Garmin Mobile XT for Symbian S60 v5.00.50

jakal

Zelenc'
18. avg 2009
11
0
1
Za vse, ki imate težave z "žretjem baterije" pri novi verziji Garmin Mobile XT S60 v5.00.50.

Sam sem uspel odpraviti težavo na naslednji način (postopek traja cca 20-30 min, odvisno od hitrosti prenosa podatkov):

- vse pomembne stvari iz spom.kartice skopiraš na varno mesto (najhitreša pot je s čitalcem kartic), vključno s kartami, unlock datotekami, sw datoteko, POI, voice datotekami, vozili…. Ter ostalimi podatki, ki jih imate na kartici (sms, imenik, glasba, video….);
- v telefonu v nadzorniku aplikacij odstraniš aplikacijo garmin mobile xt;
- vzameš spom.kartico iz telefona in jo formatiraš na PC-ju (če jo formatiraš samo na telefonu ostane zapis procesa TSRAutoStart še vedno prisoten);
- vstaviš kartico v telefon in ponovno formatiraš, da se nastavijo osnovne datoteke telefona na kartici;
- instaliraš fresh verzijo Garmin Mobile XT S60 V5.00.50; (po tej namestitvi bo aplikacija namestila tudi cardrunner.dll na kartico v mapo sys/bin (pogled mape, ki prikaže skrite datoteke) , ter še cardrunner.rsc v mapo resource/plugings); istočasno lahko na kartico preneseš tudi sw datoteko, ki jo shraniš v mapo garmin;
- po instalaciji garmina, tega zaženeš, da se namesti v telefon; po namestitvi telefon ugasneš ter ga ponovno prižgeš;
- zaženeš garmina ter vzpostaviš zvezo s sateliti (to je že možno saj smo že prej kopiral sw datoteko v mapo garmin na kartici);
- nastaviš background service na omogočeno ter greš ven iz garmina, telefon ugasneš;
- telefon ponovno prižgeš, greš v garmina, vzpostaviš zvezo s sateliti ter nastaviš background service na onemogočeno; greš iz garmina, ter ponovno ugasneš telefon;
- telefon prižgeš, ga priklopiš na PC ter iz mape sys/bin (pogled mape, ki prikaže skrite datoteke) zbrišeš cardrunner.dll, ter iz mape resource/plugings še datoteko cardrunner.rsc;
- telefon odklopiš od PC-ja ga ugasneš in prižgeš, in to je to:
- po tem vzameš kartico iz telefona, jo s čitalcem kartic priklopiš na PC ter tako preneseš še karte, unlock datoteke, voice datoteke, vozila in POI datoteke v mapo garmin, ter prekopiraš želene datoteke (slike, glasbo, video posnetke, SMS sporočila, imenik….) nazaj na kartico in to je to;
- v energy profiler-ju lahko preverite porabo baterije; pri meni je bila cca. 0,20 W in je bila zelo zelo konstantna; v best taskmanager-ju pa lahko preverite še proces TSRAutoStart, ki se pri meni več ne pojavlja; (če boste porabo baterije preverili v času, ko sta cardrunner.dll in cardrunner.rsc še nameščena na kartici, boste opazili, da poraba zelo niha in je dosti večja, kot če teh dveh datotek ni na kartici); prav tako poveča porabo baterije proces TSRAutoStart, ki se lahko na kartici ohrani še od kakšne prejšnje verzije garmina in povzroča težave; sam ga v best tasmanager-ju nisem mogel terminirat, saj se je ob vsakem ponovnem zagonu garmina spet prižgal, dokler nisem naredil postopka instalacije, ki sem ga opisal;

Upam, da bo komu pomagalo. Meni je!

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ja to je to, kar sem jaz napisal, samo so nekateri nepismeni, leni, debilno, ignorantski... in bodo vse to ponovno spraševali v nedogled. Bognedaj prebrati več kot dva posta, suncejimleno.

jakal

Zelenc'
18. avg 2009
11
0
1
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ja to je to, kar sem jaz napisal, samo so nekateri nepismeni, leni, debilno, ignorantski... in bodo vse to ponovno spraševali v nedogled. Bognedaj prebrati več kot dva posta, suncejimleno.

Ja MadMitch! To je točno to kar si ti napisal! Za to upam, da to ni name letelo, ker sem si drznil napisati korak o koraku, kako težavo odpraviti! In še enkrat hvala lepa za pomoč včeraj!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik jakal pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Ja MadMitch! To je točno to kar si ti napisal! Za to upam, da to ni name letelo, ker sem si drznil napisati korak o koraku, kako težavo odpraviti! In še enkrat hvala lepa za pomoč včeraj!

Ne, nikakor ni letelo nate. Sedaj opazuj vprašanja na forumu, recimo prav v tej temi, ko bo kakšen biser napisal: zakaj mi Garmin tolk baterije žre, a še komu tko! Na take nepismene paciente sem mislil.

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Nije mi jasno zakaj bi želel in uporabljal torent verzijo če pa uradno imaš vse tukaj--http://www8.garmin.com/support/collection.jsp?product=010-11034-00
bonk.gif

LexLuthor

Zelenc'
28. avg 2009
5
0
1
V torrentu običajno še kake mape zraven dobiš
smile-1.gif

Predvidevam, da še vedno ne bo delovalo, ker ima Omnia HD peto edicijo Symbiana S60. Je morda že kdo preskusil z Nokio 5800?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Dela na Omnii in dela na N 5800, na oba sem nameščal in delujeta brez problema.

LexLuthor

Zelenc'
28. avg 2009
5
0
1
Kako za vraga se namesti na Omnio HD?????? Ko zaženem namestitev, napiše da aplikacija ni združljiva. Potem pustim do konca, in piše, da je nameščeno. Ko želim aplikacijo zagnat, pa se izpiše Garmin, potem pa se zadeva prekine in to je to? Je Simobil kaj šaril po FW mogoče?

p.s.
Proradilo!
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

igorduska

Pripravnik
27. jan 2008
337
0
16
Ptuj
www.ptuj-on.net
Prvo zbriši vse prejete sms in mms-se, potem na omni-ji vključi normalno windows temo namizja(start-settings-todaj-windows default-ok) in ne tisto ki jo imaš sedaj, ter ponovno inštaliraj. In seveda uživaj ob navigiranju!!! Aha po inštalaciji in prvem zagonu si lahko temo spremeniš nazaj! Sicer pa ne vem zakaj si na Omnio ne daš iGo8 gor? Veliko bolša zadeva in preverjeno super deluje!

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
KSZ

na netu se pojavlja verzija 50.00.60, vendar je na uradni strani še ni. Ve kdo kaj o tem? Al gre za nateg?

jure1985

Pripravnik
27. jul 2008
109
0
16
zanima me če je potem normalno ko odstraniš tisti dll in rsc, da se še TSRAutoStart zaganja, ko zaženeš garmina?
hvala za odg.

lp

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Po 3 urah mi je uspelo spravit v pogon Gamin na E52.
pobrisal sem te datoteke kot jih omenja tudi TSRAutoStart, vendar se Gamin ni zagnal.
Kaj je bil vzrok ne vem. Sem še enkrat zagnal aplikacijo in so vse tri datoteke spet prisotne, vendar Garmin dela.

Zdaj grem brisat prvi-dve brez TSR-a
Pa porabo baterije spremljam.

Lp

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
KSZ

na netu se pojavlja verzija 50.00.60, vendar je na uradni strani še ni. Ve kdo kaj o tem? Al gre za nateg?

Na uradni strani res ni te verzije, dobi se pa in dela brez problema. Naložil sem jo na nokio N97 in je popravljeno lomljenje zaslona v landscape načinu.

jure1985

Pripravnik
27. jul 2008
109
0
16
zdaj ko sem odstranil omenjeni datoteki rsc in dll pa se mi garmin noče povezat s sataliti? pred tem se mi je takoj povezal. imam pa N96

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
pri zadnjih verzijah garmina xt ne rabis nic brisat. instaliras, izklopis background service v nastavitvah in je to to.
preverjeno z nokia energy profiler.

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Če pa slučajno še vseno prazni baterijo (zardi prejšnje verzije), pa vklopiš background service, izklopiš garmina, nato ponovno vklopiš garmina in izklopiš background service... deluje 100%