Gaspari: Študentsko delo napaka na trgu dela

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
hysterical-1.gif

Murgl dwarf
hysterical-1.gif

Eni ste z njim bolj obsedeni, kot oni drugi z Glanzkopfom
grin1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Poznam precej ljudi, ki z 800 ojri preživljajo sebe, ženo, otroke, hodijo na (skromne) dopuste, nekajkrat letno si privoščijo it vn, obnavljajo stanovanja, za katera so se spufali za 20 let itd... a glej ga zlomka, preživijo in štukajo konec s koncem.
cool-1.gif

Scrkljanim študentom, ki jim je bilo večno vse v rit vtaknjeno, bi privoščil ameriški študij, kjer si vse sam plačaš. Pol pa da vas vidim, delo prek ŠS do 30+ leta...
bonk.gif

800 uradno......kolk je kle fušanja popoudne??? Pa najbrž si pozabu +800 žena!!! Ker če ni tko mal nabijaš....nism zastonj matematke z 9 naredu....znam dnar skp metat
wink-1.gif
Kaj, a bi zdaj rad celo družinsko anamnezo, al kaj?!?
bonk.gif

Žena dela za 400€ v eni spufani fabrki, on za 600 v Slovenski gazeli 2002 (ali 4, ne vem več točno), dva otroka, en 2.letnik SŠ, drugi 4., fuša noben ne, za 200€ majo pa pufa na mesec.
Ker si tak "matematik"
rolleyes-1.gif
, pretvori to v normalne življenske spremenljivke, ne v ZF študentsko vizijo, kako naj bi življenje potekalo.
+2 otroska dodatka
+2 republiski stipendiji

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Poznam precej ljudi, ki z 800 ojri preživljajo sebe, ženo, otroke, hodijo na (skromne) dopuste, nekajkrat letno si privoščijo it vn, obnavljajo stanovanja, za katera so se spufali za 20 let itd... a glej ga zlomka, preživijo in štukajo konec s koncem.
cool-1.gif

Scrkljanim študentom, ki jim je bilo večno vse v rit vtaknjeno, bi privoščil ameriški študij, kjer si vse sam plačaš. Pol pa da vas vidim, delo prek ŠS do 30+ leta...
bonk.gif

800 uradno......kolk je kle fušanja popoudne??? Pa najbrž si pozabu +800 žena!!! Ker če ni tko mal nabijaš....nism zastonj matematke z 9 naredu....znam dnar skp metat
wink-1.gif
bonk.gif

Žena dela za 400€ v eni spufani fabrki, on za 600 v Slovenski gazeli 2002 (ali 4, ne vem več točno), dva otroka, en 2.letnik SŠ, drugi 4., fuša noben ne, za 200€ majo pa pufa na mesec.
Ker si tak "matematik"
rolleyes-1.gif
, pretvori to v normalne življenske spremenljivke, ne v ZF študentsko vizijo, kako naj bi življenje potekalo.
+2 otroska dodatka
+2 republiski stipendiji
hysterical-1.gif

Ja, pa še glasbena želja na radio belvi
hysterical-1.gif

abc123

Zelenc'
25. jul 2009
3
0
1

Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
cool-1.gif

bonk.gif

wink-1.gif
bonk.gif

Ker si tak "matematik"
rolleyes-1.gif
+2 otroska dodatka
+2 republiski stipendiji
+ vrnjena dohodnina, kar pomeni, da so državi dal res MINIMALNE davke (v bistvu skor nič)
tongue-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
bonk.gif

Kar pejt se takele računice, bomo videli, do kod boš pregural, razvajenc.
crazy1.gif

Čez en mesec boš že na Trenjih: Kev, kev, ne morm žvet in ne umret
stupid-1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Glede na temo...

Popolnoma se strinjam z ukinitvijo študentskega dela a le ta mora biti del širših sprememb na trgu dela. Od znižanja davkov in prispevkov, do popolne fleksibilnosti trga dela. Če se bo problem reševal parcialno bo to medvedja usluga tako za študente kot tudi za ostale zaposlene.

Glede na obljube glede tega, da se bo zadeva reševala v okviru socialnega dialoga jeseni recimo, da smo lahko optimistični, da se bo zadeva reševala v širšem kontekstu ( a glede na vlado ocenjujem, da do dobre rešitve ne bodo prišli).

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
PO dolgem času se ponovno oglašam z velikim razočaranjem nad našim sistemom in nad samim delodajalcem sem pa presnečen nad ŠS (e-študentski servis).
Že kak teden več ne delam pri privatniku, ker mi ni tri mesece niti centa plačal šele pred 1 mesecom mi je poslal napotnico nazaj in šele po 10 dneh mi je servis založil eno napotnico kasneje tik pred prekinitvijo dela pa mi je vrnil še eno napotnico in servis mi je založil v parih dneh še drugo napotnico (ja naj rečem, da sem delodajalcu zatežil, da naj poravna obveznosti do mene potem pa se lahko še slišiva za delat). Meni osebno ni bilo problema držat kramp pa lopato v roki, ampak to, da plačila kar ni in ni in, ko zveč kaj vse si je ta privatnik privoščil v tem času, ko bi ti moral plačati tistih 1000 evrov, že tako so slabe plače pa še tega ne dobiš no saj nisem edini. Naš sistem je po pravici povedan na dnu, katastrofa, kaj vse se to dogaja, lopovi, ....nimam besed hvalabogu, da ne delam več pri temu privatniku.
Še čas za malico ti ne pusti delal recimo 8 ur brez malice in na koncu, ko preračunaš ure (vse sem si zapioval) ti pride razlika-premalo plačila.

in ZAKLJUČEK:
Kar sem napisal je striktno res, nisem SUŽENJ, da bi se pustil nategovat v prihodnje, če bom doživel še kaj takega ADIJO. IZ strani ŠS sem dobil VSE plačano, ampak je še vedno privatnik dolžan servisu.
OK to je sedaj ena negativna izkušnja sedaj pa iskanje novega dela.

OFF:
Ne verjetno ka se dogaja pr nas bereš 24ur, časopis, teletex, tv-novice, internet, .....kako ljudje izgubljajo službe, ne dobijo plačila za več mesecev nazaj, skoraj 100.000 brezposlenih, nič penzij čez XX let, tajkuni....zakaj noben nič ne ukrepa.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Jaz ga čisto ukinil ne bi, omejil bi ga, delo bi bilo mogoče samo za čas počitnic (npr. dva meseca). Jaz sem nekaj let delal prek študenta, če bi mel še enkrat možnost izbire, bi se raje zaposlil in takoj začel z izrednim študijem. Če delaš 40 ur na teden preko študenta, ni tako enostavno zraven peljati še redni študij. Mislim, da bi se tudi čas študija s tem skrajšal. Država bi dobila od davkov in prispevkov več kot pa sedaj prejema od študentskega dela, tako bi se tudi masa za republiške štipendije lahko zvišala.
Štipendije bi bilo treba dvignit na ta račun, samo bi bilo pri dodeljevanju gledati na celotno premoženje družine, ne samo na prikazane dohodke, ker je na tem področju zelo veliko zlorab. Tudi iz tega naslova bi bilo več za štipendije za tiste, ki jih res potrebujejo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Kaj ti pomaga štipendiranje, če študirajo socialno delo pa ne vem kaj še podobnega. Če vidijo pa kak integral pa rečejo, da tole pa ni za njih.
hysterical-1.gif

korodani

Pripravnik
12. apr 2009
147
0
16
Jamrajo da je preveč dela na črno preko teh študentskih napotnic.

Brez študentskega dela, se bi delalo ŠE VEČ na črno kot trenutno se, pač ne z napotnicami ker jih več nebo,ampak na drugačne načine, skratka ne bo se plačevalo davkov .

So tudi študentje ki študirajo in preživljajo hkrati tudi starše, zdaj pa si predstavlaj da ukinejo študentsko delo. Človek bo mogo pustit šolo da bo lahko šel delat in dalje preživljat starše / družino .

Študentskega dela se ne sme, in se ga ne bo ukinlo ....
smile-1.gif

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Integral spada že v splošno razgledanost, ne morejo se bunit zaradi tega no. Štipendije pa morajo biti, zaradi zagotavljanja enakih možnosti, samo pravično morajo biti razdeljene.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Če sta oba starša brezposelna, sta upravičena do socialnih nadomestil, verjamem pa da se je težko prebiti skozi vso birokracijo na CSD ali občini, ko se nadomestilo zavoda izteče. Tudi pomoči bi bile lahko višje, če bi bilo prikazovanje premoženja bolj jasno. En korak v to smer bi bila tudi obdavčitev nepremičnin.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
Obdavčitev nepremičnin......se prav jst podedujem vikend od staršev in me vsekajo po denarnici zato....in ga morm nakonc mal mn kt pod prisilo prodat zato?
stupid-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
KSZ
Študentsko delo se NE SME ukinit. veliko je študentov, ki nebi mogli študirat, če nebi zraven še kaj delali. Če bi se to zgodilo, pol bi lahko študirali samo tisti, ki imajo premožnejše starše. Pa ne rečt, da so zato republiške štipendije, ker jo 1. težko dobiš 2. so bol majhne.
Lahk bi ga pa preuredili tako, da bi lahko delal samo tisti, ki redno nardi vse izpite. Vsem pavzerjem, ponavljalcem, tistim ki so se prepisali pa se to prepove.
Študentske servise pa se zarad mene lahk ukine.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
cool-1.gif

bonk.gif

wink-1.gif
bonk.gif

Ker si tak "matematik"
rolleyes-1.gif
+2 otroska dodatka
+2 republiski stipendiji
hysterical-1.gif

Ja, pa še glasbena želja na radio belvi
hysterical-1.gif
sem narobe kaj napisal? to je še vsaj 400€ zraven oz. ena ženina plača.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik Mirror pravi:
Integral spada že v splošno razgledanost, ne morejo se bunit zaradi tega no. Štipendije pa morajo biti, zaradi zagotavljanja enakih možnosti, samo pravično morajo biti razdeljene.
integral nima veze s splošno razgledanostjo ampak je matematično orodje s katerim rešuješ določene probleme. res je da je to osnova matematike, sam da bi pa ga morali ti doterat v nulo je pa nonsens.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kar se tiče študentskega dela. Sej je bila včeraj dobra primerjava, glede tistih 1000 € . Da študentskemu servisu pač moraš plačati okoli 1100 €, če imaš pa koga redno zaposlenega pa 1760 €. 760 € za prispevke, pa to so tak fukjeni, to pomeni da skoraj za eno plačo daš državi. In debilen je tisti delodajalec, ki ne "zaposli" študenta. Strrinjam se, da bi mogli študentske servise preoblikovati. Seveda ne, da bo to raj za tiste, ki delajo na druge napotnice. Logično, da gre državi v nos, ko nima skoraj nobenega profita od študenta. Naj pa naredijo tako, da boš preko študentskega servisa delal, dokler boš imel status in boš plačeval prispevke in imel še priznano delovno dobo. Ukinitev študentskega dela, bo udarila najbolj tiste, ki so pošteni. Imajo npr. starše brez službe, ali se sami preživljajo. Dela čez počitnice in čez leto, da se lahko preživi. Štipendije, so pa tudi takšne, da te srat prtisne.
Logično, da jaz raje vzamem študenta, kot pa nekoga redno zaposlim, ker me kot delodajalca pride ceneje. Sedaj v času krize, pa je potrebno malo gledati, kam gre denar.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Vikend je luksus, pa tudi če ga podeduješ. Obdavčitev nepremičnin, bi morala seveda upoštevat kvadraturo, št. prijavljenih na tem naslovu. Maš danes primere, ko se je nekdo začetek 90-ih znašel in sedaj oddaja več stanovanj, pa vse na črno.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik abc123 pravi:
Res je, da se študentski servisi na veliko izkoriščajo. Problem ni samo, da študent delodajalca pride veliko ceneje kot redno zaposlen ampak se preko njih "pere" tudi veliko denarja. Študentom se da od nakazila 10%, servisu plačaš še 6% torej skupaj okoli 16%. Seveda je to problem ampak politiki bi se morali vprašati ZAKAJ SE TO TAKO MNOŽIČNO DOGAJA? In odgovor je, da je obdavčitev v Sloveniji ODERUŠKA in ena izmed največjih v EU! Ni problem v progresivni lestvici ampak v mejah za določeno obdavčitev! Ta meje je postavljena zelo, zelo nizko in kaj hitro je del tvojega zaslužka obdavčenih po 41%, čeprav je tvoj letni prihodek vse prej kot velik! V razvitih državah EU je meja postavljena 3,4..× višje! Ne vem kaj tem politikom ni jasno? Naj zmanjšajo JAVNO PORABO in bojo brez problema zmanjšali davke, oziroma zvišali oderuške meje pa bo redkim podjetnikom padlo na pamet, da bi izkoriščali te servise...

Word!

sem bil v 41% razredu, pa ni bla plača nič posebnega...

Ne vem pa kaj je problem znižat javno porabo... kako da tega niso sposobni.... to je ko virus, treba se šlepat na gospodarstvu, pa tud če crkne...