Samsung S10 Plus ali Huawei P30 PRO

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.304
10.608
113
me zanima kaj slikate s temi telefoni da je potrebno imet oh in oh sliko? modele za koledarje? objavljate v revijah al je to za FB in instagram :D...stvar gre dol po bregu, ne dam jujra za telefon, pa če je zadnji na svetu.

mogoče pa kar Fold z 2k€....

samo komentiram, da ne bo kdo drame spilal. meni so enostavno predragi za to kar nudijo in preveliki za v žep .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.419
113
Teoretiziramo pač saj veš, v smislu kakšne vrhunske slike bi bile ČE bi ga dali na stativ. Kdo za vraga pa vlači stativ zraven??? :valjamse: Veš kakšne slike bi delal Samsung ČE bi dali not boljšo kamero? Skratka dajmo se raje osredotočiti na to za kar izdelek pretežno uporabljamo, bo bolj pametno....

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

andrej66

Pripravnik
11. nov 2014
43
5
8
No pa se dejmo osredotočit na to za kar izdelek pretežno uporabljamo. Baterija si napisal da je skoraj enaka... 90 vs 100ur na gsmarena in da se itak zdej vsi telefoni hitro polnijo. Če pa pogledaš malo detajle pa vidiš, da ko ti bo s10+ crknil pa boš lahko na p30 pro še 5h in 23 min gledal video ali brskal 2h in 32 min predn bo šla baterija. To zame je opazna razlika, celo WAW razlika. Isto hitrost polnjenja - pri p30 pro imaš 70% v pol ure, pri s10+ pa zgolj 40%, opazna razlika...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.344
2.387
113
Pomurje
Jedva čez dan zdrži tj. 15h uporabe. Ni mi jasno kako pridejo do 90h uporabe. To je kot poraba pri avtih po papirju 4,2 real life pa 7+.

• Všeč mi je
Reactions: Cash
I

Izbrisan uporabnik 17097

Mimogrede.
Oba imam doma že kar nekaj časa (slikano s P20 PRO). Tako, da lahko delam dejanske primerjave.
IMG_20190422_140916.jpg IMG_20190422_140856.jpg
Ne bom pa komentiral, ker bi užalil nekaj fanboyev in youtube strokovnjakov, ki telefonov v živo niso videli ali pa kot že neštetokrat povedano tistih 10 minut v trgovini.
Me pa res zanima, če lahko kdo od zgornjih uporabnikov pove, katerega od v naslovu omenjenih telefon ima doma, oziroma ga je preizkusil več kot recmo en dan.
No ja pa še mimo tega res ne morem.
jonny77
Ne vem od kje ti to, toda Huawei ni imel nikoli nobenih problemov z povezljivostjo BT, Wifi... No ja ne rečem, da se ne najde kakšna izjema izmed milijonov prodanih telefonov, toda če pa že bi pa prej rekel, da je težava z nasprotno napravo.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Mimogrede.
Oba imam doma že kar nekaj časa (slikano s P20 PRO). Tako, da lahko delam dejanske primerjave.
Poglej priponko 26369Poglej priponko 26370
Ne bom pa komentiral, ker bi užalil nekaj fanboyev in youtube strokovnjakov, ki telefonov v živo niso videli ali pa kot že neštetokrat povedano tistih 10 minut v trgovini.
Me pa res zanima, če lahko kdo od zgornjih uporabnikov pove, katerega od v naslovu omenjenih telefon ima doma, oziroma ga je preizkusil več kot recmo en dan.
jonny77
Ne vem od kje ti to, toda Huawei ni imel nikoli nobenih problemov z povezljivostjo BT, Wifi... No ja ne rečem, da se ne najde kakšna izjema izmed milijonov prodanih telefonov, toda če pa že bi pa prej rekel, da je težava z nasprotno napravo.

Torej oba imaš doma, lahko bi povedal marsikaj koristnega za tistega, ki se odloča med njima, pa si se odločil, da ne boš? Jah hvala no.

I

Izbrisan uporabnik 474

Dost realen test real life porabe baterije:

Vsak naj potegane svoje zaključke...

I

Izbrisan uporabnik 17097

Torej oba imaš doma, lahko bi povedal marsikaj koristnega za tistega, ki se odloča med njima, pa si se odločil, da ne boš? Jah hvala no.
Ja na žalost, ker vem kaj bo, če bom povedal svoje mnenje zato se ne bom več basal zraven samo še berem kakšne traparije eni mečejo ven.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.513
4.622
113
Ja na žalost, ker vem kaj bo, če bom povedal svoje mnenje zato se ne bom več basal zraven samo še berem kakšne traparije eni mečejo ven.

Potem pa napiši kaj na PM vsaj, ker izbiram ravno med tema dvema in se je kar problem odločit, vsaj glede na net in 2 minutno držanje v roki.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.419
113
Mimogrede.

S10 od vsega začetka, in kaj zdaj to pomeni? Smem komentirati in svetovati? Sem dovolj kompetenten ali bi moral imeti vsaj še P30 Pro zraven, seveda hkrati?

I

Izbrisan uporabnik 17097

S10 od vsega začetka, in kaj zdaj to pomeni? Smem komentirati in svetovati? Sem dovolj kompetenten ali bi moral imeti vsaj še P30 Pro zraven, seveda hkrati?

Oh moj predragi :norec:AvtoFan itak kdo drug bi se pa oglasil:bonk:
Ja kot prvo, če se že oglašaš in pametuješ v takih tema s takim naslovom potem moraš imet dejanske izkušnje med obema, če ne bolje da si tiho!
Kot drugo pa si ti pismen ali ne? Koliko si star? Si hodil v osnovno šolo ali še te nimaš? Ali razločiš med - in + pa ne mi spet limat nekih primerjav, da ni nobene razlike med njima, ker dobro vem kakšne so razlike.

• Všeč mi je
Reactions: zino

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.344
2.387
113
Pomurje
Borg
jonny77

Edini stik s Huawei in BT povezljivostjo sem imel med P20 lite in garmin forrunner 235. Kljub popravkom Garmina in Kitajca, se še vedno vsake toliko ura "odveže" in nazaj poveže.
Da pa huawei nima problemov pa je precej bosa. Google bo ti našel kup zadetkov nedelujočih povezav.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
No pa se dejmo osredotočit na to za kar izdelek pretežno uporabljamo. Baterija si napisal da je skoraj enaka... 90 vs 100ur na gsmarena in da se itak zdej vsi telefoni hitro polnijo. Če pa pogledaš malo detajle pa vidiš, da ko ti bo s10+ crknil pa boš lahko na p30 pro še 5h in 23 min gledal video ali brskal 2h in 32 min predn bo šla baterija. To zame je opazna razlika, celo WAW razlika. Isto hitrost polnjenja - pri p30 pro imaš 70% v pol ure, pri s10+ pa zgolj 40%, opazna razlika...
Spet kr neki na počez. Že samsung S7 je imel nastavitev ločljivosti zaslona katera seveda opazno vpliva na čas uporabnosti baterije.
In kot že povedano kitajc kot kitajc nima tako dobrega zaslona kot Samsung.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.344
2.387
113
Pomurje
Drugače je sin zelo zadovoljen s telefonom in mislil, da je P30, ki ga kupuje avtor teme super nakup.
Ker je dal možnost še za S10, se s tem vzpodbudi debata "vernikov".

Ker ti to nisi in si lastiš oba , bi bilo lepo, da napišeš kaj in kako.
Škoda, ker se ti ne da to naredit. Jaz nisem poznavalec, sem pa pred menjavo telefona in bi mi tvoja opažanja prav prišla.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ok, naslednji futer....citalec prstnega odtisa. A res dela od S10 bolje?

I

Izbrisan uporabnik 17097

Potem pa napiši kaj na PM vsaj, ker izbiram ravno med tema dvema in se je kar problem odločit, vsaj glede na net in 2 minutno držanje v roki.
Kar ti rečem in ti potem ne bo všeč boš mene krivil za to. Težko je takole preko foruma nekomu svetovat, če ne veš kaj mu je prioriteta in kakšne aplikacije bo uporabljal. Takole ti bom povedal za tisto, kar si zgoraj napisal ne boš z nobenim falil. Ostalo so nijanse, ki jh boš videl po par dnevni uporabi. Meni, če kaj ni všeč enostavno zamenjam. A je to problem? :zavijazocmi:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.409
2.419
113
Sicer pa vas že kar nekaj časa berem in se zelo pogosto pojavlja izraz "vernik". Zelo butast izraz ki ga je nekdo nekje zasledil in zdaj ga vsi gonite kot lajno. Torej nekdo si kupi izdelek (naj bo to avtomobil, telefon ali mleko) v najvišjem rangu. Verjetno si ga kupi zato ker se mu glede na karakteristike zdi najboljši, najlepši, zaupa supportu itd.... Torej zakaj bi bil nekdo vernik če zagovarja svoj nakup? Vsak se odloči za znamko ki ji zaupa, za sistem ki mu pri tej znamki ustreza ustreza itd... Skratka butasto izpadete s temi "verniki"...