F1 ABU DHABI GRAND PRIX 2010

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
pisal sem za pnevmatike ki so bile v uporabi pred temi s profilom, torej kar nekaj let nazaj, verjamem da so zdaj bolj trde, da več zdržije..takrat so bile tiste michelinke al kaj ze, godijer F1, super slick, ko so zdrzale par krogov. Čigumi in ja probla z lastnim nohtom, bolano, koto probaš. Pnevmatike se spreminjanjo tedensko, seveda zdaj ko ni konkurence je tega manj.
Pisal si o aktualnih pnevmatikah. Lahko ponovno citat prilepim...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.945
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
kaj pa je rosberg delal?

Poglej čase obeh marcedezev v zadnjem sektorju...celo sekundo sta za vettlom, prej pa so nekje tu tu..tako da...naj bi imeli problem z gumami spet, in zadnji del je najbolj važen oprijem, tako da je morda to krivo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
lahko limaš kaj hočeš, pisal sem na splošno. In težava s pnevmatikami ni samo letos, ampak v vseh sezonah v F1 in tudi drugih serijah. Pa tudi naprej bo obnašanje pnevmatik na dirkalniku najpomembnejše.

A si ti imel v rokah F1 pnevmatiko? Če nisi, potem bo potrebno STFU.
wink-1.gif
brez zamere.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Govori se o aktualnih problemih s pnevmatikami, a ti ponudiš rešitev ''kao'' za par let nazaj, pa še to ne veš točno, za katere pnevmatike, samo da so črne pa okrogle... in potem STFU... res car... A je kje kakšen ''fan club'', vem za par kandidatov, ki bi se vpisali...
Veliko moža je potrebno, da prizna napako...
roza.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
??? vedno so isti problemi in kje si zasledil da ponujam kakšno rešitev, sej fizika je vedno ista, ne spreminja se s pravili vsako sezono. Problemi so bili 20 let nazaj, 10 , 5 in letos, in bodo tudi naprej. Vprašal si zakaj so problemi s pnevmatikimi, in sem ti odgovoril. Odgovor ti iz meni neznanega razloga ni bil všeč in zdaj igraš idiota in si žaljiv.

boš počakal na drugo razlago bo bolje za tvoje živce.

aha, sej vidim zdaj, ti si privlekel dirkalno gumo z motorjev poleg. ja zelo primerljivo.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Ista primerjava kot tvoja... ne paše v kontekst, je pa črna in okrogla... lepo pa, da si šele zdaj do konca prebral post... Grem pred dirko še v garažo, po gumah z nohti vzorce risat... mogoče pa iz letnih naredim zimske gume...
cheer.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Diablo res ne vem kako pnevmatiko si ti šlatal? Dvakrat sem šlatal f1 pnevmatiko mrzlo in je trda ko kamen.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Ma Alan, motiš se, on ima doma zbirko pnevmatik iz F1, od zadnjih 15 let... in na vse se da z nohti vrezovati profil...
Vsak, ki je kdajkoli imel možnost v živo prijeti novo, hladno slick gumo, lahko pove, da je ''plastična'', trda, gladka... Na otip je kar težko verjeti, da se pri pravi temperaturi spremeni v lepljivo zmes...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no ... če ste takšne gume šlatali na kakšnih razstavah, muzejih, bi bilo čisto možno, da so trde in hladne ko kamen. pustite svoje zimske/letne gume dve leti nekje, pa boste videli, da bodo postale iste.

dočim se mi pa spet ne zdi logično, da bi se dalo z nohtom not vtisnit kak vzorec, ker potem prvega robnika ne bi preživele ...
wink-1.gif

kar se pa tiče današnje dirke - načeloma sem celo sezono navijal za Red Bull, glasno, potihem za Alonsota, ker me vsi več ali manj poznajo, da nisem nikoli preveč maral Ferarrija. in posledično, ko je Alonso podpisal za Ferarrija, me je kar malo razočaral. a vseeno, s slabšim avtom, kot ga imata Vettel in Webber je v boju za svetovnega prvaka - še več - je trenutno v boljši poziciji kot onadva. tako bi se lahko reklo, da je moja sezona šla kot pomaslu.
grin1.gif

in ja, kljub vsemu, mislim, da mu bo uspelo ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem tudi potiho navijal za alonsa kot voznika, za ekipo pa redbull, ker pač rad vidim da je prvak kakšna "nova" ekipa (s tem mislim da niso vedno mxlareni, ferrariji...). Ferrarija nemaram še iz časov šumaherja.

Bo pa danes zanimiva dirka, vse je možno, če nekomu avto zariba se bo poslovil od naslova, zdaj je pa samo odvisno koliko ga bo kdo tiščal
smile-1.gif

Predvidevam da bo hamilton gnal na polno, vettel in webber enako, alonso bo pa poskušal obdržati 3 mesto
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Dobro kaže. Bednik Alonso najbrž ne bo uspel
smile-1.gif

Renault rula.