Nakup hladilnika

Gorenje kombiniran hladilnik.
Ze dolgo je guma na ratih zamrzovalnega dela slaba. Zdaj prcic vidim tudi kondenz.
Grem na gorenje servis po novo gumo, tam pa vprasanje
Ali imate nalepljeno gumo, ali gumo s profilom?
Nimam pojma, pogledam doma.
Ce imate nalepljeno, se menja cela vrata. Ekonomsko nima smisla.
Glede na to da je hladilnik star 17 let.
In ja, guma je nalepljena.
:bonk:
Ima kdo kako resitev?
lahko dobiš gumo ki se lepi? če da jo odstraniš bi pa jo jaz s kakim silikonom na vrata nalimal

kak model frižiderja maš? lahko fotko vrat?

MieleFan

Majstr
7. sep 2014
1.142
128
63
Gorenje kombiniran hladilnik.
Ze dolgo je guma na ratih zamrzovalnega dela slaba. Zdaj prcic vidim tudi kondenz.
Grem na gorenje servis po novo gumo, tam pa vprasanje
Ali imate nalepljeno gumo, ali gumo s profilom?
Nimam pojma, pogledam doma.
Ce imate nalepljeno, se menja cela vrata. Ekonomsko nima smisla.
Glede na to da je hladilnik star 17 let.
In ja, guma je nalepljena.
:bonk:
Ima kdo kako resitev?
Pejt po nov hladilnik.Bo energijsko varčen itd...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.789
8.649
113
pri taščici
lahko dobiš gumo ki se lepi? če da jo odstraniš bi pa jo jaz s kakim silikonom na vrata nalimal

kak model frižiderja maš? lahko fotko vrat?
Nimam pojma,na servisu mi je rekla da samo nova vrata.
Glede varcnosti res ni vzor. Ker sem ze po nakupu ugotovil 40% vecjonporabo od deklarirane. Takrat bi moral uveljavljat stvarno napako. Pa sva ga dobila za darilo in ....

Priponke

• IMG_20250210_203748.jpg
    IMG_20250210_203748.jpg
    233,1 KB · Ogledi: 158
Nimam pojma,na servisu mi je rekla da samo nova vrata.
Glede varcnosti res ni vzor. Ker sem ze po nakupu ugotovil 40% vecjonporabo od deklarirane. Takrat bi moral uveljavljat stvarno napako. Pa sva ga dobila za darilo in ....
pejt na google.it vtipkaj smeg frigoriferi gomma in izberi immagini, vrže ven tudi gume za lepljenje. Če maš volj pod tutti malo listaj če se (zagotovo s) dobi kaj pametnega

gorenje dela tudi za smeg (gorenje je neki časa kupovalo njihove pomivalce, smeg pa hladilno zamrzovalni tehniko (ne vse, nekaj pa že), pa kak pralni stroj, sušilc) in če pri nas škripa ni nujno da tudi pri sosedih. ne ista teh kosov pri nas (za smeg) ker jih ne bo oz bodo cenovno adijo pamet

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.789
8.649
113
pri taščici
Ko vidim ceno 77€ za gumo, me mine da bi se naprej iskal

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.227
1.366
113
Namažeš s tesnilno maso in zapreš...

Tako kot na glavi in karterju sodobnega motorja... :valjamse: :valjamse:

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.432
284
83
Mislim da imam isti hladilnik - deli so noro dragi. Ko sem iskal plastične predale zamrzovalnega dela, me je kar minilo. :eek:

• Žalosti me
Reactions: Hanzi

jezek

Guru
24. jul 2008
5.924
2.652
113
Ksz, vceraj montiral Libija, danes preberem navodila, pa vidim da je predvidena menjava ogljenega kabinskega filtra vsakih 6 mesecev. Cena originala v Slo od 30 do 50e! No, sem ravnokar od Alije nabavil po 2e!
Ps; se vedno je 10letna garancija

• Všeč mi je
Reactions: MieleFan

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.545
11.255
113
EU
Moja hči ima novega (vgradnega) Libija v hiši pa je razočarana koliko vlage ima notri. Pravi, da ji po zadnji steni kar teče dol, pa zmrzovalnik je poln ledu.
Kako ste reṣ̌ili ?
Moj novi Libi je imel podobno težavo. Rešili z branjem navodila. Spodnjo polico rahlo potegneš ven k sebi, dvigneṣ̌ navzgor, in potisneṣ̌ nazaj. Tako ostane pol centimetra zračnosti med spodnjo polico in predalom. To omogoča krožene zraka, katerega potiska ventilator navzdol po steni hladilnika. Reṣ̌eno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.395
4.906
113
Kako ste reṣ̌ili ?
Moj novi Libi je imel podobno težavo. Rešili z branjem navodila. Spodnjo polico rahlo potegneš ven k sebi, dvigneṣ̌ navzgor, in potisneṣ̌ nazaj. Tako ostane pol centimetra zračnosti med spodnjo polico in predalom. To omogoča krožene zraka, katerega potiska ventilator navzdol po steni hladilnika. Reṣ̌eno.
Nimam pojma, mene se ne tiče, njiju pa verjetno tudi ne moti. :rolleyes:

Bom ju pa to opozoril, če bo kaj rešilo, če je problem sploh še prisoten.