Galaxy Note II

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.974
40
48
Hm, pa smo nasli tocko nategancije.
frown-1.gif
Pa ce prav vidim, tudi FM oddajnika nima (za muzko v avtu...).
A 4G/LTE je podprto?
V cem pa je fora rahlo manjsega zaslona glede na prvo verzijo?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
i7100 (i kot international) nima LTE, tudi FM oddajnika se ne vgrajuje več v telefone.Pa še od tavelikih firm je to delala le nokia, kolko vem.

Zaslon pa so povečali iz 5.3 inčev na 5.5 , pravtako je telefon večji in malo težji.

Avtoradio z usb je fina stvar
smile-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Morda pa res rabiš 64GB spominsko_Odvisno kolko maš zaj fraj, ker 1080p posnetki niso mala malca.
smile-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Prav zaradi tega sem jaz naročil model 7105 iz nemčije ker želim biti pripravljen na LTE, v slo jih verjetno še kak mesec ne bo...
Sem pa pred naročilom "sitnaril" enemu modelu iz centra ta pomoč naročnikom in seveda ni vedel nič o tem, vse kar sem izvedel je to da bo takoj po zagonu LTE na voljo nekaj aparatov z LTE, rekel je pa kao kak mesec.

Nekdo je še nekaj omenjal spominske kartice sam sem nabavil TOLE in kot kaže lepo "požira" hd, pri snemanju stestirano.

Bi pa lastnike note 2 povprašal nekaj drugega: kakšna je kaj vaša izkušnja govornega izbiranja kontaktov iz imenika, moja je porazna?
confused-1.gif
Kakšno zaganjanje kalkulatorja še gre... Se da to kaj drugače nastaviti?

Hvala za odgovore&lp.

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Tacas ko bo LTE komercialno dostopen pri pametni pokritosti SLO., bo tvoja S3ka zastarela. Je pa fajn, ker ma 2GB rama.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.974
40
48
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
i7100 (i kot international) nima LTE, tudi FM oddajnika se ne vgrajuje več v telefone.Pa še od tavelikih firm je to delala le nokia, kolko vem.

Zaslon pa so povečali iz 5.3 inčev na 5.5 , pravtako je telefon večji in malo težji.

Avtoradio z usb je fina stvar
smile-1.gif

Ja, sem potem na Wikipediji celo nasel lepo preglednico, katere izvedenke podpirajo katere zadeve. Za FM oddajnik je skoda, ker je po mojem stvar neprimerljivo bolj uporabna kot FM sprejemnik (kdo pa se poslusa danes radio
wink-1.gif
). A potem lahko v avtoradio z USB priklopis Note II kot eksterni storage (da ne rabis s kljucki komplicirat)?

64 GB kartica bi bila definitivno moja izbira (in ce prav vidim, 128 GB ni podprta? sicer so trenutno se malo drage, pa vseeno). A pa se da normalno nanjo direktno snemati fotografije in video posnetke (na enem izmed forumov je nekdo namrec trdil, da ne gre)?

Zaslon so zmanjsali, vsaj resolucijo. 80 pikslov ozji je.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Na razred 10 (class 10) spominske kartice se 1080p video zapisuje normalno. Za 50 eur se že dobijo 64GB spominske: ebay kar se mi ne zdi tak drago, če res nucaš tolko.
32GB spominsko , jasno c10, se v kaki akciji dobi že za 20 eur.

Glede USB pa ne vem.Bom prevero po novem letu.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Imel bi vprašanje za tiste ki na note II, galaxy II ali III uporabljate govorno izbiranje kontaktov iz imenika: kako ga uporabljate?
Namreč ta varjanta ki je vgrajena ne laufa dobro..., prej sem imel komunikator nokia e90 in je glasovno izbiranje delalo u nulo, tudi s slovenskimi imeni ni bilo težav, imena ala Urška, Jože itd vse je delalo, pa ravno to funkcijo precej rabim...

Hvala za kake nasvete in srečno 2013 vsem
cheer.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nokia e90 ima symbian OS, kateri je imel balkanski del oz. regijo, to pomeni, da je tut izgovorjava imen bila mnogo bolj podobna našim, kot tudi prepoznava balkanskega govora.To pa je bilo tudi vse kar je znal symbian.

Siri pri applu oz. s-voice na samsungu pa znata precej več, vendar še ne v balkan naglasu.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ja hvala za info, ja e90 je bil pred 5 leti skoraj špica in je do sedaj dobro služil ne samo za omenjeno glasovno izbiranje ampak tudi za navigacijo, email, skype beležke itd, se je dalo preživet
cool-1.gif
...res pa ni bilo kake brzine, sej kaj pa lahko pričakuješ od procesorja z nekaj malega čez 300 mhz takta...

Ja imaš prav siri in s-voice znata precej, sem že sprobal je zabavno in uporabno, ni kaj
cheer.gif
...za glasovno izbiranje pa upam da bo kak update "balkan voice" ali pa kaka namenska aplikacija. Pri s-voice je tudi moteče ker rabi podatkovno povezavo da deluje, to mi je v slučaju glasovnega izbiranja brezveze saj je imenik v aparatu.
Na google play je nekaj aplikacij če daš v iskalnik "voice dial" ali kaj podobnega, mogoče bi bilo kaj uporabnega, bo treba kaj potestirat
confused-1.gif

No bomo videli kaj bo čas prinesel novega.

Lp.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Mislim da bo tudi Samsung predstavil nekaj podobnega letos. Vsaj neki sem nekje bral da naj bi probali dati ven telefon, ki bi bil med GN2 ter njihovo 7 inčno tablico
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
No saj jaz bom šele nekje konec leta menjal telefon, tako da če bo Note 3 velikosti tam nekje 6" z 1080p ekranom in podobno baterijo kot tale Huawei potem bo to perfekten telefon zame :D 6" še najbrž gre lepo v žep ( s 5.5" na notu ni problema) sem pa slišal da nekateri prek luže uporabljajo nexusa 7 namesto telefona
crazy1.gif
To bi pa znalo biti že malo tesno.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Na hrvaškem dobili update : GT-N7105

Croatia (VIPNET)

2013 January

Android 4.1.2

N7105XXDMA5

N7105VIPDMA1

Če je Vipnet hrvaška partner Si.mobila Slovenija bi lahko ta N7105 imeli tudi pri nas.