Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Ne vem samo, zakaj tako velika nihanja. Enkrat 2s hitrejši od vseh, drugič 2s počasnejši, in to v več krogih zapored!?
Dve sekunde počasnejši od vseh? Razsvetli me... kdaj? Počasnejši je bil dve sekunde samo od Kimija v zadnjih nekaj krogih, pa še tam so bili več ali manj vsi 2s počasnejši od Kimija, ki je imel očitno čist [censored] up konfiguracijo.
Če je bil res več krogov zapored počasnejši za 2s, potem nebi na koncu zaostajal 1s za Masso, za katerim je vozil zadnjih 6 krogov, ko je bila steza najbolj suha in bi ga Webber zlahka prehitel že nekje na sredini ravnine (tako kot je to počel Hamilton drugim, ko je vozil občutno hitreje od vseh).
Torej... kako lahko to pojasniš. Po tvoji teoriji je McLaren tako nastavil dirkalnik, da je bil Hamilton v dežju 2s hitrejši, na suhi stezi pa je zaostal v 6ih krogih za kakšno sekundo in pol. Pa saj so geniji pri McLarnu
Me pa ne preseneča, da bi dobil Hamilton (ali drugi, pri katerih je šlo na tesno) kazen, glede na to, da današnje čase prehitevanje na progi očitno ni zašeljeno. Če pa že, pa izključno na ravnini....
Kot sem že napisal... najbolje, da ločeno spustijo dirkače same na progo za 50 krogov in na koncu potalajo pike glede na čase. Če samo na htiro primerjam prehitevanje pri MotoGP in F1, bi verjetno dirkače MotoGP v zapore strpal glede na to kako nefer so in se borijo za boljše mesto.