sončna elektrarna

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.250
113
www.adriamedia.si
Saj imas prav racun
Mal obdobja poglej pa mesece mnozi s 4.6
Uposteval so ti 4.6, pa penal so ti nabil za 2. CB
4.6x2=9.2
4.6x 3= 13.8
In tudi na koncu imas 0 ker si ze vbpretekloh mescih placal.omreznino po 4.6 +(penal)
Tak nepregleden in uporabniku neprijazen račun si lahko samo bebec izmisli. Lepo pi mesec po mesec s pravilno močjo navedli ali pa dali 4,6 in potem količina (št. mesecev) 2.
ALi pa vsaj spodaj napisali pojasnilo, kako so do tega prišli. Tortalno ignorantsko do upoprabikov.

• Všeč mi je
Reactions: Mirko in Hanzi

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.184
113
maš 5 blokov in 5 cen elektrike pa rešeno, kako preprost bi bil izračun in položnica...ampak ne. cena elektrike pa je sestavljena iz energije in omrežnine tako da bi neto sončničarje pač opalili samo po postavki porabljene "omrežnine"... kadar porabaljajo el. iz omrežja.

ampak dajmo rajo še bolj zmešat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Tak nepregleden in uporabniku neprijazen račun si lahko samo bebec izmisli. Lepo pi mesec po mesec s pravilno močjo navedli ali pa dali 4,6 in potem količina (št. mesecev) 2.
ALi pa vsaj spodaj napisali pojasnilo, kako so do tega prišli. Tortalno ignorantsko do upoprabikov.
Ja, ko enkrat Jabe (kraljica excela na alterju) ne desifrira racuna, potem se res lahko vprasas kako ga naj laiki.
In absurd je to, da ga na tak nacin pisejo bolj ali manj vsi dobavitelji.
Ga vi pišete drugače?
A ste vi sploh dobavitelj?
Ce ste, imam povprasvanje za vas za pravno osebo

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.626
2.406
113
Pomurje
dobil od Petrola - dva poračuna 1-9 mesec, 10-12 mesec, skupa pri manjku okoli 11MW, cca 1800€ poračuna
Jaz danes od E+ na firmi. 0,16€/kw, dogovorjena cena na začetku leta 24. To štima.
Ostalo so zaračunali čez palec 18k€

Bom ga zapakiral in nazaj poslal.
Pavšalni znesek leta 2024 ob pametnih števcih mi nihče ne bo zaračunaval.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.762
2.827
113
Lepo ti piše na računu spodaj, da če ne želiš pavšala, jih pokliči.
Enim je lažje plačevat nek pavšal kot pa letni poračun 18k€.

Mimgrede: smo v 2025. ;)

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.719
1.070
113

A je pri pametnih števcih sploh možen letni pavšal + poračun?

Sprašujem zato, ker imam števec na mlinček in mi pavšal zelo odgovarja.. Drugače bi bil pozimi Elektrošok...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.626
2.406
113
Pomurje

Ne razumeš. Ob podpisu pogodbe sem se odločil da bom plačal na koncu leta toliko kolikor bo potrebno.

Dobil sem obračun EE za leto 2024, kjer piše.
"Obračun porabljene EE je izdelan na osnovi ocenjenega stanja in ne izkazuje dejanske porabe EE.
Za ureditev pravilnega števčnega stanja se obrnite na vašega sistemskega operaterja."

Da bom vedel kaj so poračunavali z omrežnino pa rabim en popoldan.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.762
2.827
113
Ne razumeš. Ob podpisu pogodbe sem se odločil da bom plačal na koncu leta toliko kolikor bo potrebno.

Dobil sem obračun EE za leto 2024, kjer piše.
"Obračun porabljene EE je izdelan na osnovi ocenjenega stanja in ne izkazuje dejanske porabe EE.
Za ureditev pravilnega števčnega stanja se obrnite na vašega sistemskega operaterja."

Da bom vedel kaj so poračunavali z omrežnino pa rabim en popoldan.
Ti ne razumeš. Ob podpisu pogodbe (katere? predvidevam z E+) si se dogovoril z njimi, njim pa je sedaj SODO naložil, da ti začnejo zaračunavat pavšal (razen če se ne boš spet z E+ dogovoril da ne). Ker imaš precej visok manjko predstavljaš tudi s stališča neplačila za njih poslovni rizik. Ne vem koliko imaš povprečno mesečno porabo, ampak recimo, da je manjko za dva ali tri mesece, te oni na nek način financirajo do poračuna.

Kar se pa tiče pripisa na računu, da gre za ocenjeno stanje, pa se E+ zavaruje s tem, ker so podatke dobili od SODO, tam pa verjemi da ti štimajo s stanjem števca in metodologijo predpisano od Agencije za energijo.

BLABLABLA seveda je možen pavšal, vedno, celo radi ga imajo ker jih potencialno brezobrestno kreditiraš. ;)

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.626
2.406
113
Pomurje
Razumem pavšal za vnaprej, sem napisal, da ga ne želim in ni težava v plačilu manjka.

Če jih prav razumem imajo nepopolne podatke o porabljeni-manjkih EE.
E+ nima točnega podatka koliko mi morajo zaračunat EE za leto 2024.

Zato so ta račun poslali s tem pripisom:

in še

Izvor odbirka: ocena izvajalca ELES.

Podatek na moj elektro je od 1.3.24 naprej. Pogodbeno razmerje po trenutnem obračunu se je začelo 30.1.24.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.762
2.827
113
Zato, da jih folk ne guši - take podatke imamo od SODO, z njimi se zmenite. ;)

Poleg tega so celo poletje menjavali svoj računalniški sistem in se jim je marsikaj porušlo. Meni recimo preplačilo z enega MM šlo na drugega - oba moja.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.537
7.052
113
Tudi jaz. Torej Petrol iti ne more računa sestaviti, dokler sodo/eles kdorkoli že, obračuna ne naredi... In ga še ni.