A bo zdej... OdraselTomi je še kar v šoku odkar je bil presenečen nad lastno uporabo določenih besed.![]()
zanimivo da, nisi pa pogledal obstoječih tarif za uvoz izven dogovorjenih kvot.Sem malo pogledal odzive ostalih držav na carine.
Kitajska, Kanada so šle na polno in takoj uvedle carine. Izjemno sem presenečen nad ponavadi vljudno in brezzobo Kanado. In to ni solo akcija Trudeo-a, ampak so se praktično vsi postavili za tako akcijo. Province napovedujejo še ostrejše ukrepe.
Kitajska je direktno napovedala, da gre do konca.
Mehika bo tudi v nedeljo uvedla carine, tako da zamuja.
Evropa pa nič. Francoz ''poziva k dialogu in pogajanjih''.
Wall Street strmoglavil, tako da ritoljubci CEO, ki so takoj leteli k Trumpu, so dobili fajn na suho v rit. Baje se je v ZDA inflacija že pričela oglašati, to jo bo pa konkretno podžgalo. Kakorkoli, američani so dobili to, kar so izvolili, pa da vidimo, kako bodo to še pojedli.
Sam še vedno ne morem verjeti, da ta bedak misli, da bo zmagal, če cel svet obrne proti sebi, sesuje ekonomsko sodelovanje z največjimi partnerji in ob tem leze v rit Putinu.
Morda se bi pokazalo, da je woke problem približno tako velik, kot s tistimi krivimi kumaricamiPa še enkrat bi ga volili samo ker je anti-woke. Prioritete.
potrebno je vedeti kdo je delal raziskavo in na kakšnem vzorcu, predvsem pa kje.Zanimivo:
![]()
![]()
Poll on Trump's 2025 joint address to Congress finds large majority of viewers approve
Here's how Donald Trump's 2025 joint address to Congress polled with Americans. A heavily GOP viewership called speech presidential, entertaining.www.cbsnews.com
N = 1.207 gledalcev prenosa nagovora kongresa s strani predsednika in od vseh teh je bilo 51% republikancev, 20% demokratov ter 27% "neodvisnih", CBS je pa v osnovi načeloma/praviloma antirepublikanski oz. antiTrump.potrebno je vedeti kdo je delal raziskavo in na kakšnem vzorcu, predvsem pa kje.
Močno dvomim, da bi mu ego dopuščal, da tako hitro popusti, brez kakršnegakoli zaostrovanja.Trump menda razmišlja o ukinitvi carin.![]()
matej moj post je bil retoričen, sarkastičen. Če dobiš tako visok delež ljudi ki se z nekom strinjajo, čeprav se s tem osebkom ne strinja 3/4 sveta je hitro jasno kaj in kako. Je pa to tko kot pri nas ko so cene živil/košaric nam lansirali....N = 1.207 gledalcev prenosa nagovora kongresa s strani predsednika in od vseh teh je bilo 51% republikancev, 20% demokratov ter 27% "neodvisnih", CBS je pa v osnovi načeloma/praviloma antirepublikanski oz. antiTrump.
Tule so (te in ostale) podrobnosti v zvezi s tem, link se najde v članku, ki sem objavil zgoraj pod sliko:
P.s. Vidim, da me je ferdo vmes s temi podatki o raziskavi že prehitel a bolje 2x kot nobenkrat
Evo iz najbolj resnicoljubne medijskehišeMočno dvomim, da bi mu ego dopuščal, da tako hitro popusti, brez kakršnegakoli zaostrovanja.
Razen, če sta mu orožarska industrija in Wall Street pokazala, kje mu je mesto.