Fasal kazen - pomoč

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Pri službenih vozilih se pa tudi mora vedet kdo je vozil (potni nalog) in se mu komot zakasira oz. vzame od plače še tisti del o odgovornosti.

Skratka, če narediš prekršek z lastnim vozilom, zanj plačaš le 400 eur (ker se po tvojem kasira le višjo od obeh kazni, in zato 200 eur odgovornosti odpade, avto je itak tvoj), če pa isti prekršek narediš s službenim, pa 600 (400 kazni kot voznik, pa še 200 odgovornosti ki jih je plačala firma in ti jih trga od plače)? Super si si to zamislil, diferenciranje višine kazni glede na lastništvo vozila ...
bonk.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Kolega je dal svoji punci za peljat avto in itak, da je ženska usekala na radar. Dobu je sliko in napisal pritožbo, da je prodajal avto in, da je posodil avto za testno vožnjo. Ni kao vedel imena. Zaimivo, dobil je odobreno in nobene kazni
confused-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Pri službenih vozilih se pa tudi mora vedet kdo je vozil (potni nalog) in se mu komot zakasira oz. vzame od plače še tisti del o odgovornosti.

Skratka, če narediš prekršek z lastnim vozilom, zanj plačaš le 400 eur (ker se po tvojem kasira le višjo od obeh kazni, in zato 200 eur odgovornosti odpade, avto je itak tvoj), če pa isti prekršek narediš s službenim, pa 600 (400 kazni kot voznik, pa še 200 odgovornosti ki jih je plačala firma in ti jih trga od plače)? Super si si to zamislil, diferenciranje višine kazni glede na lastništvo vozila ...
bonk.gif

Ej, sej lahko pojoinaš kazni .. pač plačaš z lastništvom + kaznijo polno ceno. Ampak potem se bo "nelastnikom" bolje godilo ne?

Sicer pa kar se tiče pravnih zadev, kazni tudi sedaj niso enake v primeru da gre za službeno vozilo. Za določene stvari se lahko že sedaj kasira dvojno, torej plača voznik in plača firma, pa se noben ne pritožuje!

Kar se tiče okvira družine (like, žena vozi, avto je na "moža") se da naredit izjemo. Ampak tukaj bi izjemo naredil samo v okviru te zakonske relacije (torej otroci niso všteti). Sicer pa ponovno, v Slo je že zakon, ki ne dovoljuje vožnje tujega vozila brez potrdila z izjemo ožjega sorodstva!

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Kolega je dal svoji punci za peljat avto in itak, da je ženska usekala na radar. Dobu je sliko in napisal pritožbo, da je prodajal avto in, da je posodil avto za testno vožnjo. Ni kao vedel imena. Zaimivo, dobil je odobreno in nobene kazni
confused-1.gif

Povej še kdaj se je to zgodilo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ej, sej lahko pojoinaš kazni .. pač plačaš z lastništvom + kaznijo polno ceno. Ampak potem se bo "nelastnikom" bolje godilo ne?
A zdej že vidiš, kakšne butaste predloge pišeš?

Citat:
Sicer pa kar se tiče pravnih zadev, kazni tudi sedaj niso enake v primeru da gre za službeno vozilo. Za določene stvari se lahko že sedaj kasira dvojno, torej plača voznik in plača firma, pa se noben ne pritožuje!
Ampak so prekrški bistveno drugačni ... Če recimo tovornjakar preveč naloži, je razumljivo da plačata oba on in podjetje, saj mu je podjetje preveč naložilo inga silila da tako vozi.
Citat:
Kar se tiče okvira družine (like, žena vozi, avto je na "moža") se da naredit izjemo. Ampak tukaj bi izjemo naredil samo v okviru te zakonske relacije (torej otroci niso všteti). Sicer pa ponovno, v Slo je že zakon, ki ne dovoljuje vožnje tujega vozila brez potrdila z izjemo ožjega sorodstva!
Aha zdej smo pa že pri izjemah. Zakon bi moral veljat za vse enako.
Torej bi moža in ženo izuzel? kaj pa ko dva živita v izvenzakonski skupnosti, in kaj v primeru ko fant in punca skup kupita avto, živita pa ne skupaj (tko je blo pri moji kolegici) in ko sta šla narazen in staže živela z drugima partnerjema je bil avto še vedno od obeh in pisan na enega. Na enga je bil pisan, vozil ga je pa uglavnem drug, avto pa še vedno od obeh. Kako boš kaznoval v tem primeru? prosim za jasen odgovor.
Torej ko 55 letni sin pelje 85-letnega očeta v bolnico z očetovim avtom, bosta potem plačal oba, ker oče pa res nebi smel bit toliko neodgovoren da bi sinu dal svoj avto da ga pelje v bolnico. Po tvoje.
A to bi se moral pol na vsako kazen pritožiti, dokazovati izvenzakonsko skupnost, (kaj če je istospolna?) al pa dokazovat očetovstvo LOL

In če bo policaj zavrnil pritožbo, in ne bo upošteval da živita v izvenzakonski skupnosti in bi kazen zaračunali obema, a bi to veljalo tudi kot dokazilo za subvencijo v vrtcu (da živita ločeno)?
No pa se potrudi z odgovori.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
hm...2 leti nazaj
grin1.gif

Jap, točno zaradi takšnih primerov so to "luknjo" žal, ali pa na srečo, odvisno kako gledaš, odpravili
wink-1.gif
Kaj pa je zdej drugače?
Na prvi strani citiran zakon pravi, da se kaznuje lastnik vozila, razen če dokaže da prekrška ni storil.
Slika, na kateri se vidi da za volanom ni lastnik vozila je dokaz, da lastnik prekrška ni storil. Je tako ali ni?

No tako bi moralo bit po zakonu. ker pa so policaji goljufivi pa ni vedno tako.
Zakon nič ne zahteva od voznika, da pove kdo je prekršek storil, sicer pa kako naj bi vedel, če ga pri prekršku ni bilo zraven.
Se pa ponavadi policaji izmišljajo svoja pravila in postavljajo svoje zahteve mimo zakona, ker jim ni do tega, da bi kaznovali storilca ampak se jim gre samo za denar, pa ni važno če dobijo od nič krivega.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.028
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Na rent-a-car in ostalih zadevah oz. pri vseh pravnih osebah, se poslje zahtevek, da povedo kdo je v navedenem casu uporabljal vozilo. Rent-a-car odgovori in poslje kopijo pogodbe. In tako je stavr za njih zakljucena.
Tako je.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Te izjave so bolj tako tako. Kljub obrnjenemu dokaznemu bremenu - ce ti dokazes, da takrat vozila nisi vozil, ga nisi vozil. reces da ga je vozil nekdo od druzinskih clanov zoper katere pa ne bos nicesar povedal ker ti ni treba. Poznam ljudi ki so se tako izognili in niso nobenih izjav posiljali.
Izjavo verjetno zelijo zato, da ne bi ti kar nekoga obtozil, da je vozil... Ker bistvo je v tem da ti dokazes da nisi vozil, torej prinesi se 5 izjav ljudi ki so takrat s teboj bili v drugem koncu slovenije...

Jest pa poznam kolegico, ki ni vozila, (vozil je sin), tudi ne zna vozit in tud izpita nima, in je dala pismeno izjavo da ni vozila in se podpisala, le 5 lažnih prič ni dobila, ker je bila tkrat sama doma.
Ampak izgleda da podpisana izjava polnoletnega državljana za policijo ne velja nič, ker pritožbi niso ugodili, plačat je pa morala pa celo kazen, čeprav nedolžna, (polovička je zaradi tega ker se je pritožila šla adijo).

Me ne bo nihče prepričal, da tisti, ki je pritožbo obravnaval ni verjel, da ona ni vozila. Ampak denar je denar. Tako so zaslužili dvojno€€€ kot bi sicer.

O tem odloca sodisce in ne policija.

krko

Guru
5. sep 2010
2.698
1.397
113
ksz

Dobil kazen 80€ za prekoračitev hitrosti izven naselja. Vozilo je last očeta.

Poleg dopisa iz Pol.postaje in položnice ter pl.naloga, sem dobil eno sliko od treh in na tej sliki je vozilo slikano od zadaj. Lahko, da se na preostalih dveh slikah vidi voznika - mene, ne vem.
Glede na to, da je ata pred penzijo jaz pa rosno mlad
evil.gif
in na dejstvo, da mu ni treba sporočiti kdo je vozil ali je dovolj, da z izpisom ur in potrdilom direktorice dokaže (ali se to šteje kot dokaz???), da se je v kritičnem času (10 dopoldne) res nahajal v službi (zaposlen je v javni upravi).

Ali o upravičenosti zahteve za sodno varstvo odloča najprej prekrškovni organ (t.j. policija) ali gre to takoj na sodišče?

Saj ne, da je neka enormna kazen in da bi zaradi tega obubožal, samo me zanima če gre to "čez".

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

Poleg dopisa iz Pol.postaje in položnice ter pl.naloga, sem dobil eno sliko od treh in na tej sliki je vozilo slikano od zadaj. Lahko, da se na preostalih dveh slikah vidi voznika - mene, ne vem.
.

Mi smo ravno ta teden dobili na firmo, da jim pošljemo podatke, kdo je vozil službeni kombi, ki so ga dobili na radar na dolenjski avtocesti. Ni bilo pa zraven nič napisano, za koliko je bila prekoračena hitrost.
Bom moral počakati na uradno meritev
grims-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.028
113
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

evil.gif
in na dejstvo, da mu ni treba sporočiti kdo je vozil ali je dovolj, da z izpisom ur in potrdilom direktorice dokaže (ali se to šteje kot dokaz???), da se je v kritičnem času (10 dopoldne) res nahajal v službi (zaposlen je v javni upravi).

Ali o upravičenosti zahteve za sodno varstvo odloča najprej prekrškovni organ (t.j. policija) ali gre to takoj na sodišče?

Saj ne, da je neka enormna kazen in da bi zaradi tega obubožal, samo me zanima če gre to "čez".
Ce dokaze da je delal bo postopek zoper njega ustavila policija kot prekrskovni organ

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

evil.gif

Kaj ce bi raj placu?!
wink-1.gif

krko

Guru
5. sep 2010
2.698
1.397
113
Najverjetneje bom plačal polovičko 40€.

Po drugi strani me pa zanima ali je komu uspelo s tako pritožbo, izpis ur + potrdilo direktorja da si res bil v službi.
@Apollo8 še vedno ne vem, če je to zadosten dokaz?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.028
113
Ja ko sem Robertotu napisal zahtevo za sodno varstvo je bil to dokaz pa je slo cez

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

.

Mi smo ravno ta teden dobili na firmo, da jim pošljemo podatke, kdo je vozil službeni kombi, ki so ga dobili na radar na dolenjski avtocesti. Ni bilo pa zraven nič napisano, za koliko je bila prekoračena hitrost.
Bom moral počakati na uradno meritev
grims-1.gif

Kje na dolenjki pa je radar? A to tisti za predorom na koncu viadukta ?
13.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ne, bil je premični ob enem peščenem parkirišču v bližini Trebnjega. Avto parkiran dalec stran od avtoceste, na odstavnem pa škatla z radarjem.
10.gif