Fukcionalna vadba aka. Crossfit

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Hvala obema.
smile-1.gif

Sedaj pa en mesec časa za se pripravit
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Nekaj sem se spomnil...že jemlješ Creatin? Če ne...mogoče ne bi bilo slabo zdaj začet, kot to ti bo ziher izboljšalo tako fizično moč, kot aerobno in anaerobno sposobnost, lahko tudi do 5%...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
mam še par let za trenirat do masters
grin1.gif

nahrung002.gif

Jaz se z istim tolažim...

samo kaj, ko bodo vsi tile, ki so zdaj "najinih let" in so proji, takrat tudi v masters
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.785
113
40
MB
ma ne vem, jaz sem od lani od maja do danes težji za dobrih 10 kg, lani od maja do konec leta sem treniral po 2x na dan in se začel redit, verjamem da nekaj so mišice ampak vseeno, jaz morem nujno shujšat in z cf mi to že nekaj časa več ne uspeva, niti mi ne pada delež maščobe, tak da že kaka 2 meseca sem bolj na izi, morem na jesen nekaj spremenit, mogoče kake šprinte al pa kaj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Jaz sledim temu programu:

http://crossfitfootball.com/training/todays-training/

Je ravno pravšenj za nekoga, ki se hoče spravit v formo, pa ni ravno največji začetnik. Imajo lep "conjugate" način vadbe; moč in kondicija. Manjkajo jim oly lifti, ampak to je že kar precej advanced. Dokler ne pridem do nekih spodobnih številk, pa ne mislim menjat programa. Potem pa verjetno grem na kak oly conjugate program, ampak pomoje še ziher leto, dve ne bom prišel tak daleč (recimo 2x BW bench, 2.5 x squat, DL, 1.5 x BW OHP, itd...).

Lahko prideš z mano v gym, sem ziher, da bodo šle kile gor...seveda pa so kile gor/dol v več kot 90% odvisne od prehrane
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekaj sem se spomnil...že jemlješ Creatin? Če ne...mogoče ne bi bilo slabo zdaj začet, kot to ti bo ziher izboljšalo tako fizično moč, kot aerobno in anaerobno sposobnost, lahko tudi do 5%...

Ne, ne jemljem nič
smile-1.gif

Bom pa, kot sm reku spremenu trening, da bom tiste krajše treninge delal še boljše, brez počitka vmes oz. z res minimalnim počitkom vmes
smile-1.gif

Glede kreatina pa bom mal razmislu....po mojem bi blo boljše, da bi kak fish oil, pa podobno jemal...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Zato, ker te mantrajo velike teže, sem ravno predlagal kreatin. Ker z trenintom lahko v 1 mesecu dobiš kak kg ali dva, če bi delal trening moči, ker pe zraven še delaš anaerobno, pa mogoče dobiš kak kg na težjih liftih in 0.5kg na lažjih.

S kreatinom pa lahko dobiš veliko več.

http://examine.com/supplements/Creatine/

Citat:

I honestly see no reason why somebody shouldn't supplement creatine, nor do I see any logical basis for the seeming 'fear' of this compound in society.

It's safe, it's healthy, it's cheap, and for most people, it just works. Get some Creatine Monohydrate, take 5g a day, and you're good to go.

If humans didn't make any in the body, this thing would be a vitamin. There do exist deficiency symptoms that result in mental retardation.[184] They're rare, but they pretty much establish the importance of this molecule as a vitamin-like compound.

— Kurtis Frank

Kreatin je za večino ljudi popolnoma varen, najbolj raziskan "legalen performance dodatek" in pa zelo poceni.

Če bi pojedel ogromne količine mesa, potem ga res ne rabiš, ampak pri tebi dvomim, da poješ dovolj
wink-1.gif

Pri "raziskovanju" uporabljaj samo to stran, ki sem jo linkal zgoraj, tudi za kak drug dodatek, razni fitnes ali bodybuilding forumi ali celo prodajalci so leglo napačnih informacij in jih jemlji z rezervo.

Fish oil..direktno pri "performancu" nekega vpliva nima, lahko znižuje vnetja, kar lahko posledično vpliva na zmogljivost, ampak to samo v primeru, če so vnetja sploh prisotna
smile-1.gif

Drugače pa ja, za nekoga, ki je precej aktiven, so sledeče zadeve nekako "stalnica" na meniju:

- omega 3, kreatin, BCAA (odvisno od režima treninga), vitamini in minerali, ZMA.

Tisti malce starejši ali s težavami, pa še lahko dodajo glukozamin za sklepe.

Vse ostalo je bolj kot ne nepotrebno, če ima človek poštimano prehrano, stres in spanje.

PS, se da vse dobit not z hrano, ampak večina ljudi nima časa/denarja/volje, da bi si vsak dan naredilo "idealen" obrok, ki bi zajel vse potrebno, da pa se, seveda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Sem nabavil knee sleeves od hookgrip. Bojda so enaki, kot jih uporabljajo azijske oly lifterske reprezentance. Ker tisti neoprenski so preveč "hard" in omejujejo gibanje v oly liftih. Tele so izključno da obdržijo toploto v sklepih, ker pač hladni sklepi -> poškodbe.

Jutri stestiram, danes sem samo na suho - filing je čuden, malce smešen, ampak glede na to, da sem bil zdaj en teden na morju, če ruknem enako kilažo kot nazadnje izpred 10 dni, bom zadovoljen, v čet pa potem dodam kar kg zraven
smile-1.gif

PS, nabavil tudi speed jump rope pa perchmount fit....čisto že padel not
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Jaz si bom tudi nabavil par stvari...tudi kolenčnik...mogoče bom rabil
smile-1.gif

Naslednji teden pa v Varaždin
smile-1.gif

Jutri menda povedo WODe
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Sporoči WODe, da vidimo
smile-1.gif

Sem sprobal knee sleeves in mislim, da zadeva funkcionira. Zadnje čase sem namreč opažal rahlo bolečino ob počepih, oz po njih, ki sicer ni trajalo več kot nekaj minut, ampak vseeno mi je dala vedeti, da je tam. No v torek to ni bilo prisotno. Malce me sicer motijo, ker jih je čutiti in butasto se počutim, ali [cenzura] ga, zdravje je prvo
smile-1.gif
Si pa ne morem zamisliti da bi imel one neoprenske 7mm debele ali pa še kaj "tršega"...

PS, drugače pa ni pametno it na polno prvi dan ko pride človek iz dopusta in gre ruknit do maxa počepe in mrtev dvig...dejansko sem bil mrtev zvečer
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Zgleda da bodo objavljeni naslednji četrtek...sem mislil, da bodo že ta...
Vsaj me firbec ne bo matral, da bi jih sprobal :p haha :D

Js bi si kupu tiste 5mm od Rehband al kko je že firma
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Odvisno kaj želiš od njih ja, oly lifterji nimajo radi debelih, ker jih motijo in zjebejo ROM. powerlifterji pa imajo radi "debele", da jim dodatno pomagajo pri liftih
smile-1.gif

sem pa včeraj delal prvič lunges in so super

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
[cenzura], danes ugotovil, da rabim tudi "kostobrane" za plezanje po prvi, mi je skoraj obe golenici zažgalo
wink-1.gif

Upam, da najdem kaj poceni v SD, za fuzbal, ker za to pa res ne mislim dajat silne pare in neko CF znamko nabavit...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
heh, enkrat gor pa dol in lahko neham z wodom
wink-1.gif

Dobro, zaenkrat ne bom nabavljal še tega sranja, ko bo naslednjič spet na sporedu špaga, pa si nogavice prepognem oz "naberem" pri gležnjih, pol pa bom videl...če se vseeno ponovi, pa grem po neke poceni kostobrane za fuzbal...itak jih baje folk redno uporablja, tudi pri box jumpih pridejo prav, ko fališ
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Eden izmed ciljev dosežen - 2 x BW squat, kmalu bo pomoje sledil tudi DL - 2.5 x BW in pa OHP - 1 x BW, ostalo pa bo pomoje kar jeba - 1.5 x BW bench in pa 1 x BW snatch
smile-1.gif

Ko bi vsaj WODi tako lepo napredovali, "kardio" me je vedno tepel po plečih
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.852
6.955
113
Vseeno bom moral nabavit nekaj za goleni. Upam, da bodo navadni fuzbal kostobrani dovolj.

rocky, kako je bil varaždin, nič poročila?