Gaspari: Študentsko delo napaka na trgu dela

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
misliš da si delovne navade lahko pridobiš samo z 8 ur na da celo leto?
sem v študentskih časih delal marsikaj, od kratkotrajnega, do 8 ur vsak dan 1 leto. in čas dela ni tu niti pod razno faktor za delovne navade.
štromar sem postal po 1 mesecu tak da vse kar se tiče grobih del in inštalacij sam porihtam
čistilec šip po 2 tednih. spucam šipe v 0 boljše kot najboljša gospodinja
grims-1.gif

geek za OS sem postal po 2 mesecih
monter stavbnega pohištva sem postal po 3 mesecih. pohištvo ali kako ne preveč zajebano kuhinjo sestavim z levo roko
fizična dela kot prebiranje odpada, nošenje parketa, selitve,..., so mi tak prišla v kri da še šiptarom pomagam ko kaj doma delamo

vse skupaj nevem če je za 2 leti, pa grem stavit da mam več delovnih navad kot en tipični današnji študentski geek, ki 3 leta 8 ur na dan čepi v pisarni, če bi pa fukno žakl cementa na ramo pa ga lahko direkt v bolnico peljejo
smirk-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
Ja tud sam sm dal že marsikaj skoz...vsak k mu razlagam kaj vse sem že delal prav wauuu ti pa maš izkušnje...full dobr!

Ampak sm prepričan da si z odgovornimi Š. deli krepiš odnos do dela...denarja....dobiš delovne navade.....nevem jst si težko predstavlam 8ur NE delat....konckoncev je celotna družba sprogramirana na teh 8ur.....in tud sam hočeš-nočeš nimaš kaj počet brez dela od 7mih zju3 do 4popoudne razen da gledaš v zrak in se smilš samemu sebi!

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Prideš zjutri ob 8.00 na šiht, greš na cigaret, pa te do 9.00 ziher ni. Potem kakšno uro in pol delaš, potem je ura 11.00 in greš na malico si kupiš časopis, kaj za jest in pit, pa še na kavo skočiš v pol ure. Potem pa prideš nazaj na šiht, pa ješ in piješ 1 uro, potem še pa časopis bereš, če te kako delo ne zmoti. Pač delavnik tipičnega fašista. In si misli, jaz uživam, mladina (študenti) pa naj delajo. Jaz sem se za takšne stvari najbolj jezen. In znam biti do takšnih prava "žival". Boljš imeti enega študenta zaposlenega, kot pa 4 take fašiste. Ziher bojo več naredili študenti. In naj mladina dela, stari pa naj je*ejo mladino.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.593
113
41
Lj
Pol bi blo smiselno tudi študente več plačati kot tiste fašiste. Se pravi fašistov bruto znesek in še nekaj dodatno.
Pol pa ni več tolk zanimiv študent ne?

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Marsikje študent skoraj več naredi, kot en zaposlen. Seveda to ne velja za vse študente in vse zaposlene. Kot sem že v tej temi napisal, naj se za študente uvedejo različne dajatve in naj se tudi šteje delovna doba. Država pač pri vsaki stvari pristavi pisker in naj ima potem od tega tudi študent kaj. Kot da so študenti neki tajkuni.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Marsikje študent skoraj več naredi, kot en zaposlen. Seveda to ne velja za vse študente in vse zaposlene. Kot sem že v tej temi napisal, naj se za študente uvedejo različne dajatve in naj se tudi šteje delovna doba. Država pač pri vsaki stvari pristavi pisker in naj ima potem od tega tudi študent kaj. Kot da so študenti neki tajkuni.

Se strinjam... a s tem se bodo prihodki študentov seveda občutno znižali (kar je tudi prav, saj sedaj v primerjavi z zaposlenimi pogosto dobivajo več).

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.593
113
41
Lj
Oz. se bodo stroški šefov občutno zvišali, saj so zdaj v primerjavi z zaspolenimi pogosto veliko manjši za študente. Zakaj bi razmišljal samo enosmerno? Nepremičnine gredo lahko samo gor? Smo vidli ja.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Oz. se bodo stroški šefov občutno zvišali, saj so zdaj v primerjavi z zaspolenimi pogosto veliko manjši za študente. Zakaj bi razmišljal samo enosmerno? Nepremičnine gredo lahko samo gor? Smo vidli ja.

Ti si misli in piši kar hočeš... jaz sem zapisal le dejstvo. Če misliš, da bodo delodajalci celotno dodatno davčno breme sprejeli na svoja pleča si utopist oz., da povem kar direktno - pač nimaš pojma.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.593
113
41
Lj
Ja prov. Če pa ti misliš, da bodo pol vsi potem delali za polovico plače pa si tudi utopist.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Ja... imaš težave s pismenostjo ali mi le polagaš besede v usta. Izraz "občutno zmanjšali" ne pomeni "šli na pol". Počakajmo in bomo videli.