Seveda so jih... Nekateri so mojstri za dež, drugi ga ne prenesejo... Eni so oškodovani, drugi pridobijo. Kot vedno.meni ni bil, je pa res da tam voznike načelno niso ravno načrtno zajebal (kljub podarjeni zmagi), ampak gledalce.
Seveda so jih... Nekateri so mojstri za dež, drugi ga ne prenesejo... Eni so oškodovani, drugi pridobijo. Kot vedno.meni ni bil, je pa res da tam voznike načelno niso ravno načrtno zajebal (kljub podarjeni zmagi), ampak gledalce.
ja tudi ta opcija....
pisem pac ce se je na vsak način hotelo narediti dirkanje, potem pač moči izenačiš... tole je pač tako zgledalo, da hamilton ni imel osnovnih šans zmagat dirko, čeprav je dominiral celo dirko. Precej bizarno.
ne morem se znebiti občutka, če bi HAM šel v bokse v SCju po nove gume, in VER ne bi. in bi tako zamenjala mesta, bi pa SC do konca odpeljal.... in potem bi za nekatere spet bilo OK.
ja, a mislim da takrat ni bil noben za dirkanje. So se vsi "usrali". Sej so jih spraševali.Seveda so jih... Nekateri so mojstri za dež, drugi ga ne prenesejo... Eni so oškodovani, drugi pridobijo. Kot vedno.
mogoče. Mogoče pa bi bil red flag, ali pa SC finiš a ne , pač kak bi se Masi odločil.Dirka se ne bi končala pod SC, ta občutek je samo posledica navideznega favoriziranja MAXa. Sicer mi res ni jasno od kod zdaj to, ko pa je celotno sezono bil BLM/merc veliko bolj "zaščiten"
Mogoče bi VER obdržal prednost tisti krog, kot je naredil perez prej, ko je šolal BLMja da so solze tekle...
Nima še kaj šef moštva pregovarjati z vodstvom med samo dirko, kaj in kako naj se naredi, koga je treba kaznovati in podobno... Ukinejo naj jim dvostransko povezavo in konec.mal sumim, da bo v 2022 še več kregarije in političnega drk.anja okol pravil. Ker pač. Zdaj je pač znano, da se da po svoje vse skupaj glumit. Za gledalce zabavno ali pa tudi ne.
itak da ne, razbila bi se.MAx se sigurno ne bi pustil enako pošolat v 5. ovinku(?), kot se je lujz, ko se je odprl bolj kot kurva na turneji.
A Spa je bil pa v redu?
Nja, sem šel poguglat glede tega dogovora in celo:
As the car and the debris were removed, we were running out of laps. It seemed entirely possible that the race would end under the Safety Car. In the last couple of years there has been a general agreement with the teams that the Race Director should always endeavour to have the race ending under green flag conditions, even if only for a lap or two, as at Baku earlier this year.
Pomeni sploh ni bila to posebnost za tole dirko, ampak je to "splošna" praksa, saj prav tako. V Baku je verjetno zato vrgel red flag, ker je bilo premalo krogov da bi spucali vse pod SC, v abu dhabiju pa ne.
Ampak poglej okoli česa se kregamo; birokracija. Če NE BI BILO pravila, da se morajo avti priključit, potem bi bilo vse OK, ker pa je to črka na papirju, pa je še vedno galama.
Ker ne mi zdaj rečt, da je merc kalkulirat, da ne bodo dovolj hitro spucali PLUS spustili vse naprej da se priključijo, oz da je merc reskiral WC s hipotezo, da se bo dirka končala pod SC?
Torej, če bi dali člen v pravila, recimo: "under extreme circumferences ("running out of laps") the Race Director can decide how to end SC procedure by alowing the race to resume even if the lapped cars are not yet packed", bi pa bilo vse OK? In če bi to obstajalo, bi merc poklical lujza v bokse?
Dirka se ne bi končala pod SC, ta občutek je samo posledica navideznega favoriziranja MAXa. Sicer mi res ni jasno od kod zdaj to, ko pa je celotno sezono bil BLM/merc veliko bolj "zaščiten"
Mogoče bi VER obdržal prednost tisti krog, kot je naredil perez prej, ko je šolal BLMja da so solze tekle...
Je pa tudi malo primerjav sploh možnih, ker vseeno ni veliko priložnosti ko bi v zadnjih krogih dajali SC ali RF.
Tko, da ne vidm problema, da bi pa dirko še podaljšal za 4-5 krogov pa bi mel zelen konc. Sej on pač to lohka nardi, sej je bog in batina, pa ekipe so se dogovorile itd...