Galaxy Note II

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za Simobil obstaja že od decembra update na 4.1.2, vendar mi telefon ne ponudi update-a (kupljen v prosti prodaji, v telefonu pa je simobilova sim kartica) - je update vezan na to, kje je kupljen telefon ali na to, katera kartica je notri. telefon je sicer ob prvem zagonu imel polno mobitelovih aplikacij ...

če dam gor simobilov 4.1.2, mi garancija propade ali ne? brez rootanja in teh stvari, samo update na najnovejši uradni firmware.

še to - včasih ko želim klicati, telefon da znak, da kliče, vendar je tišina. ko prekinem in poskusim klicat še enkrat, je vse normalno, telefon normalno kliče. zadnjič se mi je to naredilo v četrtek, pa je sestra rekla, da sem jo dvakrat klical, torej čeprav v slušalki ne zvoni, zvezo vseeno vzpostavi. ima še kdo tak problem mogoče?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
saj bi flashal gor simobilovega, nobenega drugega ... čeprav moram še malo pogledati, kaj je razlika med 4.1.1 ki je zdaj gor in 4.1.2, ki bi ga dal gor.

tablica je mobitelova, pa se je pri mobitelu ustavilo pri 3.2, simobil pa je imel 4.0.4 in je razlika res neverjetna. so mi pa takrat dali vedeti, da sem izgubil garancijo, česar si pri dober teden starem telefonu res ne bi želel ...
tongue-1.gif

@Tupli - če je vezan na regijo ... glede na to, da so v naši regiji na voljo posodobitve na 4.1.2, zakaj potem moj ni ponudil posodobitve?

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Očitno imaš ti mobitelov, ki ga še ni izdal uradno - final . Jaz sem ga kupil v sredini decembra v avstriji za sina. Dal sem ta teden gor simobilov 4.1.2 . Boli me, za garancijo. Vse dela tako kot je treba.
http://www.sammobile.com/firmware/?
Klikni na desni pod search in vpiši N7100, izpisalo ti bo vsi update, imaš gor checker in vpiši pa ti bo izpisalo podrobnosti.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mnja, saj meni tudi razen zgoraj omenjene napakice vse deluje kot more, samo pri telefonu za 500€ ne bi šel zapravit garancije po parih dneh.
grin1.gif

zanimivo mi je predvsem to, da je telefon kupljen v prosti prodaji, pa ima vseeno mobitelov FW očitno ...

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Naloži 4.1.2, če ti ga bo kaj sral naloži nazaj original ROM, ki je bil naložen na telefonu, poglej da se CSC ujema. Števec se ti pa tudi zaradi original ROM-a ne bo povečal tako da se nimaš kaj sekirat glede garancije.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Na ram2 ti v eni uri posodobijo tel na simobilov rom in potem se sam normalno posodablja, vsaj meni so s3 poštimal z istimi težavami kot tvoj note.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Imam note 2 kupljen prek nemškega amazona oziroma KLIK
tik pred prazniki je bila to najcenejša varjanta, ne vem kako je zdej, model je N7105 se pravi LTE.

Težav ki si opisane na zadnji strani nimam, ob nakupu je bil gor 4.1.1. Sem pri mobitelu.

Posodobitev mi je ponudil pred 4 dnevi, do takrat sploh nisem nikoli ugasnil/resetiral aparata, aja razen dvakrat se mi je spraznil do nule.
Teče gladko, tudi po posodobitvi nisem opazil kake razlike. Bom poročal če kaj opazim.
Se je pa po posodobitvi posodobilo še programje takoj za tem.

Lp.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
...... sem pa slišal da nekateri prek luže uporabljajo nexusa 7 namesto telefona
crazy1.gif
To bi pa znalo biti že malo tesno.
To si pa samo slišal. Sem ravno včeraj prečesal net in XDA developers forum podolgem in počez, pa klasičnih GSM voice klicev na Nexusu 7 ni (razen IP telefonije ala skype). Imajo implementirane SMS-e (pošiljanje in prejemanje), to je pa tudi vse zaenkrat (se pa trudijo).

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Živjo. Imam problem pri sinhronizaciji stiki z googlom. Prej je stvar delala tako kot mora. Ko sem vpisal nov stik ali popravil obstoječi stik z računalnikom na gmail računu, se mi je popravek pojavil na telefonu najkasneje v roku 2-3 sekund. Sedaj mi v nastavitvah sinhronizacije pri stikih na telefonu stalno gori tisti znak z dvema puščicama za sinhronizacijo, spodaj pa na gumbu piše prekliči sinhronizacijo. Če pritisnem na ta gumb, se nič ne zgodi. Stike lahko posodobim le z odstranjenjem kljukice pri Sinhronizacija stiki in ponovnim dodajanjem kljukice. ostale stvari delujejo normalno. Če recimo popravim ali dodam kaj v koledarju, se to takoj prikaže tudi v koledarju na telefonu. Sem mislil, da se bo to porihtalo z novim FW, pa se ni. Ima kdo še take težave ali še bolje, kako se to reši?

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Sem danes zbrisal račun in ga po resetu phableta ustvaril ponovno. Za zdaj mi deluje spet po starem, se pravi vse OK.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
...... sem pa slišal da nekateri prek luže uporabljajo nexusa 7 namesto telefona
crazy1.gif
To bi pa znalo biti že malo tesno.
To si pa samo slišal. Sem ravno včeraj prečesal net in XDA developers forum podolgem in počez, pa klasičnih GSM voice klicev na Nexusu 7 ni (razen IP telefonije ala skype). Imajo implementirane SMS-e (pošiljanje in prejemanje), to je pa tudi vse zaenkrat (se pa trudijo).

Vem da malo pozno odgovarjam na tole, ampak sem malo pozabil na to temo.

Klasičnih gsm klicev res ni, se pa je lahko prek Nexusa 7 uporabljal Goole Voice. Seveda, kot večina googlovih storitev, samo v ameriki, zato sem pa napisal samo prek luže
smile-1.gif

Baltazar16

Zelenc'
25. mar 2011
2
0
1
Živjo. Prosim če mi lahko nekdo od vas pove kako nastavim prenos glasbe preko bluetooth na prenosno slušalko. Slušalko mi je prepoznalo povezalo in lahko jo uporabljam za klice. Pri moji stari Nokiji sem lahko še dodatno nastavil prenos zvoka preko slušalke, tu pa te opcije pri nastavitvah za bluetooth ni oz. je ne zasledim. Hvala.

boogle

Pripravnik
29. apr 2008
287
0
16
oj,
zadnje dni mi baterija zdrzi pol manj ...a sta dva android procesa normalno?

lp !

screenshot2013-05-25-07-.png

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Uporabljaš Viber? Aplikacija ima precej dovoljenj...

Priporočam uporabo appa "Easy batery saver", security aplikacije (TrustGo, Lookout, Avast...) in instalacijo le preverjenih aplikacij. Obstaja app "Privacy blocker", ki analizira delovanje instaliranih programov in posreduje informacijo o možnih nevarnostih uporabe. Lahko tudi "predela" aplikacijo in jo naredi "bolj varno". Vsaj tako trdi developer.

lp

veso007

Pripravnik
20. jan 2009
68
1
8
Pozdravljeni.

A mogoče še komu kamera ne slika kot bi morala? Ko slikam, pa ni važno, ali z bliskavico ali brez ali je v prostoru ali na prostem vedno mi je neostra slika - motna slika.
Sem primerjal z prijateljevim not 2 ki ima istega kot jaz in njegova žena ima isto not 2 in pri njiju je lepa ostra slika.
Testiral sem tako da sem vse nastavitve pregledal in imava iste tudi postavila sva na isto pozicijo telefone in isti kader slikala, ampak njegova slika je veliko, veliko lepša - čistejša kot pri meni. Njihova telefona sta kupljena pri mobitelu, moj pa v prosti prodaji. Kupil sem ga, ma še ni en mesec od tega kar sem ga kupil. Tudi posodobitve sem pregledal in imava isti posodobitev 4.1.2.
Zdaj pa res ne vem ali je napaka v sami kameri ali problem v softweru? pravkar sem ga dal na tovarniške nastavitve (v upanju da bo boljše) vendar isto. Še kar motna neostra slika.

LEPO PROSIM za bilo kakšno info če je še kdo imel tak problem in kako ga je rešil - ali je edina rešitev servis?
Lp