Triglav, Mariborska, Generali, Tilia, AS, ...?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa še kveščen za Generali. Zakaj je moral sorodnik pri uveljavljanju poškodbe iz naslova dodatne kombinacije parkirišča plačati franšizo? A so zato kobajagi najcenejši?

sta 2 opcije - ali je hotel privarčevati en drobižek € pri premiji in se je odločil za odbitno franšizo pri delnem kasku parkirišče ali pa ima že tako staro vozilo, da je odbitna franšiza avtomatsko zraven.

ja zato smo najcenejši
smirk-1.gif

Niste najcenejši
evil.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
vse zavarovalnice so lahko dobre ali slabe, odvisno je od stranke in pa cenilca, če sta oba realna se da v prvo vse o.k. narediti, kar se v veliko primerih tudi zgodi, so pa vedno izjeme. Imam stranke ki so nezadovolne s Triglavom, druge z ZM, tretje majo s Tilijo slabe izkušnje, četrte pa Generli, Grawe,...

Če bi se folk mal manj sekiral zaradi tega kur... pleha bi lahko bolj mirno živeli... jaz bi uvedel obvezno odbitno franšizo, da se folk ne bi več sekiral zarad vsake udrtince in ojoj moj bogi avto, k se mu svet podre ko ma 1 leto star avto eno praskico... buhu... Avto je sredctvo za prevoz od točke A do B, super je če je večji in novejši da je varen, če je pa en blatnik mal drugačnega odtenka ker je barva ogorela v 5 letih, in je nov barva malo drugačna, pa da se ti svet podre zaradi tega, prosim vas, so bolj pomembne stvari na svetu...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ja zato smo najcenejši
smirk-1.gif

Niste najcenejši
evil.gif

ja pa smo. a ne vidiš naših reklam, ki tako pravijo?
tongue-1.gif

(vem da nismo, vsaj v tem obdobju ne, trditev sem uporabil zaradi predhodnega posta na katerega sem repliciral...ampak sej veš...od primera do primera so razlike....drgač je pa najcenejša ta moment tilia se mi zdi)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
ZM je trenutno najcenejša. Zastopnik lahko namreč vsakemu da 30% variabilnega popusta, samo reci je treba.
wink-1.gif

Kdor je sklenil zavarovanje v letu 2011 in nima 30% variabilnega popusta, ga je zastopnik po domače povedano nategnil.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
ZM se izogiba nazivu "komercialni", pa se zato uporablja "variabilni". Če rečeš zastopniku, stisni mi šem 30% variabilnega, ga boš tudi dobil, ker on ve in te veš za kaj se gre.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sicer ne bi šel k ZM ampak me res zanima kako izgleda moja kasko polica s 30% variabilnim popustom. Da ni to na koncu 53€ ceneje kot drugod
smile-1.gif
Hvala za info! Lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vprašanje: če ti stisne 30% variabilnega na začetku na komplet račun se ti še kako pozna (potem sledijo še popusti na PR, stalnost in ostalo)... Če ti pa ta popust stisne samo na AKA kombinacije in z upoštevanim bonusom... Potem pa to toliko...

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Neke neposredne veze nima, pa vseeno....

Res no že prisotni v Sloveniji, ampak uradni začetek bo spomladi 2012, ko bodo začeli tudi z avtomobilskim zavarovanjem, ker bodo ponudili neke nove produkte....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Škoda tudi da Wiener Stadtische nima avtomobilskih zavarovanj, zelo korektna zavarovalnica...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vprašanje: če ti stisne 30% variabilnega na začetku na komplet račun se ti še kako pozna (potem sledijo še popusti na PR, stalnost in ostalo)... Če ti pa ta popust stisne samo na AKA kombinacije in z upoštevanim bonusom... Potem pa to toliko...
Na končno cifro (ne glede na premijski razred) ti stisne 30% popusta. Popust pripada na vsa kritja, AO, AO+, AK, delne kombinacije. V glavnem vse!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Do 2010 je gora tako počela... Do 50%. Najprej so to čisto ukinili, sedaj po kapljicah vračajo... Moje mnenje je, da so naenkrat imeli prevelikonrazliko med vplačili in izplačili... Meni bi se tudi hebalo prijaviti vsako najmanjšo praskico in pušniti 3 razrede, če pa na koncu dobim tak skonto da sem še zmeraj na profitu...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Triglav je to kar vsem šenkaval. Imam kolega, ki je zastopniku Triglava na roko plačeval 70€, da mu je dal 50% komercialnega.
ZM ima boljšo taktiko, popust da samo tistemu, ki to zahteva, ali pa mora dati zaradi zbijanja cene (konkurenčne zavarovalnice).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Teh 70 EUR je pa davek na neumnost. Ali pohlep agenta. Ali oboje. Bolje da takih agentov ni. Osebno nisem nikoli dobil 50% komercialnega, 25% pa vedno. Brez prošenj, namigovanj, podkupovanj. Je bil pa ta popust vezan na ostala zavarovanja (hiša, 2 življenski, 3 zdravstvena, 2 avta, 3 nezgodna mladoletnikov, naložbeno, sorodniki zavarovani pri isti zavarovalnici).

Čeprav je dajanje takih popustov ugodno na kratek rok (ko namesto popusta ponudiš boljša kritja pa doživiš osip zastonjkarjev)...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
V Kranju so nekateri proti plačilu zrihtali 50% bonus... Drgač je bla cela afera okol tega...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eno je bonus, drugo popust. Popust je stvar zavarovalnice ali ga odobri ali ne, dodelitev bonusa mimo ustaljenih pravil (na suho) pa je vsaj nepošteno, očitno pa tudi kaznivo.