Isti od najmanjšega V40 do XC90 z istim 8 st. avtomatom. Dizla oba pri XC90 190KM in 225KM biturbo in druga mapa. To je vse. Kaj pa drugega crkuje pa ne vem.
Ni cisto tako, vsaj powerpulse pa verjetno se kaj ima petka vec od stirice.
Meni tak tip avta naceloma ni vsec, sploh ne v kombinaciji s podhranjenimi motorji (drugih pac ni). Dodatno je xc90 prvi model iz nove generacije spa in na trgu ze kakih 10 let. Ker se mu v notranjosti precej pozna. Ampak to ze vse verjetno ves...
Pri dizlih je manjsa cifra (4) naceloma boljsa (beri: manj problematicna) od visje (5). Ce pred njo stoji D gre za old school klasiko, ce pa B gre za blagega hibrida. Ko sem jaz spraseval mojstre (Zupana) pred nakupom, slednji zacuda niso bili odsvetovani.
Nasvet, ker vidim zgoraj nekaj .de linkov: obvezno obkljukaj sitzbeluftung. Izbira bo naenkrat precej manjsa, dobil bos pa tisto kar volvota res naredi za volvota - top sedeze, verjetno najbolsje v razredu.
Servisi so bolj tako-tako: uradni dragi, odnos podn, spceialcev ni veliko. Omenjas Stajersko, verjetno Baumana, najbrz bo dobra izbira. Poznam cloveka, ki je v90 vozil k njim iz drugega konca Slovenije.Jaz ga sicer vozim k Zupanu, slisim da zraradi navala ne sprejema vec novih strank, cakalna doba je 2 meseca, lokacija vsaj meni precej od rok. Zato vmesno menjavo olja na 15k naredim kar "doma", na 30k pa gre avto do njega.
S tem sva prisla do naslednje tezave: servisnega intervala. Proizvajalec predpisuje menjavo olja na 30k, kar je obcutno prevec in botruje mnogim dizelskim tezavam. Tezko bos nasel rabljenega, ki je bil servisiran na 15k, zato bi se jaz izogibal motorjem z precej na 100k km in 30k intervalom. Ko / ce ga kupis, servis obezno na 15k.
Novi aisin 8.st. avtomatik je ok, zacuda omenjajo tudi menjavo olja, se pravi bo stvar dolgoziva. Interval je stvar akademske debate, jaz sem ga naredil na 100k, eni prej, drugi kasneje... cena ni huda, tam 200€ dodatka na reden servis, ko je avto ze v postopku v delavnici.
Sam imam sicer v60 d4, zgoraj napisano vlecem iz lastnih izkusenj, ker je pogonski sklop podoben, najbrz velja tudi za xc90.