Sicer je tema bolj namenjena obveščanju o napredku v zdravljenju, vendar bom vseeno repliciral na zadnjih nekaj postov. Zadnjič.
Morate razumeti, da sem v času zdravljenja postal občutljiv , predvsem pa zaradi nekaterih zdravstvenih delavcev zelo alergičen na besedo alkoholizem. Kot sem že napisal, moja ciroza izhaja iz MAFLD. Kasneje je bila dodana še beseda etilna okvara. Ko pa sem prišel v bolnico zaradi tumorja, pa sem sčasoma ugotovil, da me obravnavajo kot alkoholika!!! In to kot alkoholika. ki je popolnoma nekritičen do alkohola in ki med izhodi domov redno pije. Dejstvo je, da sem rad popil kakšno pivo ali kozarec vina, včasih tudi preveč, sploh na dopustu, kakšnih zabavah ipd., ampak dejstvo je tudi, da odkar sem zbolel, nisem spil tudi kapljice alkohola, v bistvu mi to tudi na misel ni prišlo! In potem mi v sobo uleti zdravnica, ki sem jo videl prvič v življenju in me začne direktno napadati, koliko sem spil med vikendom itd. Pika na i pa so bile beseda zdravnika, ki me je kljub pregledu pri psihiatru in njegovem pozitivnemu mnenju poslal na Poljanski nasip na kliniko za zdravljenje odvisnosti, kjer se je zdravnik psihiater le čudil, zakaj so me poslali in kaj počnem tam. Reda radi me je sicer naročil še 1x spomladi, če prej ne bom operiran.
In zaradi takih stvari, ko ti prilepijo neko etiketo, se obremenjujem bolj, kot se zaradi same bolezni!!! Saj boste spet rekli, da se obremenjujem brez veze z nepomembnimi zadevami, ampak zame je to pomembno, saj gre za zaupanje med bolnikom in zdravnikom, kjer pa ga tukaj ne vidim. In če ni zaupanja, potem je vse brez veze....
Moral sem to napisati, mogoče me boste bolje razumeli.
Moj naslednji post pa bo UPDATE, lahko si predstavljate, kakšen.....