Fun car za pod 20k

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Daj mi obrazloži kaj je zate "FUN car" ???

Kaj da imaš top speed, ali da imaš top pospeške, ali da imaš dober nadzor vozila, zadnji pogon ????? Kje na naših luknjastih cestah polno radarjev bi pa tole sploh koristil ?

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Noben ne kliče, ker noben ne upa peljati.
Koliko je s takim avtom stroška (gorivo vemo koliko znaša) recimo na 10 ali pa 50kkm. Pa recimo da si bolj ali manj na cesti in dirkališča ne vidiš veliko. Kako pogosto se menja potrošnik material in koliko stane (zavore, sklopka, delo podvozja, motorja)
Moj primer, 74k km 9.596 litrov bencina, Sklopka kar zdrži, s trenutno mam 30k in +100 štartov z lanch controlom, pa bo še sigurno za letos, original bremze so drage, s ponaredki prideš čez za cca 600 eur (4 diski, vse ploščice), gume 225/45/17 so vsako leto ceneje, solidne bridgestonke so že za okoli 100 eur - zimske so žal dražje, podvozje (amortizerji) zdržijo cca 100k km, potem začnejo spuščat glasove, na legi se še ne čuti, kasneje pa se začnejo obnašat po svoje. Ugodneje kot original kupit gewinde, dobre (bilstein, kw,..) so okoli 2k eur, maš potem mir še za kakih 50k km - bom povedu k bojo začele nagajat, motor pa odvisn kaj so delal prej, načeloma kr zdržijo po 200k brez menjave batov. Servisni interval na 15k olje in filter, 50k olje v menjalniku in difu, 100k sveče in jermeni+vodna pumpa, če je avto 'mal navit' se splača določene intervale skrajšat. Menjalnik in pogon je dober, so primeri ko gre sredinski dif, to se reši z rabljenim iz anglije, so primeri ko gre sinhron tretje prestave, se zamenja dost ugodno - delo je dražje kot sami deli ampak do teh težav ponavadi pride ko se približuje 200k in ko je avto imel cel kup morilcev. Na poti do 200k lahko še crkne kakšna lambda, maf, katalizator, ampak ni nič dražje kot za ostala vozila in tudi pri ostalih lahko vse to crkne.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Daj mi obrazloži kaj je zate "FUN car" ???

Kaj da imaš top speed, ali da imaš top pospeške, ali da imaš dober nadzor vozila, zadnji pogon ????? Kje na naših luknjastih cestah polno radarjev bi pa tole sploh koristil ?

Glčede na to, da sem dva s prednjim pogonom napisal, RWD očitno ni pogoj, ne?
In za uživat v zabavnem avtu je prostora dovolj. In ob tem ni treba kršit zakona.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Hvala, sem se bal da bo drugi del še bolj obširen in še dražji.
Mi pa tekoče finance ne omogočajo takega avta zaenkrat, slinim se pa lahko.
Tudi kakšnega s3 v stilu naliMa se ne bi branil. Bi pa imel Q zaradi zimskih radosti ki jih s takim avtom lahko izvajaš tudi poleti celo na asfaltu (je pa drag špas po asfaltu, da kakšnih policijske omenjan

Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pogoj za fun car je men tud zvok in veliko teh primerov v tej temi ga nikakor nima.

Boli mene k***, kolk leti, če se mi smeji do ušes.
cheer.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

Moj fun car bi sigurno bil cabrio z zadnjim pogonom.
Ker sem racionalen bi razni eksoti od Porša, Lexusa ipd odpadli.
In tule vidim, da ni veliko izbire: 330Ci (Z4 je preveč babji avto)

lp

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

lp

Z4 je dooooosti bolj fun & drivers car kot pa 330 cabrio s svojimi 1800kg. V bistvu se 330 cabrio sploh ne kvalificira v to skupino.
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
+1

330ka je super avtič ampak med fun avte pa res ne spada.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
Ksz & offtopic

Zdaj ste pa navlekli ven pol avto.net-a. Vsak svoje slinaste želje...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
Ksz & offtopic

Zdaj ste pa navlekli ven pol avto.net-a. Vsak svoje slinaste želje...

Ma seveda! Te teme "kaj naj kupim" so totalno brez veze. Če nekaj kupuješ, potem običajno veš, kaj bi rad in kaj ti je všeč. Če tega ne veš, ti tudi forumaši žal ne bodo mogli pomagati. Kako pa naj človek ve, kaj je nekomu drugemu pomembno ?! (meni je npr. zabavno udobno kruzanje)

Nekaj boljše so teme, kjer se navede 5 opcij in razpravlja o prednostih in slabostih posamezne.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

lp

Z4 je dooooosti bolj fun & drivers car kot pa 330 cabrio s svojimi 1800kg. V bistvu se 330 cabrio sploh ne kvalificira v to skupino.
smile-1.gif
Zato je pa to MOJ fun car.
grims-1.gif

Z4 je tehnično gledano bolj fun ampak meni je primerjava teh dveh ali pa takih avtov
kot primerjava zlato vs. platina; oboje je hudo.
Definitivno pa ne bi dal 20k za kake Cliote, Megane, C3 in podobno.
Lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
KSZ: kaka S2000 sam bo treba v tujino.

FWD je k listja, se pa strinjam da so po večini razni GTI-ji "preveč sterilni"
smirk-1.gif

Opcija tut kak Z350 pa se ga mal prefk in oskubi
grin1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.819
113
Fun car? Torej je treba gledat kakšne youngtimerje z zadnjim pogonom okrog in pred 1990 letnik. To je potem fun car.