garancija

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
imam eno zakomplicirano vprašanje.
Kupil sem stvar A pred 1 letom za 200 evrov, se je pokvarla in so brez problema v trgovini priznali garancijo. SEdaj je težava ker je to kar sem kupil lanski model letošnji pa stane 230. KAj lahko kot potrošnik naredim v taki situaciji? Kako je kaj to urejeo s kakim zakonom?
Ni mi ravno da bi denar vzel ne diši mi pa da bi moral 30 evrov doplačat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Če si oddal kot garancijo, potem ti bodo oni povedal kaj bodo naredil.
Če bi dal pa pod stvarno napako, pa bi se lahko zmišljeval;)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
saj garancija je bila tudi sprejeta sem mislil da se malo prej pripravim preden grem danes po izdelek da vidim kaj so mi pripravili.
Edino kar vem je da takšnega izdelka več ni.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.114
4.084
113
Izdelek so ti lahko:
a. popravili (sedaj če se ne da pač ne)
b. nadomsetili z novim enakim (večina robe ki se kao ne prodaj več se še vedno valja po skladiščih za garancijsko zamenjavo)
c. nadomestili z novim podobnim oz. takim ki ima vse karakteristike prvega (če enakega ni na voljo)

Vse te zadeve bi morala biti zate enakovredne, torej koštale bodo 0 eur.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Izdelek so ti lahko:
a. popravili (sedaj če se ne da pač ne)
b. nadomsetili z novim enakim (večina robe ki se kao ne prodaj več se še vedno valja po skladiščih za garancijsko zamenjavo)
c. nadomestili z novim podobnim oz. takim ki ima vse karakteristike prvega (če enakega ni na voljo)

Vse te zadeve bi morala biti zate enakovredne, torej koštale bodo 0 eur.

tega ni več to je edino kar so mi povedali podobna zadeva pa je 30 evrov dražja zdaj me samo zanima imam kaj manevrskega prostora za pogajanje da mi znižajo uno ceno malo ali nič?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Glej to takole :

1 leto si gratis uporabil, dobiš novega z novo garancijo in doplačaš 30€? verjetno je novi model boljši, se ti ne zdi logično?
Boš stokal po vseh forumih za 30€ ali boš klical tržno, predsednika, papeža?
:D

Lahko ti pa izdajo dobropis za 200€ pa se [cenzura] naprej? Logike zgleda ni več v SLO.
smile-1.gif

(brez zamere, malo te moram špikniti)

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
lahko pa gledaš tudi tako da prej zadeve nisem kupil da jo bom po 1 letu moral zamenjat.

In glede špikanja ni nobene zamere zato je pa forum
zmaga.gif

Saj bom doplačal brez skrbi druge nimam
evil.gif

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Če ti ne zamenjajo za delujoč izdelek brez doplačila, vzemi denar, ne dobropisa in kupi tam, kjer želiš ti, ne pa prodajalec!

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ne vem zakaj bi moral doplačati, to je problem tistega, ki je dal garancijo, če nimajo enakega izdelka.

Me prav zanima ali bojo raje vrnili 200€ ali požrli tistih 30€.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Dejansko ti mojajo stvar popraviti v zakonsko določenem roku. ČE ne morejo popraviti, ti morajo zadevo zamenjati za novo. Nova zadeva mora imeti vsaj tako dobre lasnosti kot prva. ČE nimajo enake zadeve, ti morajo dati boljšo ali vrniti denar (predvidevam, da ti bodo najprej ponudili dobropis). Sicer mi ni jasno kaj telijo za 30 eur (so ti že povedali al ti to v naprej sprašuješ?).

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
A ta varianta, da ti morajo dati boljšo ali vrniti denar velja tudi, če je star artikel stal cca. 1400 eur, nov (enak, a izboljšan, pač verzija II) pa 2200 (starih ni več, obstaja alternativa od slabšega proizvajalca za cca. 1200 eur)?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
to itak odobri proizvajalec/uvoznik/servis whatever ... tak da če računaš na to da ti bo trgovec sam od sebe ponudil od drugega proizvajalca se motiš
grin1.gif
razen če servis odobri dobropis, pol pa ja

ne leti to na tebe: ful nimate pojma o garancijah pa tem
grin1.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
slabo bereš? noben ni nikjer omenjal drugega proizvajalca, samo letošnji model proti lanskemu istega proizvajalca

In ja, uvoznik/serviser mu bo dal letošnji model, čeprav je 30€ dražji ali pa vrnil kupnino.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
seveda da mu bojo, jaz samo razlagam .. kr eni kr trgovca mešajo tu zraven
wink-1.gif

janus

Pripravnik
3. mar 2011
167
0
16
Moti me tisti "moral sem".
Kot so ti že povedali, ni ti bilo treba.
Če niso imeli lanskega modela, bi ti morali dati letošnjega brez doplačila.
Pa saj so ti zgoraj že vse napisali.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
isti prodajalec ista firma vse isto moral pa sem doplačati 30 evrov
frown-1.gif

Pozanimaj se še na ZPS, jih imaš tudi na FB.
Ko sem jaz letos uveljavljala garancijo, in logično enakega izdelka niso več imeli, sem dobila boljši model s podobnimi karakteristikami oz. boljšimi, in to brez doplačila.
Kaj pa če bi kupil v akciji? Bi moral doplačati razliko? Ni logike.