EVRO Provizija?!

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Sicer nisem kaj dosti razumel, pa ok. Koliko je cena garancije al pa dokumentarca na SKB?

Zanimivo, da lastniki SKB pri sebi prilivov ne računajo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
http://www.finance.si/187836/NLB-od-danes-komitente-razveseljuje-s-prilivno-provizijo
tudi nlb računa....

ne vem kakšne podatke imaš ti???

Za bančne garancijo je odvisne vodenje računa nas pride cca 40 mesečno + vse ostalo

Za naše banke jih nimam, govoril sem o lastnikih SKB, kaj ima tukaj NLB mi sicer ni jasno.

40€ mesečno, kolk je pa odpiranje garancije, recimo format 758 al pa odprtje akreditiva, predvsem dokumentarnega (blagovnega)?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Pa recimo če spregledamo malenkost da je polog gotovine tudi plačljiv.

V bistvu kot vstopiš v banko ti bodo nekaj zaračunali, ni banka tam zato da dela izgubo!
evil.gif

Za pravne osebe... za fizicne osebe pa polog gotovine NI placljiv ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Prošit, karkoli to že je, ni lastnik SKB, o kateri sem jaz govoril in za kateri z gotovostjo vem, kaj računajo in kaj ne.
Še vedno mi nisi odgovoril, koliko stanejo bančni inštrumenti v SKB, predvidevam, da nimaš pojma in da je bilo tisto tvoje šopirjenje na začetku vse, kar zmoreš. Ni problema, za cene me je itak samo iz firbca zanimalo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.997
113
pri taščici
Ksz. Za nakazilo na drugo banko racunajo 7 evrov pa nekaj drobiza. Sem ze nekajkrat narocil gotovino in cez cesto nesel v drugo banko. Naj pa 2x stejejo xy jurjev, pisejo obrazce za statistiko, durs, teroriste.... namesto da bi nakazal. Enkrat pa me vprasa zakaj to delam pa sem ji lepo cenik pokazal. Zena za njihovo tarifo dela dve uri pa pol.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Prošit je Probanka..
bančni inštrumenti kateri... res je da zato imamo mi človeka za to, ampak vseeno, vem da smo za bančno garancijo storitve 10% vrednosti naročila morali dati al poroštvo ali pa keš na drug konto, katerega vodijo za cca 40 eur na mesec.

Seveda noben od lastnikov ni šu dajat hipoteke in smo dali keš. Mel smo tudi na Probanki TRR, vendar od njih razen provizije nismo imeli nič. Ko smo prosili za limit so kompliciral, pr bančnih garancijah tudi, pri mastercardu (poslovni) so hotl met rezevacijo dvakratnika limita..

in podobne fore... Sam se sice ne dajem tolko okol bank mene bolj zanimajo terjatve, pa plačila z vsem se res ne morem dajat. Če pa te kaka specifika zanima, pa povej bom pogledal jutri.

Nobena banka pa ni prav poceni, letno zmečemo kar lep kup keša in nekatere banke ne nudijo skoraj nič zato, ali vsaj takrat ko jih rabiš. Ostal smo tudi pri eni banki, kar se overall pozna tudi v kešu in manj komplikacij z pregledom računa.

to je to

Napihovanja ni nič, smešno se mi pa zdi, ko za 5 eur skačete v strop. Mene boli, ko mi dolžniki dolgujejo čez 30 jurjev in od tega mam plačanega 20% DDV-ja..

to je pizdarija, ne pa provizija, če sem pošten.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Seveda da je to drobiž, samo vseeno, da jim denar nosiš, ti še računajo. Da ne bi res, mamujimcigansko. Mene DLC košta v Santandru okoli 1,1% s tem, da mi potem nič več ne težijo. Je pa fino, da prenos revolving DLCja, ki ga dobim od kupca in ga delno prevekslam na prodajalca, ne računajo skoraj nič, nek mali enkraten znesek.
Francozi so malo dražji, samo za določene stvari je ravno lastnica SKB top banka in je bolje malo več plačati, ker je to na koncu ceneje.

HB se mi ni treba ukvarjati z izterjavami.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Ko se boš z dolgovi začel ukvarjat, takrat te bo bolela glava..

maš večplasten problem, koga dati v izvršbo, koga ne, koga klicati in buzorirat, koga ne, skom poslovati itd....
Potem so tu izvršbe, a je naročilnica jo ni, iz katerega nasloa je prišla in kere firme z katerim nasovom itd... pa delovni nalogi, če slučajn manjka, so kakšni brez podpisa itd...

potem so dacarji, če ne daš v izvršbo ne dobiš ddv-ja nazaj, rek obrazeci, DDV u pičku mater ni da ni.... Stem sem se sicer nehal ukvarjat imamo človeka zato, ker jest nism človek zato..

To so problemi, ki stanejo in ne drubiž komitentov bank... Jest osebno me prou boli k.. za banko itak grem sam kej podpisat pa še to težko... Bil sem samo praktično za hipotekarca tam.... (večkrat)

in takrat je bla SKB daleč najbolj ugodna in tudi cenilca ni zahtevala... Če majo pa mal provizije mi pa dol visi, al pa da bi se sekiral na kermu bankomatu dvigam, za tiste ušive cente... po drug stran grem pa v oštarijo in spičkim 100 eur...

lej men se to zdi brezveze...

Smo pa zračunal, da je bistveno cenej da maš en TRR kot pa več, to pokompenzira vse provizije, kar jih maš z eno banko. To pa lahko rečem...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zato jaz nič več ne delam v Sloveniji, na srečo se mi ni treba ukvarjat s tako nočno moro, kot jo opisuješ, ker bi po moje že štacuno zaprl in šel za levo smetalo na ministrstvo. :)
Lej, men tut dol visi za tiste fičnke, čist res, sam fržmaga se ti, kako izkoriščajo to, da ne moreš delat brez njih. O tem bi se itak dalo roman napisat, kako se izgovarjajo na razne security regulations, Anti loundry, Anti Terorist, Anti kwa pa vem kaj... Na koncu dneva bankir ob petih zapre gobc in ladlc ter gre domov, on bo plačo na koncu meseca dobil, briga ga, kako boš ti kšeft peljal, on bo naredil tako, da bo njemu komot.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
In spletne banke se sedaj zaprejo ob 15:30. Nakazilo ob 15:31 gre naprej naslednji delovni dan.

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
78
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ksz. Za nakazilo na drugo banko racunajo 7 evrov pa nekaj drobiza. Sem ze nekajkrat narocil gotovino in cez cesto nesel v drugo banko. Naj pa 2x stejejo xy jurjev, pisejo obrazce za statistiko, durs, teroriste.... namesto da bi nakazal. Enkrat pa me vprasa zakaj to delam pa sem ji lepo cenik pokazal. Zena za njihovo tarifo dela dve uri pa pol.

Zakaj pa ne bi uporabljal spletne banke, ki ti računa za to cca 0,3 €?

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
To z neplačili je res kap, je pa res da so nam dolžna podjetja, ki stalno naročajo in plačujejo za nazaj. Poleg 90 dnevnega odloga še zamujajo...

Tujina je kul za mladega človeka brez familije. Ko imaš enkrat hišo, otroke... je težko it kamorkol. Poznam uspešnega podjetnika, ki je uspel v tujini... Vendar je ločen, se mi zdi zaradi velike odsotnosti...

Tko, da zame to ni opcija. Upam, da bo končno prišlo v Slovnijo nek red in disciplina. V naši državi iz mojega vidika niso problem davki ampak birokracija, plačilna nedisciplina. Tolko enga kompliciranja pri nas, za nekega podjetnika je neverjetno.

Rabimo jasno davčno politiko, plačilo na realizirane fakture in plačilno disciplino. Ter neko pravilno delovanje inšpekcije tistih, ki kršijo vsepočez..

ampak to je zaenkrat utopija....

Da se vrnemo na temo, bank je velik, tko da.... Men kot fizični osebi je važn parkplac pr bank in da se čim več da urediti elektronsko.. Zato sem pripravljen plačati več...

Mi je pa smešno, sčem se folk obremenjuje pri višanju trošarin goriva za par centov ali pa pr provizijah bank....

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Da ne odpiram nove teme... Kako lahko provizijo za plačevanje položnic na NLB-ju nekje zaračunajo nekje ne? Govorimo o plačevanju položnic za NLB leasing... do zdej sem plačal položnico na treh različnih poslovalnicah, pri prvi dveh brez provizije danes so mi pa kr zaračunali 1,20€... prav una šalterju "pr nas je drugač"
smile-1.gif
... ajd reko naj ti bo.