Fenix 3 saphire je bil 650 eur, Fenix 5x 900 eur, Fenix 6x PRO 1.099 eur. Lepo nalagajo ja, dražje kot je bolje se prodaja.
Jaz za to krivim Suunto!
Ko je Suunto dal na trg Ambit 1 ni imel konkurence pri Garminu in tudi cena je bila še kar znosna, potem pa je Suunto namesto da bi nadgradil SW pri Ambitu 1 dal na trg Ambit 2 (ki je imel le 2 funkciji več kot A1). To je bila po moje prva svinjarija, ki jo je naredil Suunto nam kupcem.
Potem pa se je zbudil Garmin in dal na trg Fenix 3, ki je bil po zmogljivostih (nalaganje aplikacij, barvni ekran, povezava s telefoni, ...) svetlobna leta pred Suuntom, cenovno pa praktično v istem rangu kot Ambit 2 in 3.
In se je začelo, Suunto je napovedal Spartana z barvnim ekranom, a z bistveno višjo ceno kot Fenix 3. Izkazalo se je sicer, da je bil to manj kot polizdelek, ki ga nikoli niso dokončali.
Čisto razumem Garmina, da je nato za svoje izdelke postavil višjo ceno, kot Suunto, saj je na njih delovalo vse, sčasoma pa si z nadgradnjo dobil še veliko več, pri Suuntu pa še tisto, kar so napovedali v začetku nikoli in namesto da bi probleme rešili, raje opuščajo modele in predstavljajo nove, a po istem vzorcu. Tako je Suunto torej predstavil še par verzij Spartana in nato še model 9, a bitka z Garminom (vsaj po mojem mnenju) je bila izgubljena, cene pri Garminu pa so ostale in se z vsakim modelom še malo povišale, Suunto pa sedaj razprodaja svoja ...ca.
Pa brez zamere, to je le moj pogled na vso stvar in v zagovor naj povem, da sem (bil) lastnik 7ih prej omenjenih ur in sem torej kar natančno spremljal kaj se dogaja.