Kaj za inovacij pa je Huawei spravil ven tja do zacetka 2018? Ne zajebavam, sprasujem, ker nevem.
Če take ven mečeš je to zajebancija, podjebavanje, provociranje. Nismo pet letni otroci, da to ne bi dojeli.
Vse kar je Huawei napravil tam od L.2015 predvsem z Mate8 in naprej, so to inovacije, ker prej so bili daleč zadaj. In v teh letih se je povsem izenačil z Samsungom (ja na žalost tudi v ceni) in s tem pridobil velik renome.
Meni osebno so najpomembnejši na telefonu baterija, hitrost polnenja, fotoaparat, tekoče delovanje, to so mi prioritete. In to je na P30 PRO boljše kot recimo na S10.
S10 ima boljši zaslon toda za tisto kar vidiš na tako velikem zaslonu mi z normalnim očesom skorajda ne zaznamo oziroma navaden uporabnik to ne bo zaznal, boš pa zaznal kako izgleda fotografija na telefonu in ne samo na telefonu, tam pa je P30 PRO konkretno boljši. Ne mi govorit o nekih nijansah barv na katerem boljše izgledajo, ker se vse to da prilagodit v nastavitvah ali kasneje z kakšnim programom za poboljšanje slik, če že imaš to željo.
Pa tudi MIUI, ki ni nic posebnega. Druga pesem je Samsungov One Ui, ki je fenomenalen in velik korak od touchwiza.
Kar se tiče vmesnika ja, če si navajen na Samsunga in njegov uporabniški vmesnik (One UI je res naredil velik preskok napram TW) boš potreboval nekaj časa, da se navadiš EMUIa toda po parih dneh sploh ne boš več opazil, meni osebno, ko se ga navadiš je še veliko boljši.
A si ti sploh preizkusil zadnji EMUI 9.1 na P30 PRO, ki je v povezavi z UI svetlobna leta tudi pred Samsungovim OneUI. Kar je pa glavno je pa samo tekoče delovanje sistema tudi po parih letih, kar za Samsunga še sedaj na najnovejših napravah še posebej z Exynosom ne moremo rečt, predvsem se pozna pri bolj požrešnih aplikacijah, igrah, več prenosih naenkrat itd, to se pa potem odraža tudi na bateriji.
Medtem ko na Huaweiu ni potrebe po FR tudi po par let, kar za Samsunga to ne moremo rečt, še vedno se po vsaki večji posodobitvi priporoča FR.
Kar je trenutno tudi plus, smo probavali signal wifija, ki je veliko bolj stabilnejši-močnejši kot na S10, z BT ni nobenih problemov, z avtom, uro, slušalkami se poveže brez problemov.
Kar štejem za minus je zvok, odzivnost-natančnost touch zaslona v primerjavi s prejšnim modelom P20 PRO. Pri normalni uporabi to ni opazit se pa opazi pri določenih bolj zahtevnih igrah. Pa tudi FPS je počasnejši in manj zanesljiv kot na P20PRO, čeprav je to še vedno boljše kot na S10. Sem pa prepričan, da bodo to uredili z posodobitvami.
To so malenkosti, ki jih večina ne opazi toda, če ste se že zapičili v to je to to.