evropskega sveta? sem moral poguglat, da mi je osvežilo, keri pajac je glavni med prezidenti

Ja saj ime pove. Unija je bolj centralizirana kot federacija, obe pa bolj kot konfederacija. V uniji so posamezne države manj samostojne kot v federaciji, in v obe manj kot v konfederaciji . Ali ti ime unitarna država kaj pomeni? In če se spomnimo jugo razprtij, srbi so želeli bolj unitarno državo, mi pa bolj konfederacijo.

Js pa kadar grem preko oceana povem, da sem iz Evrope. Pa ne zaradi kakšnih nacionalističnih vzgibov, ampak da ljudje vsaj približno vedo, iz kje sem, ker večina pojma nima, na katerem koncu sveta je Slovenija.

Ja, saj večina ljudi ne ve kdo je glavni v EU. Ti ni za zamerit. Tudi je v nekaterih državah glavni predsednik (zda, francuja... v drugih pa predsednik vlade (slovenija, nemčija..)

Tudi Švica je zveza držav (konfederacija) , še bolj ohlapno povezanih kot smo bili mi v SFRJ. In kot že ime pove, Unija je bolj trdno povezana kot federacija.

• Haha
Reactions: damirj

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.545
860
113

Aha, razumem.

Torej, na primer, Demokratična republika Kongo je demokratična država, saj to že ime pove :fredi:

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Kamele0N in damirj

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.722
-4.335
113
1. torej misliš, da je to potem ultimativni ukaz in če tega ne storimo, bomo leteli iz nato? ali iz eu? ali iz obojega?
3. sej zato hvala bogu smo šli ven iz sfrj.
4. to ni enako
5. tudi to ni enako. Kitajska smatra še Taiwan notri, Taiwan pa se ne smatra za del Kitajske.. Ampak OK, te razumem kaj hočeš reči, ampak tega ni tako zelo veliko, kot ti tu trdiš, sploh pa ne neka urejena država.
6. WTF si zablodu sedaj tule?
1. Ne.. Ne bomo leteli iz EU ali Nata, preveč rabijo naš denar, ki jim ga pošiljamo. Lahko so pa pritiski, sankcije, odpoved sredstev iz EU, ki bi nam pripadala..... no saj Orbana poglej, kako pritiskajo nanj in madžarom ne dajo denarja, ko se kaj ne strinja - do česar ima vso pravico.
3. Ja hvalabogu, da smo šli ven in Juge, ampak na žalost smo pristali v še večji greznici. Današnja EU je daleč od tega, kar je bila 2004.
4. Je enako.
5. Nisem imel v mislih Tajvana, ko sem pisal v dveh sistemih v eni državi. Ampak ko že omenjaš Tajvan, da te popravim, Tajvan se lepo smatra za Kitajsko. In tam tudi živijo Kitajci - priseljenci in potomci celinskih Kitajcev. Domačine originalne Tajvandce so preplavili, tako kot so albanci srbe na Kosovem, in delajo na tem še kje drugje. Tajvancem tudi ni cilj odcepitev, (to praktičbo imajo) Njim je cilj združitev s Kitajsko, Ampak takšno, da bi bili oni glavni, da bi oni vladali vsem Kitajcem, ne pa da bi bili v Pekingu glavni, to jim je pa nesprejemljivo, Hočejo vrnitev na stanje pred 1970, ko so bili tajvanci priznani kot voditelji Kitajske.