Fasal kazen - pomoč

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Če lahko dokažeš, da je lastnik avtomobila bil v času prekrška nekje drugje, gre pritožba skozi 100%. Sem sam imel tako zadevo v Portorožu, 13kmh več, radar, slikca, pošta in 300€ kazni. Po pritožbi pa se je postopek ustavil
evil.gif

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
to ne gre več skozi. ni šans. lastnik plača kazen. tudi če reče, da ni on vozil, ne gre skozi. mora navest kdo je bil. da dobi tisti kazen. tisti še vedno lahko reče, da ni bil in kazen spet dobi lastnik avta. sem lih prejšnji teden o tem kontaktiral z odvetnikom, ker je žena narobe parkirala, avto pa kao moj. ne gre skozi. in tisto, "ne rabim se izpovedat o družinskem članu", tudi ne drži. plačaj polovičko in mirna bosna. lahko pa se probaš izmotavat, ja ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Dej ne pametuj no. Ce lahko dokazes da nisi vozil potem je to to. Nic ni trrba navajat kdo je vozil. Edino kar je v igri ke to kok prepricljive dokaze imas da nisi vozil.

Pa odvetnika zamenjaj.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ma piz*a ste eni neumni, če ti pravim, da sem imel identičen primer, ti pa klamfaš naprej, da to ni mogoče..
jezen.gif
Mat je poslala ladijsko karto za Grčijo v prilogi in je bil postopek ustavljen.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja.

Citat:
ZVCP-1 v 233. čl. določa: „(1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, razen, če dokaže, da tega prekrška ni storil. (2) Če je lastnik oziroma imetnik pravice uporabe vozila, s katerim je storjen prekršek iz prejšnjega odstavka, pravna oseba, samostojni podjetnik posameznik, državni organ ali samoupravna lokalna skupnost, se kaznuje za prekršek odgovorna oseba.“. Citirane zakonske določbe ni mogoče razlagati tako, kot jo razlaga sodišče prve stopnje, ki v sodbi navaja, da je sodišče odločilo, da je za očitani prekršek odgovoren obdolženec, ker kot odgovorna oseba pravne osebe ni sporočil imena osebe, ki je vozila vozilo. Citirana zakonska določba lastniku oziroma imetniku pravice uporabe, v tem primeru odgovorni osebi pravne osebe, nalaga, da predloži razbremenilne dokaze. Ko take dokaze predloži, mora organ, ki vodi postopek, v skladu z načelom proste presoje dokazov oceniti, ali z njimi izkazuje razumen dvom glede domnevanega dejstva. Težo dokaznega bremena je potrebno razlagati v povezavi z domnevo nedolžnosti, ki med drugim zahteva, da mora organ, ki odloča o prekršku, v dvomu, ko krivda ni dokazana, obdolženca oprostiti. Predložitev dokazov, s katerimi se izkaže razumen dvom glede domnevanega dejstva, je v primerjavi z obrnjenim dokaznim bremenom milejše sredstvo (primerjaj odločbo Ustavnega sodišča RS z dne 19. junija 2008, opr. št. U-I-295/05).

(sedaj pač enako po novem 8. členu ZPrCP).

I

Izbrisan uporabnik #488

Vsak primer je drugačen in drug sodnik, ki pa sicer mora uporabljati enake standarde in sodno prakso.

Torej od primera do primera, še bolj od dokaza do dokaza.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ne gre skozi...
Lahko pa probaš in poravnaš še sodne stroške...
Bodo pa verjetno malo več kot 40 evrov.
Poročaj kako je bilo.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tukaj ma Markoman prav. Bil v istem zosu. Ker se mi enostavno ni dalo več dajat s tem bananistanom sem rekel, da sem vozil jaz in rešeno. Me je vprašala, če še kdo drug vozi avto. Sem rekel brat, ker sem ji še rekel, kako da faaaak se bom jaz spomnil, kje sem bil 1leto in 3 mesece nazaj. Je sodnica dodala, da se morajo nekateri spomnit stvari za 5 let. Ja, res je. Umor katerega zagrešiš ali vidiš je enako kot, ko te 1x ena stvar nekje ulovi pa še veš ne kje.
bonk.gif

Zdej pa kdo ma tukaj prav in kdo ma koga za norca? Resno sprašujem. Apollo nas, ali sodnice nas, al kar vsak po malem, odvisno kako si razlagaš stvari. Nekatere so pa dejansko napisane dvoumno. Če si pri koritu, bo obveljala, da niso našli nepravilnosti, če si pa raja, so pa same nepravilnosti.
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Greš stavit, da je še marca letos šlo skozi? Ampak dokazi morajo biti 'solid as a rock', pa ne rabiš nič tožarit kdo je dejansko vozil.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Če kapiram ta člen, potem se najprej lotijo tistega, ki bi naj vozil. Če ne najdejo se pa spravijo na lastnika vozila. Ampak če lastnik dokaže da ni on bil za volanom je pa fertik.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Izjaviš, da avto vozijo vsi družinski člani. Zase predložiš verodostojen dokaz, da nisi vozil. Proti družinskemu članu pa po zakonu ni potrebno pričati.

PS- je pa razlika, če te dobijo na radar ali pa te dobijo zaradi parkiranja. Ob vožnji je znan točen datum in čas prekrška pri nepravilnem parkiranju pa lahko avto stoji tam več dni in tako težje dokažeš, da ga nisi parkiral sam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
Ne gre skozi...
Lahko pa probaš in poravnaš še sodne stroške...
Bodo pa verjetno malo več kot 40 evrov.
Poročaj kako je bilo.

Seveda gre. In bo šlo tudi v prihodnje. Če dokazljivo nisi vozil, te ne morejo kaznovat, pa če si 1000x lastnik. Ker za nekaj, česar nisi storil, pač ne moreš biti kaznovan. To je pa ja osnova prava, vsaj v civiliziranih koncih.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.517
843
113
Kaj pa če izven Slovenijastana narediš prekršek in te dobi kamera? Se tudi zgovarjaš, da se na sliki ne vidi, da si bil ti?

Skrajni čas je, da se pri nas zakonodaja popravi. Avto je nevarna zadeva (po obligacijskem zakonu, ne po občutku) in zato je prav, da se zahteva odgovorna uporaba (kot sedaj), pa tudi odgovorno lastništvo.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Ja, prav tako se zagovarjaš. In če nisi ti na sliki, policija sama išče kdo je na sliki. Ne rabiš ti povedat kdo je vozil.
Primer iz Nemčije je bil ko je enega slikal radal, se pritoži in pred sodiščem reče on da ni vozil. Sodnik pogleda na sliko in reče kak, da ne če ste prepoznavni na sliki. Zatem se vstan njegov brat dvojček iz odzadja... No ja ker sodnik ni mogel dokazati kateri je res vozo, je bil oproščen kazni.