sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.960
113
pri taščici
Ja, to mi je pa znano.
Jugoslavija je imela najnižjo ceno marsikaterega izdelka.
Samo zaloge pa ni bilo da bi kupil.
Potem si moral pa v Trst, gorizo, borovlje .... Po drage izdelke hoditi.
Se dobro da imam avto da bom lahko elektriko iz tujine domov vozil. Edino tezavo imam da nima V2L. Bo imel naslednji.

• Haha
Reactions: Rekreacija

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.251
731
113
Ja, to mi je pa znano.
Jugoslavija je imela najnižjo ceno marsikaterega izdelka.
Samo zaloge pa ni bilo da bi kupil.
Potem si moral pa v Trst, gorizo, borovlje .... Po drage izdelke hoditi.
Se dobro da imam avto da bom lahko elektriko iz tujine domov vozil. Edino tezavo imam da nima V2L. Bo imel naslednji.
Še dobro da "Shengen" počasi ugaša. Na mejo bodo prišli carinoelektricarji ki bodo preverjali baterije EVjev. Ti bi bil novodobni Krpan. :sprasujemse: ;)

• Haha
Reactions: Robert in Hanzi

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
jaz tudi še nisem dobil.... imam tudi manjko.
Ubistvu nimajo od mene nobenih točnih podatkov... razen, da so konec leta ročno prišli popisat števec. Moj novi števec ni kompatibilen s trafo postajo, zato ni podatkov v moj-elektro :cheer:

• Haha
Reactions: Hanzi

steve61

Zelenc'
13. nov 2023
11
0
1
Prosim za pomoč....SE zmontirana novembra 2024, pogodba za letni obračun. Zakaj nam zaračunavajo energijo? Energija + se ne javlja :mad:

1737105312310.png

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.700
2.778
113
Prosim za pomoč....SE zmontirana novembra 2024, pogodba za letni obračun. Zakaj nam zaračunavajo energijo? Energija + se ne javlja :mad:

Poglej priponko 96144
Ker Energija + po defoltu vsakemu novemu lastniku SE najprej zaračunava pavšal, dokler jim ne javiš, da tega ne želiš. Itak boš imel sedaj poračun, potem pa zahtevaš 0 (nulo) na pavšalu.

• Všeč mi je
Reactions: vogel in jonny77

sloeki

Zelenc'
24. dec 2024
3
-3
3

Poglej priponko 96144
Mislim, da zato, ker si decembra iz omrezja potegnil 831 kWh elektrarna ti pa v dveh zimskih mesecih ni naredila toliko, da bi to pokril, od januarja dalje, pa ne bo
vec obracunana energija, poracunana bo spet konec leta 2025. Vsako leto se poracuna visek ali manjko energije, ce jo bos porabil vec, kot ti jo bo elektrarna naredila, bos pac placal razliko.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.700
2.778
113
Mislim, da zato, ker si decembra iz omrezja potegnil 831 kWh elektrarna ti pa v dveh zimskih mesecih ni naredila toliko, da bi to pokril, od januarja dalje, pa ne bo
vec obracunana energija, poracunana bo spet konec leta 2025. Vsako leto se poracuna visek ali manjko energije, ce jo bos porabil vec, kot ti jo bo elektrarna naredila, bos pac placal razliko.
NE!

Sem pojasnil zgoraj - to je predvidena poraba - pavšal glede na pretekle porabe. Obračun komaj pride.

• Všeč mi je
Reactions: Sokol in vogel

sloeki

Zelenc'
24. dec 2024
3
-3
3
NE!

Sem pojasnil zgoraj - to je predvidena poraba - pavšal glede na pretekle porabe. Obračun komaj pride.
Res je, sem klical na Energijo plus in res obracunajo pavsal novim komintentom, dokler jim ne javis, da ti nastavijo PDP (predvideno dnevna porabo) na 0,
da to storis takoj, poklices na Elektro in ti oni to nastavijo na 0 in je stvar urejena.

steve61

Zelenc'
13. nov 2023
11
0
1
Res je, sem klical na Energijo plus in res obracunajo pavsal novim komintentom, dokler jim ne javis, da ti nastavijo PDP (predvideno dnevna porabo) na 0,
da to storis takoj, poklices na Elektro in ti oni to nastavijo na 0 in je stvar urejena.
Ravnokar prejel odgovor: Povprečno dnevno porabo za leto 2025 boste lahko urejali po prejetem obračunu za leto 2024.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
387
130
43
Jaz sem tudi dobil od petrola, ti si dobil za prvo obdobje račun za 1 cent, jaz pa za 2, pa mi ne znajo pojasnit od kje...

Vse plačujem preko trajnika; imel sem presežek elektrike, pri obračunu sem jim dolžan 2 centa...

na podpori mi je rekla: ona ne bo šla računat, ker ve da je obračun pravilen... :rolleyes:

Sem pač poslal pol na mail, ker me res zanima.