Fukcionalna vadba aka. Crossfit

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Če koga zanimajo razna online tekmovanja, zgleda jih bo kar nekaj v letu 2015, Ponavadi je tako, da se vplača neka prijavnina, potem pa se sklad razdeli med najboljše. WODe pa se pač dela doma, ena sicer imajo live event.

Novo online tekmovanje za 2015: http://www.tuffstuffevents.com/#!tuff-stuff-throwdown-online-comp/cjpy

Imajo tudi scaled divizijo, za nas, amaterje
smile-1.gif

rocky, koliko si ruknil DL 1RM in koliko ti je le-ta šel gor v 1 letu?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
DL mi je ratalo 170...180 nisem šel dvigovat, ker sem čutil, da nimam ravnega hrbta pri 170, čeprav bi morda ratalo dvignit, ampak ne bi imelo smisla, ker ne bi prišel naprej
smile-1.gif

Uff, ne vem koliko je šel gor...na openu sem jih delal s 125, pa sem jih naredil 5, pred tem pa ne vem kolk sem mel max, zdej pa sm na 170. Js bi reku da okol 50kg, kolk točno pa ne morem povedat
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
125 x 5 je nekje 140 1RM preračunano, pa če se vzame v računico, da si to delal med open, nisi bil čisto spočit, tak da pomoje si imel takrat ene 145-150 1RM, tako da ene 20-30kg v enem letu, sounds natural
smile-1.gif

Kaj pa kile gredo kaj gor, al pa mišična masa, oly lifte že delaš?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Kili so tm tm...morda mal premalo jem
tongue-1.gif

Olimpijske dvige pa že delam ja
smile-1.gif
Itak jih je blo treba znat za open, tako da...:p
Snatch vem da morm popravit oz. dvignit...bom vidu kdaj ga bom
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Snatch je satan ja in zahteva zelo resno delo. Nekje sem bral, da je en možakar potreboval 4 ali 5 let, da je iz 40kg prišel na 100kg, kar je nekako standard za nek soliden snatch...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.470
9.784
113
40
MB
zanimivo ... meni je pa OH squat ahilova, sem mislo za zagreb z 60 kg, pa nekako nisem upal pa še utrujen od wb, skratka, mene so lepo trofli z vsemi wodi, ko nisem glih za pulz
d055.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Saj glavni problem pri snatchu je stabilizacija štange po potegu, kar je dejansko bottom poziciji pri OH squatu.

OH squat je odlična vaja za pripravo na snatch in ja, tudi pri meni je smešna cifra v igri, vsaj glede na ostale dvige, je pa res, da zdaj veliko časa nisem delal te vaje...

zdaj kombiniram snatch grip DL in OH squat, upam da bo kaj pomagalo, očitno imam zelo švohno mišičevje okoli lopatic
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
no ja, ja, ampak to je že malo naprej od OH squata, ker če ne moreš naredit OH squata s isto težo, potem tudi snatch balance ne bo šlo. Za neko začetno stabilizacijo je OH squat imo super, potem pa pač snatch balance, v kombinaciji s power snatch, potem pa sledijo resne zadeve
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Da ne bo moj post zvenel preveč površen...takole nekako bi naj zgledal snatch progression:

In short the progression for the overhead lifts is this:

1. Strict Press
2. Push Press
3. Push Jerk
4. Clean and Jerk
5. Overhead Squat
6. Power Snatch
7. Snatch Balance
8. Full Snatch

plus veliko dela na mobility.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
uf...koliko pa ga imaš zdaj?

57,5 oz. 60 (sam ta je bil s press-out na koncu, kar po weightlifterskih pravilih ne velja kot uspešen dvig)
smile-1.gif

S tem da je vse power snatch, ne squat snatch in tistih 57,5 je bil v bistvu hang power snatch
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Ciljaš na 80kg power snatcha ali boš delal na "pravem" snatchu?

Verjetno že vse to veš, a vseeno. Letos bo prvič scaled divizija, kar pomeni, da bodo zelo verjetno v navadni diviziji toliko težje zadeve, da se res izlušči top shit atlete, tudi iz vidika oly liftov, ne samo cardio dela. Zelo lahko rečemo, da bo to najtežji open do zdaj, tako da jaz bi sigurno raje šel v scaled, ker no way, da nekdo, ki ne trenira 10+ let kaj mrda v navadni diviziji, če pač imaš v mislih dobro uvrstitev
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ciljam na "pravi" snatch, sam vem, da bom mogu veliko delat na tem. Bom videl...ampak tudi s power bi se zadovoljil z 80kg
tongue-1.gif

Vem vem:) sej edino kar me skrbi so kg pri snatchu, ostalo me ne. MU mi ne delajo problemov, HSPU tudi ne (ena izmed lažjih vaj mi je
smile-1.gif
), tako da me edino snatch skrbi. C&J bi moral še malo dvigniti, ampak dvomim da bodo dajali na openu C&J 100+. Vsaj js bi reku da ne no. Ker že na regionalsih niso imeli takih kilaž. Še na gamesih, če ni event, kjer je sam weightlifting niso visoke kilaže. Letos ko so imeli tisti complex 21-15-9 so imeli mislim da 70kg. Edini močnejši eventi so bilo hang squat snatch na regionalsih in pa OH squat na gamesih, pa DL na openu. Ampak ne verjamem da bi se spustili v to, da bi šli delat one rep maxe na openu. Vsaj do sedaj mislim da še ni bilo, pa niti nima smisla delat to na openu. Do delajo potem na regionalsih in gamesih, prej pa je bz.
Eh...to je pol samo podpiranje lenobe, ker ni šanse, da se potem primerjaš s tistimi najboljšimi. Raje se primerjaš s tistimi najboljšimi kot pa s tistimi, ki so nekje na isti ravni kot ti...vsaj js no. Ker če npr. vidiš kako gre drugim, potem si rečeš: ah, sej se mi ni treba tolk trudit, pa bom še vseeno naredil dovolj dobro trening, da bom spredaj. Raje greš malo bolj na hard
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.849
6.955
113
Kaj pa DUs? koliko pa znaša C&J trenutno?
Pa mislim da ni problem, da ne bi zmogel C&J 100kg, ampak za ene je recimo problem naredit 21 15 9 s 70kg, oz v zadovoljivem času
smile-1.gif

No...saj narediš pač ta complex, pa takoj vidiš kje si
wink-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa DUs? koliko pa znaša C&J trenutno?
Pa mislim da ni problem, da ne bi zmogel C&J 100kg, ampak za ene je recimo problem naredit 21 15 9 s 70kg, oz v zadovoljivem času
smile-1.gif

No...saj narediš pač ta complex, pa takoj vidiš kje si
wink-1.gif

DU...double unders? Na letošnjem openu jih nisem znal in sem se zafrkaval z njimi...potem pa enkrat aprila, maja so mi kar stekli, sami od sebe, tako da sedaj nimam več nekih ogromnih težav.
smile-1.gif

C&J mam zaenkrat 85kg, nisem pa probal max. S tem da teh 85 je blo po tem ko sem mel 3x3 C&J (High hang), pa potem sem mel še 3x3 C&J (Low hang). Vse so bli power cleani. Po teh 6x3 sem šel spet Low hang C&J..mislim da je bil power clean, se ne spomnim točno, ampak mislim da je bil.
Odvisno kaj je zadovoljiv čas
smile-1.gif

S 70kg sigurno da ne, zaradi snatcha, ostalo bi šlo.
smile-1.gif