FOV ali EF?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Zakon
hysterical-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
A pa primerjate vi FOV-UNI in EF-UNI?

Sicer pa, kaj pa pol ,če imaš na EF zaven integralov še celo goro drugih stvari..To je nepotrebna navlaka. Zelo redko, boš to dejansko v praksi uporabil. Večinoma.
Vse kar to prinese so sami sivi lasje in živčki...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kaj pa pride prav?

Vem, da je eden velkih plusov pri faksu to, da te nauči organiziranosti, pridnosti, delavnih navad, kako se dela raziskave, seminarske... itd...

Če je faks preveč "z levo roko", pa vse 10x lažje, potem odneseš za moje pojme en kur*. Ne znanja, ne delovnih navad. Papir dobiš, to pa je to.

Saj pravim. Če hočeš samo papir, potem FOV, gea koliđ..., če bi se rad še kaj naučil in imel v žepu papir od priznanega faksa, potem EF.

Na šihto, ko smo iskali novega/novo, smo takoj odpisali tiste s FOV in GEA... Vidiš, da ima stalno prebivališče v Lj, šola pa se na FOV ali VPUŠ. Pa daj no... Šiht je pa tak, da rabiš 100% truda vložit, bit ambiciozen, imeti nekaj znanja v ozadju, itd..

Nazadnje urejeno:

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Če maš željo se učit, se lahko tudi na FOV-u učiš. Sicer jaz gledam bolj iz strani IT-ja, ne managementa. Tako da tukaj ne vidim problema.
Ne vem pa zakaj ljudje zganjate tak halo, češ matematika na EF je toliko bolj zahtevnejša kot na FOV-u, pa čeprav vsi veste, da tiste dodatne stvari, ki so na EF, nikoli ne boste rabili. Big deal.
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Jaz grem na faks pridobit nova znanja pa če bom kdaj videl diplomo ali ne. Edino kar me boli je to, da je papir dobra izhodiščna točka ko službo iščeš.
Grem pa stavit, da znam določene stvari organizirati bolje kot nekdo s faksom organizacije...
Vi v službi ste pa takoj odpikali take s FOV ali brez faksa. Hja.. Torej osebno ne bi imel niti teoretičnih šans. Ker nimam papirja EF (ali drugega).

BEDNO.
uf-1.gif

Torej.. Papir je vedno izhodiščna točka, ni pa prikaz dejanskega znanja. Te pa razumem kaj misliš povedati, ampak sam osebno nimam toliko časa da bi se 110% posvetil faksu - ker vem, da sem sposoben teh stvari in delam namesto tega kaj drugega in se s to vnemo posvetim čemu drugemu, kot pa faksu in študiranju 5 ur na dan.
Me pa zanimajo določena znanja, ki bi se jim tudi na faksu posvetil bolj. Eni predmeti so pa itak bedni, jasno. Saj je povsod tako.

Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Ja, primerjava je bila izključno na zahtevnosti študija. In komur se ni problema malo bolj potruditi, bo šel na EF. In kot je ynos napisal, te na EF naučijo veliko več samodiscipline, samoiniciativnosti, iznajdljivosti in trdega dela - kar so pa za službo prepotrebne kvalitete. Na EF je tudi "linija najmanjšega upora" še vedno težja kot normalen študij na FOV
tongue-1.gif

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Ja, primerjava je bila izključno na zahtevnosti študija. In komur se ni problema malo bolj potruditi, bo šel na EF. In kot je ynos napisal, te na EF naučijo veliko več samodiscipline, samoiniciativnosti, iznajdljivosti in trdega dela - kar so pa za službo prepotrebne kvalitete. Na EF je tudi "linija najmanjšega upora" še vedno težja kot normalen študij na FOV
tongue-1.gif

Lepo te prosim. Naučijo te več samoiniciativnosti, samodiscipline, .. lala ... V prvi vrsti te starši naučijo oz. naj bi te, potem je pa odvisno od posameznika. Mal pretiravate no
smile-1.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
No, ker si tako lepo prosil
evil.gif

Sicer ne vem kako je bilo pri tebi, ampak meni nihče od staršev ni med študijem po glavi skakal naj se grem učit, naj naredim to in ono.... ne. In temu se reče samodisciplina in samoiniciativnost. Če te priganjajo starši, je pa to samo še disciplina.

Ne rečem, da na FOV ni tega, ampak dokler ne boš okusil študija na obeh faksih, zame tvoje trditve in primerjave žal nimajo posebne teže.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz vem kaj pomenita samodisciplina pa iniciativa..Ker ti je starši niso dali, hočeš rečt, da si jo dobila na EF-u al kaj?
smile-1.gif

Ok, offtopic. A ti si študirala na obeh faksih?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Sicer ne vem kako je bilo pri tebi, ampak meni nihče od staršev ni med študijem po glavi skakal naj se grem učit, naj naredim to in ono.... ne. In temu se reče samodisciplina in samoiniciativnost. Če te priganjajo starši, je pa to samo še disciplina.

Touché
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz jih osebno veliko poznam z narejeno višjo strojno šolo ( popoldanski tečajček pač) in bi jih 100x rajši imel za sodelavce kot pa kakšnega idiota z narejenim unijem, ki ga je delal 10 let.

Govorim za določene primere in ne na splošno.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Jaz jih osebno veliko poznam z narejeno višjo strojno šolo ( popoldanski tečajček pač) in bi jih 100x rajši imel za sodelavce kot pa kakšnega idiota z narejenim unijem, ki ga je delal 10 let.

Govorim za določene primere in ne na splošno.

word!
smile-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Torej, če potegnemo črto je EF bog i batina, FOV pa pač kar neki, čeprav na koncu si približno na istem.

(izpade tako, da tisti, ki so na EF da so nevoščljvi tistim na FOV, ker delajo "lažji" faks).
Kot če bi sam kupil yugeca za 200€ (FOV), sosed pa identičen avto za 1000€ (EF).