GEN-I plin za gospodinjstva!

I

Izbrisan uporabnik #488

ksz

Danes sem dobil pismo od Gen-i oz. opravičilo, da bodo do 15.01.2013 poslali račun.

priden.gif

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
A dela komu, za vnos porabe števca za plin? Elektriko lahko normalno vpišem, za plin pa sploh opcije nimam.

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
Kaj je zdaj s temi geniji na plinu? Kličem na pomoč uporabnikom , kje je račun za februar, po njihovi evidenci je faktura nared. Počakam en teden, še kr nič. Pišem na mail, naj mi ga pošljejo še enkrat ali pa vsaj kopijo na mail, ni odgovora ..... A jim je crknu IT za fakture?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Kar počasi ... Jaz sem jim šele zdaj uspel (ker so mrcvarili z računi) uspel dokončno plačat za dec-feb ... Marčevski račun bo verjetno enkrat maja prišel. Ampak pri prehranku glede na lani, se ne pritožujem. Lani sem bil na UNP od istrabenza (ko celo naselje), najbolj mrzel mesec je bil račun 302€. Letos sem za komplet nov+dec+jan+feb plačal (GEN-I + energotiki za omrežnino) 369€ ...

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
Ali se kaj ve kdaj bodo združili položnici plin+omrežnina, ker počasi to postaja že tečno?

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Ali se kaj ve kdaj bodo združili položnici plin+omrežnina, ker počasi to postaja že tečno?

Meni je bilo rečeno, da z aprilom ali najkasneje majem. Če bo pa res, bomo pa videli.

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
Ma, človek bi jih poslal nekam. Kličem v ponedeljek prejšnji teden na informacije, mi pove, da račun za december(!) ni plačan. Pravim, seveda je plačan, vam pošljem potrdilo o plačilu po mailu. En teden kasneje dobim opomin pred odstopom od pogodbe. Kličem spet na informacije: ja gospod ni plačano, a res ste poslali, daj pošljite še enkrat... Matr, a ne morejo porihtat računovodstva kot se šika

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Čudaki se strinjam, jaz sem tudi dobil zdaj neko akontacijo pa čeprav jim javljam redno števčno stanje, očitno ga niso zavedli ampak res jim je težko dopovedat kaj tukaj zdaj ne štima...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.109
113
Obišči stran
Tudi jaz sem že popizdil totalno. Računov niso pošiljali 3 mesece, kličem, pisarim na mail, odgovora seveda nobenega, spletni portal je polom, že zelo razmišljam o menjavi dobavitelja... Sploh, če ne bojo kmalu poštimal enotnega računa...

Ker, če ga lahko Energetika pošlje, ki je hkrati omrežni distributer kot dobavitelj plina, ga lahko oni tudi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik flajr pravi:
Adriaplin ima novo ponudbo za gospodinjstva, cena plina je za 6,5 % nižja od GEN-I.

Zanimivo.

Jaz bom počakal do zgodnje jeseni z morebitno menjavo, da vidim, ali se bo GEN-I do takrat ujel (jim dam kako šanso več, kot bi jim dal sicer, ker so pač sprožili pocenitve plina), pa da vidim, kakšne cene bodo takrat obljubljali ... Itak se prenos uredi v 1 mesecu, do tam nekje novembra pa je poraba plina tako majhna, da se ne splača s tem ukvarjat prej ...

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Fora je v tem, da moraš stanje plinomera sporočati tudi prejšnjemu distributerju, seveda tudi novemu in potem dobiš račun.
Zgleda, da še niso tolk "povezani" in ti lahko pošljejo pavšal. Je pa res, da je minuli mesec prišel račun z zamudo od GEN-a.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz javljam obema, je pa res da od geni pride račun z enomesečno zamudo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Nič ne rabiš prejšnjemu. Stanja javljaš novemu, ta naprej sporoči SODOtu za omrežnino. Tudi če bi klical na SODO, tvojega podatka ne bi upoštevali - sem preveril, ko smo reklamacijo na GEN-I urejali, (ker so pri meni tudi en gromozanski pavšal udarili, ker so "zgubili" sporočeno stanje, pavšala pa je bilo toliko, kot porabim v 3 mesecih pozimi), pa so mi to poveali, Je pa SODO (Energetika) poslal nov račun po 2 tednih (takoj ko jim je GEN-I sporočil pravilno stanje), GEN-I sam pa 5 tednov kasneje ... Staremu niti ne bi mogel, ker nisem več stranka in nimajo pod kaj vnest, ker odjemno mesto ni njihovo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Javljam 22. v mesecu obema!

Od starega imam še account, sicer pa so pisali, da naj javljam tudi njim.

In sedaj, ko obema javljam je usklajeno, prej pa so poslali kr nek račun.

In to takrat, ko so izgubili podatek = Geni ga je izgubil, v njihovem sistemu ga ni bilo. Pa sem javil.

Zato pa sedaj obema = sistemskemu operaterju, ki pošlje svoj račun in genii

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Jaz nisem nič penil, lepo čičal pa čakal in upal da me pozabijo..Ne vem zakaj bi si belil glavo, da mi pošljejo položnico. No v začetku aprila so poslali 3, pa smo plačali.

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
Predvsem zato, ker je lepa navada, da imaš račune plačane v roku, sicer te lahko preseneti kak opomin. In ker pravnoformalno gledano oni tebi niso dolžni poslati računa, tvoja naloga je, da skrbiš da je prejeta storitev plačana.

Men je na pomoči uporabnikom pred 14 dnevi povedal, da imam odprt račun, sem poslal potrdilo o plačilu in dobil čez en teden opomin - sem spet poslal potrdilo o plačilu. In kaj se je zgodilo danes - klical sem jih, če so zaprli terjatev. In kljub dvema mailoma je bila še vedno odprta.

Potem sem po telefonu čist popenil, da naj se nehajo zajebavat in pošiljat opomine pred odklopom, če so dobili na mail potrdilo o plačilu dvakrat. Njihov odgovor - imamo zunanjo službo za reševanje težav s knjiženjem, bomo uredili. Če dobim še en sam opomin, jih pošljem u [cenzura] in zamenjam distributerja.