Fukcionalna vadba aka. Crossfit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
mala malca
wink-1.gif

Je kdo mogoče kdaj izdelal ali pa je videl kakšna kul navodila za izdelavo "weight vest-a"? Zdaj v času lepšega vremena bodo prišli kakšni izleti v naravo bolj do izraza, kar pa zna biti tudi dober trening ob primerni obtežitvi
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
hehe...jaz ga bom danes delal (probal oddelat no, če mi bo gleženj pustil), pa bom vidu kako bo šlo
smile-1.gif

Edit: no, pa sem le oddelal trening, gleženj je zaenkrat ok, vmes ni bilo težav in upam, da jih ne bo niti v prihodnje....čas me niti ni zanimal, mi je blo važno sam da končam
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
zelo sem presenečen, da khalipa ni zmagal v temle wod...imam pa filing, da bo rich naredil razliko glede na fraserja in le za nekaj točk na koncu zmagal open...ker če pa je fraser tu pred khalipo te pa res kapo dol
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
fraser je kar nekaj cm nižji, to je pri veslanju velikega pomena pri teh projih, kjer je moč/kondicija itak na višku in edina razlika je "zamah" vesel
smile-1.gif

camille bo tudi težko, je kr palček, čeprav kara webb....
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Sem videl sedaj na instagramu, da je en profi weightlifter (vsaj kolikor sem razbral s slik, nisem gledal kaj točno je), končal 15.5 v času 5:31
smile-1.gif
Imel je okrog 2300 kcal/h...atlet: Marco Coppola....tip ma C&J preko 400 lbs...
Meni je samo enkrat uspelo imeti preko 2000 kcal/h...
Js morm zdej v parih urah objavit še zadnji WOD
tongue-1.gif

Edit: Julie Abildgaard...6:31, 5 sekund hitreje od Kare Webb
shocked-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
wow, fraser je celo zmagal 15.5...to pa je veliko presenečenje...in mi jasno kako je zmogel
smile-1.gif

Anže pa je 11., za 9 točk je zgrešil top10.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
15.4 ga je zjebal....škoda!

Fraser bo letos verjetno kar lepo prvi
smile-1.gif

Kar se tiče žensk: To bo klanje in to veliko...to bom bolj spremljal, ker to bo res mega za gledat! Annie, Julie, Camille, Lauren Fisher, Sara Sigmundsdottir, Sam Briggs, Kara Webb, Emily Bridgers, Michele Letendre, Stacie Tovar (sigurno bo hotela pokazat, da je bil lanski neuspeh posledica "slabih" okoliščin), Katrin Tanja Davidsdottir bo tudi nevarna (velikokrat trenirata skupaj z Annie), Brooke Ence zna morda bit nevarna, pa Kristin Holte (lani je zmagala en al dva eventa, če se ne motim), itd itd.
Upam, da rata Agerjevi pridt nazaj na Gamese
tongue-1.gif

Ženske bo letos za gledat, ker to bo res klanje...na koga bi jaz stavil nimam pojma. Za moške bi na Fraserja (če ne bo poškodovan ali kaj podobnega), pri ženskah pa nimam pojma na koga...najraje bi na Annie, sam imaš toliko drugih dobrih tekmovalk, da res ne vem na koga bi...:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Josh je meni bil simpatičen, ampak me je na 15.4 čisto razočaral, očitno je res garač, ne kaj taktičen. Fraser se mi zdi nadut preveč, pa še "mere" mi niso všeč, če izhajam iz osebnih razlogov. Če se ne motim je zgolj 170cm...to ni glih nek "dec" (no offence rocky, ker vem da si ti tudi med nižjimi), samo če gledaš recimo hokej, rugby, ipd..to so vsi deci višji o 180, 190...

Nekako mi je še najbližje maddox, ampak on vem da nima šans.

Pri babah pa...ja...bo klanje...ampak to so babe, karkoli naredijo, ne bo niti približno tako spektakularno kot pri moških
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Sam res!
shocked-1.gif

Ja, v teamih bo zanimivo, če bo prišel Rich, drugače po mojem ne bo dosti folka gledalo. Pa če bo Khalipa prišel noter.

Morda ne bo tako spektakularno, ampak jaz z veseljem pogledam kaj delajo te ženske. Prav z užitkom gledam
smile-1.gif
haha

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
jaz sem letos nameraval navijat za matt chan-a, pa mi zgleda nebo treba
grin1.gif

Zakaj ti ne bo treba?? A se ni kvalificiral na regionalce?
smile-1.gif
Saj je bil 12 v svoji regiji...razen če jih gre 10, sam kolkr vem jih gre 10 samo iz Lat. Amerike, Afrike in Azije. Ostali deli so po 20 oz. 30.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Ja, samo malce je višji od josha, nekje 1cm ali 2cm...ali pa od spealler-ja, pa je konkretno močnejši od obeh in tudi več "mesa" ima na sebi. Se pa vidi, da onadva sta engine based atleta...garača...fraser je pa bil weightlifter (ima tudi nekaj nacionalnih nastopov se mi zdi) in le zadnja leta dela na endurance... malo mi je res čudno, da josh še kar naprej fura svoj isti program in da ni dodal malo več mase na sebe in delal na 1RM, ker je material za prvaka...ampak brez neke izrazite moči mu ne bo nikol uspelo, itak je vprašanje če ni že prepozen in letos bi imel lepo šanso, ker ni richa...ampak bo fraser pojedel vse ja, edino če bodo WODi malce manj naklonjeni njemu...

kako pa se sploh gleda okoli ekip, se še ne ve, če je richova prišla not, oz kdaj se bo?

tomi, to bi bil čudež...je pa malo grdo od CF HQ, da so na začetku open tako na veliko govorili o chanu in o tem kak "heroj" je po poškodbi, zdaj ga pa sploh niso omenili nič kaj več...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
možno da vseeno gre, sem samo pogledal da ni med prvimi 150 pa sklepal da je out
redface-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Saj je delal na 1RM, od 2013, ko so ga DL zjebali. Ampak več kot toliko tudi on ne more...Če si ti blizu trikratniku telesne teže pri določenih dvigih, kaj veliko ne moreš storiti več. Spealler je par mesecev nazaj mislim da dvignil DL 1RM trikratnik svoje telesne teže, kar je odličen rezultat, kaj več ne more niti it gor. Po mojem zna Josh letos presenetiti, bomo videli. Za regionalce in gamese bo itak kar nekaj eventov znanih, tako da se bodo lahko pripravili na njih...:) Bomo videli, treba prvo regionalce počakat
smile-1.gif

Glede ekip se gleda score vseh posameznikov. Mislim da so 3 ženske in 3 moški, torej npr. Rich, pa James Hobart in še en tip, pa še tri ženske. Se sešteje vse rezultate in se potem vidi kje končajo. Poglej od Richa, v katerem teamu je, pa greš pod teame in vidiš kateri so v svoji regiji
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Hja no, ampak če primerjamo fraserja in josha/spealerja, ju fraser konkretno poowna v 1RM ali oly dvigih. Torej če je fraser lahko prišel na tak nivo, bi tudi onadva lahko. Spealerja očitno jebe premala teža, josh je malce bolj mesnat, ampak še vedno premalo...

Če prideš do točke, kjer si dosegel max glede na svojo težo, trikratnik DL recimo, potem pač dodaš več mišic, če bi spealer dal gor 15kg mišic, bi mu šel DL gor za 45kg, kar pa ni malo
wink-1.gif

Torej glede ekip so že znani rezultati in kdo gre naprej, ipd, ali pač zdaj edino mora nekdo "seštet" vse skupaj da dobimo rezultate?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Fraser je bivši weightlifter, kar pa ne Josh ne Spealer nista...OGROMNA razlika.
Oba sta stara prek 30 let (Spealer 36, Bridges 31)....Fraser ima 25 let.
Tako da ja...težko bo 36 letnik na ravni 25 letnika...morda Bridges, ampak tudi on je že kar starejši...
Če bi bilo tako lahko, bi vsi to počeli, pa ni ravno tako lahko kot si napisal...
Potem bi Cody Anderson med "počitkom" dodal 10 kg pa bi bil top...

Ne vem kako je za ekipe..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Hja saj se ne ve samo eno leto, da je WL obvezen za CF
smile-1.gif
oba bi ziher vsaj 5 let že lahko drkala lifte, pa dvomim da sta, tako pa tudi ni težko, da po 5 letih ne bi človek prišel v neko spodobno formo, ali?

Hja ne vem kaj je problem, da oni "suhljati" atleti ne dodajo malo mišic...ali jim to ni cilj ali pa ne vem kaj, povej kaj tebe mantra? misliš da ne bi bil boljši če bi imel recimo 5-10kg več mišic zraven?
smile-1.gif