GEN-I plin za gospodinjstva!

I

Izbrisan uporabnik #488

kot torej vidiš imamo do 2015 mir
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
To drži, kaj pa števce so že prišli popisat? Nekaj še, zdaj ravno izpolnjujem online pod "Zamenjava dobavitelja", ko to oddam dobim domov pogodbo ali...? To ko enkrat oddam je potem že v postopku ali komaj po podpisu in vrnitvi pogodbe?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Aja pa še to, če dam na koncu da bi avtomatsko bremenijo račun torej trajnik, a je to kaj ugodneje? Vprašam informativno saj sem se že zadnjič spraševal če imajo trajniki kakšne ugodnosti ali se ti zaračuna enako kot da sam plačaš nalog preko spletne banke? Hvala

I

Izbrisan uporabnik #488

K meni še niso prišli nič popisati, je pa res, da jaz vsaki mesec javim
smile-1.gif
in sem 22.10. spet javil porabo 3 kubike, ker imam še malo čez 100 plusa.

Začne pa zadeva veljati ko oddaš podpisano pogodbo oz. jo prejmejo.

Trajnik ti banka isto zakasira kot če si sam plačaš prek spleta.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem, zakaj si tako dolgo čakal
smile-1.gif

Za plin ti je sedaj itak nepomembno če bo trajalo malo dlje za preklop, ker do novega leta so cene pri vseh sedaj podobne... skratka se ne mudi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hja saj veš kako je...
smile-1.gif
Čeprav še vedno nevem koliko bo pri elektriki razlike, približno v %. Mi nekako na GEN-u niso znali rečt, rekla je cca. 10% ali med 1-2 položnicama mesečno. Daj mi rečt, kako se lahko potem ko podpišem pogodbo pri GEN-u dogovorim da mi nardijo za plin nek povprečen mesečni pavšal saj se mi ne da javljat mesečno teh vrednosti? Za elektriko pa tak imam daljinski števec in bodo sproti poračunavali!

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ne javljaš za plin, ti bodo mesečno pošiljali glede na shemo porabe.

Za elektriko jaz javljam, čeprav imam daljinski števec, ampak tam je skoraj vsaki mesec enaka poraba...

Za plin pa se bo najbrž dalo kaj zmenit, saj niso to roparji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja shema že ampak z nekom bo treba pri GEN-u to shemo določit, isto kot pri elektriki se zmeniš koliko boš mel mesečni pavšal in ali ti ga naj zmanjšajo ali dvignejo in konec leta imaš potem pač poračun. Bom poklical na GEN ko dobim papirje..!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AlienRex pravi:
Je kdo že dobil povratno informacijo, da bo preklop plina na GEN-I izveden s 1.11.?

Včeraj sem dobil v nabiralnik nek papir, da bodo v petek menjali merilno napravo. To je menda to.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne vem, takšen dopis me je čakal, pa so očitno združili zadevi. Se mogoče ravno poklapa vse to skupaj.

Plin je v hiši ne vem, 15 let pa je še sedaj zunaj prvi števec, a zdaj bodo pa po novem na 5 let menjavali?

----

Mimogrede se mi zdi smešno, je zadnjič prišel vodovodar, da zamenja števec. Pa mu rečem kaj hodiš po bajti, saj si pred kratkim menjal, se še stari ni vlegel. Je rekel, da je že 5 let mimo.

Pa ne me .... (res je gratis oziroma se to plačuje s položnico, ampak...)

Prej pa je bil števec v bajti leta in leta.

Zdaj pa se na 5 let menjava, tu ima spet nekdo hudi, hudi, biznis.

I

Izbrisan uporabnik #488

So prišli menjat danes in jamrali, da kak ne bo nič ceneje, da bota zdaj dve položnici
hysterical-1.gif
in podobne pravljice.

Itak da bota dve položnici, ker dosedanji "dobavitelj" po koncesiji še vedno vzdržuje omrežje in ta del položnice bo ostal enak, bo pa druga položnica za porabljen plin nižja.

Pravi so.

Kaiser

Pripravnik
25. jul 2009
149
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

----

Mimogrede se mi zdi smešno, je zadnjič prišel vodovodar, da zamenja števec. Pa mu rečem kaj hodiš po bajti, saj si pred kratkim menjal, se še stari ni vlegel. Je rekel, da je že 5 let mimo.

Pa ne me .... (res je gratis oziroma se to plačuje s položnico, ampak...)

Prej pa je bil števec v bajti leta in leta.

Zdaj pa se na 5 let menjava, tu ima spet nekdo hudi, hudi, biznis.

Števec za vodo je potrebno na 5 let umirjat, vendar je menda ceneje kar novega namontirat ( cca 30€)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Hmm jaz sem govoril z GENom glede manjav števcev in so mi zatrdili da oni nič ne menjavajo, da vse ostane enako? Plinarna MB je torej menjala števec ali...?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, Plinarna je menjala, spodaj pa je pisalo opomba: v fazi menjave dobavitelja:pozitiven
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ravno včeraj dobil pošto od GEN-I, da sem od 1.11. pri njih, pa da v 5 del. dneh pridejo plinarji popisat števec.

Men so poslali, da sem šele s 1.12. yyy En mesec kasneje ker mi niso pogodb poslal...

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi jaz sem danes dobil pismo, da smo od 01.11. že njihovi in da bo moj gen-i deloval od sredine novembra, kamor javim tekočo porabo.

Poslali so še obrazec za preplačilo za Plinarno, da mi vrnejo novec.