Fukcionalna vadba aka. Crossfit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Majo testiranja ja, ampak če je nekdo kot armstrong lahko paklal, potem je v CF smešno lahko to...ali pa oly lifterji, vsi na PEDs, čeprav je olimpijska disciplina, kjer se testira...

Zakaj pa BCAA, ne ješ dovolj? Kreatina tudi ne?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Armstrong je druga zgodba, kjer so za njim stali vsi (od UCIja, od organizatorjev TdF, pa do Nikea, Treka, USPS, pa še miljon ostalih firm in ljudi). In so vsi vedeli kaj počnejo, sedaj je pa Lance nastradal, kot da je on krivec za vse in da je on hudič, vsi ostali pa angeli.
Ima pa vsak šport posebej določene dovoljene in prepovedane substance.
smile-1.gif

Zato ker drugega ne rabiš, če imaš dobro prehrano. Že tako, če treniraš do 10 ur na teden ne rabiš nič (če imaš ok prehrano), če pa treniraš več rabiš kake dodatke, ampak ne dosti. BCAA bi rabil zaradi regeneracije, pa še par drugih stvari. Ampak v tableti ne v prahu. Tablete BCAA so boljše kot pa tisto kar je v prahu BCAA.
Nič ne jemljem. Zdej sm prejšnji teden dvakrat pil proteine, pa še to, zto k so mi ostali od par tednov nazaj, ko sm delu neke proteinske ploščice, tako sam za probat, pa jih moram porabit, drugače jih ne bi niti kupu.
Če jem dovolj pa...ti ne znam povedat al jem dovolj al ne. Js se počutim dobro..sem bil pred kratkim malo zmatran, ma zdej sm spet ok
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
To je kul ja, ampak si še vseeno relativno mlad, tam nekje po 30 letu bi naj telesu začel upadat testosteron...tako pravijo
wink-1.gif

Kreatin pomaga, to je dejansko edini dodatek ki dokazano pomaga, tako da ga kar probaj, če rabiš par % boosta. Pa zelo poceni je. Proteine pit je pa isto kot jest dobro, tam je bolj placebo efekt
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Sej ne pijem proteinov drugače, sam pač porabit jih moram....razen če bom še kej takega delal, pol bojo šli tja
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
heh, masters imam tudi jaz v mislih, za nas, starune, prej ni realno pričakovali kakšnih dobrih rezultatov, ker smo enostavno zamudili...

kil, oz predvsem špeha, bi tudi jaz rad nekaj zbil, vsaj tam na 10, 11% BFja, zato je to tudi zdaj eden izmed ciljev, ampak dela se na tem long-term, ne neka hitra dieta ali kaj podobnega

srečno na PRih
wink-1.gif

front squat 131 kg, na začetku programa sem ruknil 110 komaj, pomoje je bila dnevna forma kriva
redface-1.gif

clean 95 kg, na začetku 90 kg

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja, sem padel potem na isto finto..ampak vseeno...nima toliko slabših številk, kar se tiče moči, kot jaz...ampak kot rečeno prej ja, smo zamudili....edino če se komu da s PEDs zajebavat
wink-1.gif

PS, jaz bom sicer zdaj probal s Bulbine natalensis dodatkom, ampak dvomim da bo kaj naredil pri meni, probat sicer ni greh
smile-1.gif

ferriss se je precej s tem ukvarjal, oz nasploh s povišanjem testosterona, in maš v knjigi the 4 hour body tudi par stvari opisanih, ki so se pri njemu pokazale za učinkovite, pa niso glih kemija
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Saj tudi bulbine ni kemija, oz koliko je kemije je pač v procesu izdelave. Gre se pač za izvleček neke rastline iz afrike, ki jo že stoletja uporabljajo lokalna plemena za lajšanje tegob okoli erekcije. Bi pa rad poiskusil to zadevo predvsem iz diagnostičnega vidika, da vidim če res to predstavlja težavo, ali ne, torej premalo Tja. Bulbine pomaga torej pri tistih, ki imajo premalo Tja in ne pri vseh.

Drugače pa je front squat veliko odvisen od mobilnosti hrbtnega dela, mogoče si na začetku še bil bolj zategnjen in nisi mogel lepo izvesti dviga, potem pa si pač vsak teden to drkal in se je zadeva drastično spremenila.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
V samo 6 tednih? To je malce predober napredek za shoulder press, problem tehnike?
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
dosti tehnika, predvsem pa me jebe mobilnost
redface-1.gif

dosti je pa tudi od dneva odvisno pomojem
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Vsekakor
wink-1.gif

Kakšno širino pa? Jaz zadnje čase prakticiram, da za vse, kar pomeni "nad glavo" ipd gibanje, uporabim prijem enake širine. Torej za OHP, push press, clean and jerk, thrusters, ipd... pa tudi za pull upe.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Le kaj bo danes Castro pripravil za nas?
tongue-1.gif

Js sm pa v 13-ih dneh dvakrat zvišal PR pri C&J...za 10kg gor
tongue-1.gif

Na 15.1 sem izenačil PR, prejšnjo soboto ga dvignil za 5 kil, danes pa še za 5 kg
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
to pa so oly lifti, explozivno pod štango, v zadnjem stadiju lifta se je potrebno s pomočjo štange potegnit pod njo, plus biti izjemno hiter

tudi meni to ne rata, ampak me vsaj veseli, da je krivda v skillu in ne moči, skill se lažje priuči, kot na moči pridobi...tako da vaja...in tehnika...pa bo
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
preširoko sem držal roke na štangi, ker sem pač bol lesen, ampak zaradi tega sem mel probleme z ramo, sem se zdaj našo glede pozicije,

ja to je to, par 1000x še dvignemo pa bo že šlo, jutri še back squat, pred 6 tedni je bil 120 kg

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Eh, meni je kul
smile-1.gif

Pač jih ne bo lih 7 zapored, jih bom že na začetku razbil
smile-1.gif

Upam vsaj na 2 rundi
smile-1.gif