Fukcionalna vadba aka. Crossfit

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
hahahahah
d055.gif
kr ene kolesarske ful finger od 661, ampak jih zadnje čase ne uporabljam kaj dosti več, raje počasneje delam pullupe pa je

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Jaz sem zadnič delal snatche, potem obtežene pullupe, na koncu pa je bil še wod iz snatchov in BW pullupov...in sem imel konkretno v drami dlani, koža enostavni ni več prenesla...mogoče kriva tudi kreda ki sem jo uporabil za snatche...v glavnem trpel je performance.

Nato sem skočil na ebay in naročil mechanix rokavice, upam da bodo kul, ker imam nekako odpor do tega, oz do zdaj mi nič kaj ni pasalo kar sem probal, ampak tele bi naj bile top shit, tudi rogue ima od njih rokavice...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Sem sprobal koravičke včeraj...in so kar kul.

Edini problem je, da ne nudijo "gripa", ampak to je kul če delaš pullupe, muscle upe, etc...vseeno pa za kakšen farmers carry pa niso gut, tako da se bo očitno potrebovalo še ene, takšne ki so iz usnja, oz imajo usnje vsaj po dlani in prstih, da ne bo drselo
wink-1.gif

opcija je še te ki jih imam + kreda, tega še nisem nisem sprobal...ampak itak raje delam farmers carry z golo roko, itak je grip fixen, problem so pullupu ko lahko malo nihaš, ipd...

PS, nisem pa sprobal še rope climb...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Danes se začne, oz jutri, kdo je IN?
smile-1.gif

PS, tuid za rope climb se rabi rokavice s več gripa, kakšne s usnjem na prstih/dlani bi bile idealne, bo treba poiskat.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
15.1:
9 min AMRAP
15 T2B
10 DL (52kg/34kg)
5 Snatches (52/34)
15.1a:
6 min za dobit 1RM of C&J...ura stalno teče...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Malce sem presenečen nad zahtevnostjo WODa. Res, da sta se 1v1 pomerila rich pa matt, ampak vseeno...1RM oly lift v open..huh.

Po tem bom še resno verjel da bodo letos tripe unders uvedli
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kmal bo več dela z opremo kot z vajo.
jst bi vse prepovedal! a se tekmuje v "moči" ali kdo si lahko boljšo opremo kupi;)

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Dela ni dosti. V šestih minutah izvedeš 3-4 lifte. Mislim da imajo na OI in ostalih prvenstvih časa 1 minuto. Al je celo 1:30. Jaz ne vidim problema.
Jaz sem delal danes, pa narediš brez problema 3-4 lifte oz. 3 sigurno, 4 pa odvisno kako hitro narediš prva dva in koliko si vzameš časa za počitek med lifti.
Kako boljšo opremo?? Saj nikjer ne piše, da moraš imeti stvari od Rouge alpa točno določene bumperje ali kaj drugega. Ne vidim smisla tvojega posta.

@darjan; zato pa imaš letos scale divizije
smile-1.gif
ali greš v "Rx" in delaš težji trening ali pa greš pač v scale in se ne primerjaš z najboljšimi, pa delaš lažji trening. Nobene znanosti. Sej prav da je...se bo verjetno zmanjšalo št. ljudi, ki bo šlo v "Rx"...je pa res da ko enkrat začneš z Rx ni več poti nazaj, isto velja za scaled divizijo.
Naj pridejo TU...jaz sem jih že delal...trenutno mi jih je ratalo 6 zapored narediti..to je max
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Saj ne rabiš več liftov, na začetku dvigneš ene 80% za ogrevanje, potem pa naložiš kolko misliš da bo šlo, vzameš 4min pavze in rukneš. IMO to boljše, kot pa vsako minuto novo kilažo, ker se ATP ne more nafilat v tem času
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mal sem darjana pohecal, ker vsak teden nekaj novga kupi, da bo še boljši
wink-1.gif

mal sem pa tudi zares mislu, ker skakalci tudi ne smejo imet prevelke obleke, pa Tini so se tut v moderc utikal... pri cf, pa so rokavice z boljšim gripom, superge za plezat, pas za...
čist brez veze glih ni moj post;)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
jaz imam rokavice zaradi kože, ne gripa. Enostavno mi koža ne prenese tega vsega in potem imam fajn delavske dlani.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
@darjan; to je tudi res ja...lahko narediš magari samo en lift če hočeš, se strinjam....ampak večina jih bo delala tri po mojem.
@Fusion: aja to...ma...superge rabiš ene, nič več (vsaj js), rokavic ne uporabljam (je pa res, da nimamo vrvi za plezat...za vrv bi jih verjetno imel, ker če greš večkrat gor pa dol skuri roke), ostalo pa...pas uporabljam zelo malo oz. skorajda nič (edino DL visoke kilaže), drugo pa nič posebnega. Danes sem si sicer malo povil roke, ker sem dobil žulje dva tedna nazaj, ampak sem to naredil bolj preventivno, da mi ni lih vmes kaj utrgalo
smile-1.gif
mogoče bi bil natural grip za nabavit, sam to je pa tudi vse. Se ne rabi nobenih pomagal.
Še natural grip za roke bi rabil, če bi bilo res dosti pull-upov oz. nekih vaj na štangi, pa veliko MU, drugače...
Žulje sem zadnijč dobil, ker smo delali Cindy, ampak si imel 5 minut časa za naredit 5 krogov in če si naredu v tem času si šel naprej, drugače ne...pa se je nabralo št. pull-upov na koncu...preveč jih je bilo
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
opa, končno dela leaderboard tudi sortiranje po državi...celo preko 30 je naših atletov, impresivno.

kje sta rocky in tomi?
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Govorilo se je, da je šel v ZDA (tako sem jaz slišal)...lahko je šel samo na kako izobraževanje ali kaj podobnega tja, pa potem v Kuvajt. Ne vem. Nisem bil v stikih z njim ali kaj podobnega...to so mi rekli drugi, ker je bilo čudno, da je kar zmanjkal
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.851
6.955
113
Kaj pa s kuvajtom? Če bi bil tam, bi to potem padlo v azijo in ne afriko, ali?

EDIT: očitno pri CF HQ ne vedo, da spada kuvajt v azijo.

Zanimiv je ta pubec, da toliko okoli skače, kaj pa je po poklicu?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
V Kuvajtu je trener, trenira tam v nekem CF centru (poglej na CFG strani njihov gym, tam je trener). V ZDA pa je verjetno šel naredit licenco al neki...ne vem. Lahko sploh ni bil v ZDA...pač js sm tko slišal
smile-1.gif

Lahko so dali tisti del ozemlja pod Afriko
smile-1.gif
Ne vem kje je problem. Saj se stalno tlači Izrael in ne vem kire še vse države k Evropi...