[Formula 1] VN Brazilije

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
No, Mac je vložil danes vložil pritožbo.

Mercedes motorsport director Norbert Haug also emphasised McLaren are not appealing in order to claim the championship.

Haug : "It's not about our team winning the title in court," he said. "We just want to get some clarifications on the contents of the regulations and this is in the interest of every team."

The International Court of Appeal will now need to accept the case and determine a date for the hearing.

Torej bo potrebno počakat na konec balade.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Mnja... verjetno ne bo nič...

Po eni strani privoščim Kimiju naslov - si ga je definitivno zaslužil. Tako kot je Lewis rekel, bi bilo malo kruto odvzet zdej naslov Kimiju. Po drugi strani pa če se FIA že gre pravila letošnjo sezono, naj se gre do konca... so že zaradi bolj bebastih zadev kaznovali - kazen kubice za "povzročitev" nesreče nad Hamiltonom, odvzem točk McLarnu zaradi nešportnega obnašanja fonzija... pa še bi se našlo. Pa da ne bo kdo kokal spet - pod te čudne odločitve ne štejem odvzema vseh točk McLarnu.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik JPM pravi:
Speaking to French newspaper La Presse Hamilton said: "My finger slipped on the wheel and I accidentally pressed the button to start a starting procedure. The car went in neutral and I had to reinitialize the system in order to get going again."
AMATER.
priden.gif

McLaren deny Hamilton caused gearbox error

http://www.autosport.com/news/report.php/id/63613

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Letos imajo res čudna pravila: nič kazni za vožnjo proti pravilom za varnostnim avtom, nič kazni za uporabo dodatnega kompleta gum za dež, nič kazni ker nekdo ni takoj zapustil avtomobila, ko je obstal v pesku, ampak je še kar krilil in krilil... upam, da se bodo držali svojega načela ''nič kazni'' še sedaj...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Da ne omenjamo kako ga je viličar lepo iz peska posadil na stezo
wink-1.gif

Bilo raziskovano.... ugotovljeno, da je bilo to storjeno ob rdeči zastavi... torej luknja v pravilih. (podobno kot ferarijeve tehnične "rešitve")

Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Letos imajo res čudna pravila: nič kazni za vožnjo proti pravilom za varnostnim avtom, nič kazni za uporabo dodatnega kompleta gum za dež, nič kazni ker nekdo ni takoj zapustil avtomobila, ko je obstal v pesku, ampak je še kar krilil in krilil... upam, da se bodo držali svojega načela ''nič kazni'' še sedaj...

Nikjer ni določeno po kolikem času mora voznik zapustiti avto...
Kazen za uporabo dodatnega kompleta gum je dobil tako Lewis kot moštvo...
Varnostni avto... pa recimo, da je zdrsnil z ovinka - bile so izredne razmere
smirk-1.gif
(sicer pa je sporočil moštvu, da naj Webberju povedo, da naj drži večjo varnostno razdaljo, ker varnostni avto ne more vozit hitreje) ... Pa spomni se iste dirke, nekaj krogov prej, ko je Massa prehitel dirkača, po tem ko je z ovinka zletu.

še kaj? Nehite bučke kotalit no
smirk-1.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Potem pa mi naštej vse primere, ko so kaznovali voznika za vožnjo "proti pravilom" za varnostnim avtom ?

Pa še nekaj mi povej, Hamilton je bil obtožen da je premočno bremzal za varnostnim avtom. Kaj pa Raikkonen ko je na štartu med 1. in 2. ovinkom zanalašč pohodo bremzo, da je omogočil da Alonso prehiti Hamiltona ?

In še en pravni nasvet. Če se boš komu v rit zaletel na cesti, mu reci da je premocno bremzal kot Hamilton.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik JPM pravi:
ksz
na koncu pridemo do spoznanja da je lewis zasciten bolj kot kocevski medved
grims-1.gif

In da je debeli Montoya najboljša stranka McDonaldsa
zmaga.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

In še en pravni nasvet. Če se boš komu v rit zaletel na cesti, mu reci da je premocno bremzal kot Hamilton.

Da nekdo naenkrat zavre na cesti tudi ni dovoljeno, oz nisi posledično ti kriv, ampak je zelo težko dokazljivo. Če imaš priče pa ni problem.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Da nekdo naenkrat zavre na cesti tudi ni dovoljeno, oz nisi posledično ti kriv, ampak je zelo težko dokazljivo. Če imaš priče pa ni problem.

Brez težav lahko zabremzam kadarkoli. Mačka je letela preko ceste pa sem se vstrašo, ptič se mi je zaletel v sprednje steklo, pešec na iznenada stopil proti cesti... kak mi boš dokazal da to ni res ? Kriv je vedno tisti ki je vzadaj, zato pa je varnostna razdalja.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kdaj pa so nazadnje koga kaznovali, ker je imel preveč hladen bencin?

Od kdaj gledaš F1 ? Od nedleje ?

Leta 1995 so bili v Braziliji diskvalificirani Williamsi in Schumacherja, zaradi napačnega goriva. Sicer so potem voznikom točke vrnili, ampak ker je bil med kaznovanimi Schumacher.

Pravila so pravila, če je gorivo ilegalno bi morala sledit diskvalifikacija.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Brez težav lahko zabremzam kadarkoli. Mačka je letela preko ceste pa sem se vstrašo, ptič se mi je zaletel v sprednje steklo, pešec na iznenada stopil proti cesti... kak mi boš dokazal da to ni res ? Kriv je vedno tisti ki je vzadaj, zato pa je varnostna razdalja.

Rekel sem, če imam priče in bog ne daj video posnetek. Če boš samo ti videl mačko oz ptiča, jaz pa imel par 100 ljudi, ki tega niso videli boš tanko piskal.

Tako kot smo vsi videli, da je hamilton brez razloga upočasnil in izvedel tisti manever.

Če bi ti kar sam od sebe na polno v kriziscu stopil po zavori bi fajn najebal.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Vem za popolnoma vse diskvalifikacije zaradi neprimernega goriva v zgodovini F1 in niti enkrat zaradi prehladnega goriva.

To je popolnoma nerazjasneno poglavje in kao zato vztraja Mclaren, svetovni prvak pa NIKAKOR ne bo postal Lewis, tudi če se odločijo diskvalificirat 4 avtomobile, katerih pa tudi ne bodo, ker jim nemorjo dokazat NIČ pa tudi NOBENE prednosti niso meli med dirko.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Kaj pa ravno pove prehladno gorivo ?? Da je drugačna sestava kot bi morala bit

Če je gorivo hladnejše je bolj eksplozivno v manjšem volumnu. In če je maksimalno odstopanje 10°C in noben z legalnim gorivom ne doseže polovice te vrednosti, potem pri gorivu hladnejšem za 16°C nekaj ne štima.

In glede zaviranja.. Hamilton je vozil tvoj tempo, drugi mu nislo sledili in je počlo. Schumacher in ostali tega niso delali - gas in bremza ? Verjamem da ne veš, ker kolko vidim F1 gledaš od nedelje naprej.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

Vem za popolnoma vse diskvalifikacije zaradi neprimernega goriva v zgodovini F1 in niti enkrat zaradi prehladnega goriva.

To je popolnoma nerazjasneno poglavje in kao zato vztraja Mclaren, svetovni prvak pa NIKAKOR ne bo postal Lewis, tudi če se odločijo diskvalificirat 4 avtomobile, katerih pa tudi ne bodo, ker jim nemorjo dokazat NIČ pa tudi NOBENE prednosti niso meli med dirko.

Kolko °C je imelo gorivo od Schumacherja v Braziliji 1995, ko je imel v dirkalniku nelegalno gorivo ?

In glede "nobene prednosti med dirko," je to vsakdanje da Rosberg z Williamsom dohiteva Alonsa v McLarenu ? In še kolko krat je letos BMW na progi prehitel McLaren ?

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik xXx pravi:

Potem pa mi naštej vse primere, ko so kaznovali voznika za vožnjo "proti pravilom" za varnostnim avtom ?

Pa še nekaj mi povej, Hamilton je bil obtožen da je premočno bremzal za varnostnim avtom. Kaj pa Raikkonen ko je na štartu med 1. in 2. ovinkom zanalašč pohodo bremzo, da je omogočil da Alonso prehiti Hamiltona ?

Ne morem ti našteti primerov, saj do sedaj še nihče ni prehitel varnostnega avta...
bonk.gif

Poleg tega je zaviranje med dirko nekaj normalnega, le poglej, kaj se zgodi, če zaviraš premalo (vhod v bokse Kitajska, četrti ovinek Brazilija....
grims-1.gif

In za konec, ko ni bilo dovolj, da primerjaš vožnjo za varnostnim avtom in dirko samo, greš primerjati zraven še vožnjo po navadni cesti. Najbolje da daš zraven še svoje dolge zimske večere, z gumijasto račko v banji...
bonk.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.