Garmin Mobile XT for Symbian S60 v5.00.50

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Twister87 pravi:
zakaj pa se jebete s premikanjem img datotek? jaz pa preklapljam med kartami v programu Garmin mobile XT... grem pod orodja, uredi moji podatki, kompleti zemljevidov, Mapsource... tukaj pa obkljukam tiste zemljevide, ki jih hočem imet.

ti je ze nekdo prej napisal, da ne pomaga ce vgasne v XT. Potrebno je prav preimenovat mapo, se pravi potrebno je imeti vec razlicnih datotek, ki jih potem uporabljas.

Ce kdo ve ali zasledi, kaj narediti, da bo mozno uporabljati CN in AR skupaj bom zelo hvalezen.

ps: v CN nimam Jugoslavije instalirane, tak da kaksnega prekrivanja kart ni, rezultat je pa vseeno isti

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
mogoce en update - po tem ko me je prvic garmin mobile xt lociral mi je na1x zacela delat tudi slovenija

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Jaz uporabljam CN 2010.10 in AR 2.30 in TOPO SLO 2.20 skupaj že dalj časa in dela sikanje ulic in krajev brez problema. Tudi prejšnje verzije CN 2009 so bile OK, problem je bil CN 2008 in AR 1.8 - od takrat naprej pa nimam več problemov. Mogoče bo pomagala kakšna sveža namestitev novejšega Garmina, pred tem pa seveda odstranitev vseh starih datotek (vključno z brisanjem map)

DamijanF

Zelenc'
22. feb 2010
4
0
1
ssavski, pa lahko najdes "bogu za hrbtom ulico" v SLO, tud ce si v tujini? npr. ce si v italiji, poskusi najt en x naslov (ki ni v zadnje najdenih) .. ali pa v tvojem primeru najt eno ulico v Srbiji (ker imas extra karto, ni v kompletu z Adria) ...

Meni to ne dela..

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Meni to vse dela. Ali imaš naložene vse karte - tako evropo kot tudi vse ostale detaljne karte - srbijo in adriaroute?

DamijanF

Zelenc'
22. feb 2010
4
0
1
Imam vse te karte... zanima me samo to ali lahko najdes - ce si v AVT ali ITA (torej CN area) v SLO(Adria area) eno X ulico in imas CN+Adria+Srbija kot en sestavljen img na telefonu(brez da se ti karte prekrivajo?
Pri meni to funkcionira le ce imam v CN2010 tud SLO zraven... ce imam pa sestavljen img iz CN+Adria (CN brez Balkana) potem pa mi iz AVT ne najde v naslovov v SLO (razen zadnje najdenih)..Ali pa iz SLO v SRB mi tudi ne najde.
Sedaj imam pac vse komplet nalozeno (torej se mi karte prekrivajo) in pac vklapljam in izklapljam karte katerih ne potrebujem. Vseeno mi funkcionira(tud ce sta CN in Adria obe vklopljeni - le dlje casa mi racuna pot)..lepse bi pac bilo ce bi imel samo en img - za route karte (pa topo extra)..sedaj pac imam se ostale img (topo slo, topo AVT...) tudi na telefonu, vendar "narobe poimenovane" kadar jih ne potrebujem (ker smo pac omejeni na 4 image)

Hvala!
LP

bojch

Pripravnik
4. okt 2008
67
0
6
Ma na XT-ju imaš lahko poljubno število sestavljenih map, samo image ne sme bit večji kot 2 GB. Tako lahko narediš en image EU, ga poimenuješ gmapprom, drugega pa sestaviš iz poljubnega števila kart, ga poimenuješ gmapsupp. Seveda moraš vse skupaj delat v Mapsourcu in jo po pošiljanju v napravo ustrezno poimenuješ, da ti pri pošiljanju naslednje karte le te ne izbriše (nadomesti z nanovo poslano). Na ta način lahko imaš v napravi skoraj 8 GB kart.

DamijanF

Zelenc'
22. feb 2010
4
0
1
Bojch .. ne vem ali to meni govoris? Ne vem ce si me razumel..mene samo zanima ce vam sestavljena karta(CN+Adria) dela (tako sem pac razumel ssavski-ja in zato tudi vprasal). Da si v tujini (pa ne na Hrvaskem) in skusas najdt en X naslov v Sloveniji. Ker meni ne najde naslovov (razen ce se mi karte prekrivajo, torej da sem pri narejenem img izbral komplet CN, tudi z Balkanom + img Adrie).
Zdaj ce se vozis od Tivolija do BTC-ja in uporabljas navi, potem ne bos tega nikoli zaznal in ti dela vse super.. ce pa se kdaj peljes cez mejo pa potem to opazis.

Saj zadeva funkcionira in ni neke panike.. pac me zanima ali je to jajca od Garmina ali jaz ne znam. Ce je prvo, potem bi v primeru neobstoja CN Europe (torej da bi bila vsaka drzava zase) lahko pozabil navigiranje..razen po drzavi in do meje, potem pa v novi drzavi jovo na novo..

P.S. Pa Mapsource ni edino orodje za sestavljanje kart ;-)

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Citat:
Uporabnik DamijanF pravi:
Imam vse te karte... zanima me samo to ali lahko najdes - ce si v AVT ali ITA (torej CN area) v SLO(Adria area) eno X ulico in imas CN+Adria+Srbija kot en sestavljen img na telefonu(brez da se ti karte prekrivajo?
Pri meni to funkcionira le ce imam v CN2010 tud SLO zraven... ce imam pa sestavljen img iz CN+Adria (CN brez Balkana) potem pa mi iz AVT ne najde v naslovov v SLO (razen zadnje najdenih)..Ali pa iz SLO v SRB mi tudi ne najde.
Sedaj imam pac vse komplet nalozeno (torej se mi karte prekrivajo) in pac vklapljam in izklapljam karte katerih ne potrebujem. Vseeno mi funkcionira(tud ce sta CN in Adria obe vklopljeni - le dlje casa mi racuna pot)..lepse bi pac bilo ce bi imel samo en img - za route karte (pa topo extra)..sedaj pac imam se ostale img (topo slo, topo AVT...) tudi na telefonu, vendar "narobe poimenovane" kadar jih ne potrebujem (ker smo pac omejeni na 4 image)

Hvala!
LP

Meni to dela, vendar imam jaz CN EU kot gmapprom.img, nautiko in TOPO kot gmapsup2.img, ostale karte AR+SRBIJA+MADŽARSKA pa kot posebno datoteko - ne režem več posameznih delov kart , kjer ima specialnejše ven. - ZATO TI NE DELA. In tudi več ne izklapljam posamezne karte in mi vse lepo dela, razen nautične karte Jadrana, kjer moram pač AR in TOPO izklopit, ker drugače nautika ne pokaže detajlev.

LP

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik DamijanF pravi:

P.S. Pa Mapsource ni edino orodje za sestavljanje kart ;-)

pa si ti naložil s MapSourcom ali z "drugim" orodjem?

ker meni (naloženo s MapSourcom) CN EU (BREZ!! področja Adriaroute in Hungary 5.3) kot gmapprom.img in AR + Hungary 5.3 kot gmapsupp.img lepo dela - ob iskanju naslovov v drugih državah kot se trenutno nahajam NULL PROBLEMO
cool-1.gif

zna včasih "drugo" orodje kaj narobe narediti
crazy1.gif

DamijanF

Zelenc'
22. feb 2010
4
0
1
No to sem hotel slisat...
Vedno naredim z MapSourcom, ker imam tudi vse te karte (recimo Gmaptool bi uporabil - in sem ga tudi takrat - kadar dobim samo img karto..)

Pismo ...
Torej imas CN EU brez Balkana(prom.img),v mapi pa se supp.img z Adrio.. in ce si v Avstriji recimo ali pa v Italiji(ker si napisal null problemo:) ) ..potem ce gres iskat pod naslove(SLo ali pa HUN) ti najde vsako selo.. (vsako selo mi najde, ce sem le to prej iskal v Slo in je potem med zadnje najdenimi) ...

Vidis..jaz pa zdaj vec kot 2 leti s prekrivanjem kart to resujem... sem mislil da pac je problem v tem, da karte s cestami ne ustrezajo popolnoma druga z drugo (tak kot te recimo 2 krat polkrozno obraca na HRV_SRB meji - ce imas Adria+SRB)..

Moras kje kaj extra nastavit v MapSourcu?

Hvala!

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Enako, imam samo 1 karto vključeno naenkrat, drugače ne dela. Še dobro da ima telefon file manager in jih lahko lepo preimenuješ po potrebi in tako vklapljaš karto, ki jo trenutno rabiš, itak mi to ni glavna navigacijska naprava, samo pomožna.

Si mogoče našel rešitev?

Na Nokijah E51 in E52 imam naložen MobileXt 5.00.60 in karti Adriaroute 3.0 in CN Europe 2011.10.
Če grem pod Uredi moji podatki--> Kompleti zemljevidov in odstranim kljukico pri CN Europe 2011.10, mi še vedno ne najde zadetkov iz Adriaroute. Sta pa oba lepo vidna in jih lepo izklapljam.
Naložil sem kompletne img datoteke, drugič sem probal združevat z mapsource-om pa napaka ostaja.
Adriaroute deluje, ko s filemanager-om spremenim img od CN Europe 2011.10.
Se pravi da ga ta nekaj serje.

Na Nokiji N86, ki ima notranji spomin, pa mi zadeva deluje v nulo.
Imate kakšen nasvet mogoče?
Hvala.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Zdravo,

kolega ima Nokio X6 (symbian) in me zanima, kako bi mu lahko zrihtal free Garmina gor z Adrio Route ta zadnjo? Saj je ta zadnja 3.0 če se ne motim a ni?

Preveč je vsega napisanega za nazaj in bi lepo prosil nekoda da mi samo odgovori na hitro.

Hvala in lp

tomziii

Zelenc'
23. jun 2010
1
0
1
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Zdravo,

kolega ima Nokio X6 (symbian) in me zanima, kako bi mu lahko zrihtal free Garmina gor z Adrio Route ta zadnjo? Saj je ta zadnja 3.0 če se ne motim a ni?

Preveč je vsega napisanega za nazaj in bi lepo prosil nekoda da mi samo odgovori na hitro.

Hvala in lp

Tudi jaz sem kupil nokio x6 in bi lepo prosil za navodila ali povezavo do njih kako usposobiti garmin na tem aparatu.

Hvala!

Ales888

Pripravnik
22. jul 2010
87
0
6
Knežje mesto ***
Pozdravljeni! Pred kratkim sem dobil SonyEricsson Vivaz (Symbian S60 UI5) in imam težave z nameščanjem Garmina. Se mi zdi, da sem poskusil že vse rešitve ki sem jih našel na raznih forumih, pa zaenkrat ne gre. Težava se pojavi že takoj na začetku, ko Garmin aplikacijo zaženem na telefonu in vedno zahteva da vklopim Bluetooth... Od tu dalje "zmrzne". Tole rešitev, ki jo ponuja Navi boy še dans preskusim, pol bomo pa vidl...
smile-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ta telefon ima Symbian Series 60, 5th edition in upam da veš, da je za to verzijo treba imet Garmin XT version Symbian 5.00.50, da mu slučajno ne forsiraš GarminMobileXT 5.00.60....
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

5.00.60 se mi zdi da uradno ne obstaja za Symbiana, obstaja le predelana tajwanska verzija. Jaz sem raje ostal na 5.00.50.

Škoda da so nehali razvijati, damit nuvifone.

Ales888

Pripravnik
22. jul 2010
87
0
6
Knežje mesto ***
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Ta telefon ima Symbian Series 60, 5th edition in upam da veš, da je za to verzijo treba imet Garmin XT version Symbian 5.00.50, da mu slučajno ne forsiraš GarminMobileXT 5.00.60....
smile-1.gif
Sem poskusil najprej z 40.0x? ker bi baje moral imeti najprej staro verzijo gor da ga lahko potem na 500.50 spravim, ampak pri večini linkov piše zraven 3rd edition... A ve kdo kako bi 5th edition dobil?
17758-icon_confused.gif