Garmin Mobile XT for Symbian S60 v5.00.50

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Tudi nekateri drugi programi "zaganjajo" ta proces. Eden takšnih je Total Recall .
Dokler je nameščen ta program (ne glede ali je "gor" GM XT katerakoli ver.) lahko v Jbak TaskMan-u / Tools / Processes /TSRAutoStart.exe / "terminirate" kolikor hočete vendar se takoj ponovno zažene.
Ta proces verjetno zaganjajo določeni programi, ki so nameščeni na mem. kartici.

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Imam garmina na dodatni kartici (izmenjljivi disk)...priklopiš na pc in da tako da se vidi tudi skrite datoteke.

Potem greš pa na "sys" ....odpreš....pa odpreš tudi "bin".......in tam najdeš "CardRunner.dll"....in jaz mislim da sem to izbrisal.

Naredi si kopijo če morda ni to to pravo ampak mislim da je.Če imaš pa dve take noter ,potem pa pusti to zadnjo ustvarjeno.Jaz sem jo pobrisal pa mi vse deluje ok...in baterija drži dlje.

Upam da sem pomagal...
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Sam imam isti problem. Sedaj sem dal gor verzijo 4.20 in imam mir.

Res da ni tako "lepa", ampak svoje delo opravlja kot je treba.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sam imam isti problem. Sedaj sem dal gor verzijo 4.20 in imam mir.

Res da ni tako "lepa", ampak svoje delo opravlja kot je treba.

Si probal zbrisat to kar sem napisal.....meni je blo to krivo pa sem šel z verzije 4.20 na 5.00.10 pa je pilo baterijo in pol sem šel na 5.00.30 pa ni pomagalo.....nakar sem našel nekje na nekem forumu da morem to odstranit in sem poskusil.........se pač ustavi nek proces v ozadju...........zdaj mi baterijaa drži po 4 dni (več kot uro pogovorov na dan,po 30 sms-ov in pa še na wlan se večkrat priklopim........pa še blutut je prižan skoraj cel dan ker uporabljam slušalko)

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Imam garmina na dodatni kartici (izmenjljivi disk)...priklopiš na pc in da tako da se vidi tudi skrite datoteke.
Potem greš pa na "sys" ....odpreš....pa odpreš tudi "bin".......in tam najdeš "CardRunner.dll"....in jaz mislim da sem to izbrisal.
@kazamurnik uposteval sem tvoj nasvet in pobrisal,bom sedaj videl koliko bo po novem trajala baterija in potem tukaj javim rezultat.
Se enkrat HVALA za nasvete !
In seveda 5* !!!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Sem, pa ni pomagalo.

Bomo vidl, kaj bo t 4.2 verzijo.
Sedaj imam dva tedna 5.00(0) in zadeva špila, nobenih sitnif fajlov, baterija drži, me zanima, kaj se zgodi, če preskočim direkt na 5.00.50. Grem probat.

Rupert

Zelenc'
10. jun 2009
3
0
1
Citat:

vidim samo "sys", ne pa tudi poddirektorija "bin" ??

lpb

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa imaš moznost na pc-ju da vidiš skrite datoteke?

Z gsm jaz ne najdem teh datotek...v pc-ju preko čitalca kartic pa ja.

Upam da komu pomaga ta izbris te vrste.

Še vedno kot pravim...dajte si nardit kopijo preden brišete.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Očitno mi je ratal rešit problem. Najprej sem vse pobrisal od garmina, nato sem inštaliral 4.20 verzijo, ta mi ni kurila nič baterije. Nato sem pa samo upgrejdal na 5.0.30 verzijo, pred zagonom pobrisal še tisti cardrunner.dll file in očitno mi baterije ne kuri več.

Mi pa telefon tako ali tako zdrži nekje 2 dni uporabo, max do sedaj je bilo 3 dni, pa ga nisem velik uporabljal.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Na E71 imam inštalirano verzijo 5.00.50.
Vendar mi sedaj teži. da lahko porabljam Garminov zunanji GPS. Kje se nastavi DA UPORABLJA notranji GPS.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
SW.UNL datoteka, če koda ni pravilna, ne bo dovolil uporabe notranjega GPSa.
Mene je tist cardrunner matral. Vse skupaj sem še enkrat naložil (format kartice), naložil Garmina in ga "registriral". V nastavitvah sem vklopil (Tools/Settings/System/Launch backgroung service-čist na dnu menija). Izklopil Garnima, ga še enkrat prižgal in izklopil Backgroung service, sedaj ni več nobenih težav težav z baterijo. Res bistveno je, da najprej vkopite tista background jajca, greste iz programa in nato šele izklopite.

Rupert

Zelenc'
10. jun 2009
3
0
1
Citat:
Pa imaš moznost na pc-ju da vidiš skrite datoteke?

Z gsm jaz ne najdem teh datotek...v pc-ju preko čitalca kartic pa ja.

imam vklopljeno da vidim sistemske in skrite datoteke (na PC-ju), pa še vedno ne vidim bin poddirektorija.

na E71 sem si dal X-plorer in isto vklopil sistemske in skrite datoteke, pa mi še vedno ne pokaže "bin"-a.

kakšen čitalec kartic na PC-ju pa imaš?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Hm?
Za karico od gsma imam tisti mali kao usb in vanj vstaviš kartico.

Samo čudno je to....probaj v garminu nardit tisto kar je omenil MadMitch

"Mene je tist cardrunner matral. Vse skupaj sem še enkrat naložil (format kartice), naložil Garmina in ga "registriral". V nastavitvah sem vklopil (Tools/Settings/System/Launch backgroung service-čist na dnu menija). Izklopil Garnima, ga še enkrat prižgal in izklopil Backgroung service, sedaj ni več nobenih težav težav z baterijo. Res bistveno je, da najprej vkopite tista background jajca, greste iz programa in nato šele izklopite. "

Jaz sem po izkušnjah ,ko je blo vse postavljeno na kartico.....sem vse označil (ctrl+A) in celotno vsebino kartice kopiral na pc.....ko se bo hudič od kartice sesedel bom vse skopirano dal nazaj na drugo............ins tiste kopije potem lahko pridem do vseh direktorijev.............pol pa skopiram nazaj na kartico.

jakal

Zelenc'
18. avg 2009
11
0
1
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Mene je tist cardrunner matral. Vse skupaj sem še enkrat naložil (format kartice), naložil Garmina in ga "registriral". V nastavitvah sem vklopil (Tools/Settings/System/Launch backgroung service-čist na dnu menija). Izklopil Garnima, ga še enkrat prižgal in izklopil Backgroung service, sedaj ni več nobenih težav težav z baterijo. Res bistveno je, da najprej vkopite tista background jajca, greste iz programa in nato šele izklopite.

Pa si po formatu kartice tudi izbrisal cardrunner-ja ali si samo nastavitve background service-a ponovno nastavil? Namreč imam iste probleme pri N95

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Če se prav spomnim, sem formatiral kartico na PCju, med tem ugasnil in prižgal telefon in cardrunnerja ni bilo več. potem sem pa na čisto naredil, kot sem gor opisal.

BTW, pri formatiranju kartice potem telefon vse svoje folderje na novo naredi. Je pa pametno prej razne fotke, muziko in kar je še tega, pospravit na PC, najbolje ročno.

jakal

Zelenc'
18. avg 2009
11
0
1
Citat:
Če se prav spomnim, sem formatiral kartico na PCju, med tem ugasnil in prižgal telefon in cardrunnerja ni bilo več. potem sem pa na čisto naredil, kot sem gor opisal.

BTW, pri formatiranju kartice potem telefon vse svoje folderje na novo naredi. Je pa pametno prej razne fotke, muziko in kar je še tega, pospravit na PC, najbolje ročno.

No zdaj sem odstranil aplikacijo Garmin iz telefona N95, formatiral kartico na PC-ju, formatiral kartico v telefonu, ter ponovno nastavil fresh verzijo Garmin Mobile XT S60 V5.00.50. Po tej namestitvi je aplikacija namestila tudi cardrunner-ja v sys/bin, ter še enega cardrunnerja v resource mapo. Oba sem izbrisal. Nato sem nastavil background service na omogočeno, šel iz Garmina, ugasnil telefon, ga ponovno prižgal, šel v garmina, nastavil background service na onemogočeno. Zaenkrat se v energy profilerju ne dogaja nič kaj pretresljivega, v best taskmanu pa procesa TSRAutoStart ni videti. Upam, da sem uspel zdaj rešiti težave z "žretjemm" baterije! Pustimo času čas! Bm poročal, čez par dni! Dosedaj mi je baterja zdržala do 5 dni. Dva dni nazaj pa sem naložil najnovejšo verzijo garmina pa je zdržala zgolj en dan, tako da sem jo že dvakrat polnil po namestitvi najnovejše verzije.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Še enkrat zaženi garmina, naj ti najde satelite, pot ga ugasni in poglej, če je zalega spet tam. Načeloma je ne bi smelo biti.

jakal

Zelenc'
18. avg 2009
11
0
1
Citat:
Še enkrat zaženi garmina, naj ti najde satelite, pot ga ugasni in poglej, če je zalega spet tam. Načeloma je ne bi smelo biti.

Sem ponovno zagnal garmina, vzpostavil zvezo s sateliti, nastavil background service na omogočeno, ter zapustil aplikacijo. Ugasnil N95. Prižgal, ter ponovno vzpostavil garmina s sateliti, ter nastavil background service na onemogočeno. N95 priklopil na PC, izbrisal cardrunner.dll iz sys/bin, ter cardrunner.rsc iz resurces/plugings; N95 odklopil od PC-ja ga ugasnil, ponovno prižgal, ter zagnal best taskmanager, kjer procesa TSRAutoStart tam ni več bilo, pa tudi v energy profiler-ju se ni dogajalo nič kaj hudega. Potrošnja baterije je bila okrog 0,20 W oz. manj. Ponovno sem N95 priklopil na PC ter opazil, da cardrunner.dll in cardrunner.rsc ni bilo več v zgoraj navedenih mapah. Upam, da bo sedaj zadeva delovala, brez žrtja baterije!

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
Citat:

za kaj je ta launch background service? jz ga mam onemogočenega, a je to kul?