NLB provizija

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Dajmo bolj argumentirat. Kot sem napisal zgoraj, je postopek zaračunavanja provizij dogovorjen med bankami. In tole sem nalašč prepisal iz spletne strani banke (ki ni NLB
evil.gif
).

Izberite plačnika provizije za plačilo v tujino in oznako valute, v kateri bo vaš transakcijski račun obremenjen za provizijo. Možen je izbor:

»Nalogodajalec« (= OUR), kar pomeni, da vse stroške, povezane s transakcijo nosi nalogodajalec)
»Prejemnik« (= BEN), kar pomeni, da vse stroške, povezane s transakcijo nosi prejemnik nakazila)
»Oba« (= SHA), kar pomeni, da nalogodajalec nosi stroške, nastale v zvezi z nakazilom pri svoji banki, prejemnik nakazila pa stroške prejemnikove in morebitne posredniške banke.

Izbira vrste provizije je odvisna tudi od kombinacije države v katero nakazujemo sredstva ter valute nakazila.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Nič bat mene so tudi nategnili na NLBju 14 dni nazaj ko sem ravno tako plačeval v tujino. In sem na okencu dal ženski vse podatke in je naredila prenos. Potem pa mi javi agencija da niso prejeli denarja ker je bilo ime agencija napačno vtipkano. letim nazaj na bnako in rečem da je narobe vtipkala ime agencije in če lahko zadevo spremeni da bodo dobili nazaj. Je rekla da ni problema in mi zaračunala 15€. In sem rekel da zakaj, saj je bila napaka z njene strani. In je rekla da je to pač postopek. Sm reku hvala lepa in naslednji dan zamenjal banko. In odšel na Hypo. Odprli so novo poslovalnico v Mostah in ob odprtju transakcijskega računa mi bodo le-tega vodili brezplačno, omogočili so mi brezplačen pristop in uporabo elektronske banke HYPOnet, podarili so mi enoletno članarino za kreditno ali plačilno MasterCard kartico. Polega tega pa so mi podarili praktično darilo in kar 1000 točk Hypo kluba – Hypo programa zvestobe. Jebeš NLB, nikoli več v slovesnko banko, da potem voluharji živijo na takšnih oderuških stvareh in si izplačujejo bajne regrese! Banda!

hysterical-1.gif

Kaj ima tukaj veze pravilno ime agencije, ko pa je eden izmed najpomembnejših podatkov čisto drug, v ime lahko napiše tri začetnice agencije pa bo denar pravilno nakazan. Reklama za Hypo že od daleč, samo takšna, nikakva.

Ne, nisem zaposlen na NLB.

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
No ne ti men zdej buč prodajat. Ponudnik storitve je naredil napako pri opravljanju le te in jasno je, da bo vsak hotel, da jo popravi na svoje stroške.
To je tko kot da bi šel v štacuno, kupil nov hladilnik doma priklopil in ugotovil da ne dela. Šel bi nazaj, kjer bi ti prijazno razložili da plačaj za drugega, ker je tak pač postopek
stupid-1.gif

Edina razlika je v tem, da je v prvem primeru cena 15EUR v drugem pa 1000EUR. Seveda bi se kurčil.
Kakor pa sem že napisal zgodba mi smrdi, ker ne verjamem, da bi se referentka na katerikoli banki tako odzvala če bi ugotovila da je sama napravila napako. Sploh v teh časih, ko se grebejo za stranke.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce bi to naredili v trgovini, bi seveda zamenjal trgovino. Kaj tebi pri tem ni jasno ?

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
No očitno ne veš dosti, nisi tok pameten. Zgodba je sledeča da grem malo bolj v detajle. Agencija kateri sem moral plačati storitev je v Vietnamu in ima račun odprt tudi v latvijski banki s sedežem v Rigi, na NLB šalter na enoti Vič sem nesel celoten račun z vsemi podatki kam in kako naj prenakažejo denar. Referentaka se je zmotla pri nazivu agencije in naslednji dan mi je agencija javila da sicer denar v banki v latviji je vendar ga ne morejo dvigniti, ker je napači ime agencije navedeno in banka zadržuje njihov denar saj se naziv agencije ne ujema s tistim v banki. In to je bil razlog da sem moral ponovno nazaj na enoto Vič in sem rekel da so napačno sprovedli transakcijo in da je potrebno spremeniti ime firme. Sploh nisem pomislil da bo potrebno plačati karkoli, vendar sem mi potem ni dalo kregati tam, ker je bilo za mano še nekaj ljudi in ona je začela nekaj v stilu da more glavno referentko klicat in gor in dol. Glej ne jebem, sem rekel naj to naredil plačal tistih ušivih 15 eurov in drugi dan zamenjal banko in šel na Hypo. Če pa ti tukaj vidiš reklamo ali pa če msiliš da sem si zmislil pa poklič na enoto Vič pa vprašaj...karkol drugega napišeš al pa če tebi ne diši pa je že reklama! Si omejen al kaj???

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
Kot prvo: Nikjer nisem napisal da delaš reklamo, to so pisali drugi...Toliko o moji/tvoji omejenosti
bonk.gif

In kot drugo: Tako kot sem pričakoval. Referentka se je odzvala drugače kot si napisal v prvotnem prispevku. Ni te silila ponovno plačati isto storitev, ampak se tebi ni dalo ubadati z njeno šefico, ter izgubljati čas in si raje plačal novo storitev. Pač tvoja odločitev. Samo ne pa potem jamrati kako so te nategnili in ti 2x računali isto stvar.
In ne, nisem zaposlen pri NLB

LP, pa brez zamere

PS:: ni za vsakogar 15EUR ušivih

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Mal offtopic: Da niso tile tvoji latvijci ozrima vietnamci v resnici nigerijci. Ker tam se ponavadi pri takšnih malenkostih rado zatika in je potrebno potem v nedogled ponavljati nakazila. Dokler ne ugotoviš da te lupijo. No je pa res da ponavadi delajo preko western uniona ali preko zlorabljenega računa.

ON: Na avtorja teme: tista na šalterju bi te seveda morala opozoriti oziroma vprašati kako naj izvede nakazilo in za vsako varianto povedat koliko bo prejemnik v resnici prejel.

Nisem bil še na NLB, ampak po zgoraj napisanem sodeč mora bit huje kot v parlamentu. Pridem dvignit denar, namesto dober dan pohebem tajkune in zalego, ki se šlepa na proračun, on meni nazaj janšo in tajkune, namesto adijo pa mu še pohebem kresalko.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
storitev: nadomestilo za reklamacijo plačila v tuji valuti - 15,02€
kode ni na papirju, je pa ime referentke. pa glej, sej zdej je kar je...jaz sem bil na NLBju veliko let in sem bil z njim zelo zadovoljen, sedaj pa že kar nekaj časa je bilo vse skup bolj tako tako in ta zadeva je bla višek in sem jim pomahal v slovo. nisem preferirau tujih bank, mi je pa par ljudi reklo za Hypo naj grem probat in da se ne bom zajebal. Sem šel in že odnos do mene je bil čisto drugačen kot pa recimo zadnje leto na NLBju in ko sem odpru račun so me zasuli s temi ugodnostmi. zdej kako bo pa naprej bomo pa vidli. če kaj ne bo štimalo pa bom spet zamenjal. sej pr nas je polno bank, na NLBju pa se jim po moje gladko j... če koga zgubijo...kot pri mobitelu recimo!

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Nič bat mene so tudi nategnili na NLBju 14 dni nazaj ko sem ravno tako plačeval v tujino. In sem na okencu dal ženski vse podatke in je naredila prenos. Potem pa mi javi agencija da niso prejeli denarja ker je bilo ime agencija napačno vtipkano. letim nazaj na bnako in rečem da je narobe vtipkala ime agencije in če lahko zadevo spremeni da bodo dobili nazaj. Je rekla da ni problema in mi zaračunala 15€. In sem rekel da zakaj, saj je bila napaka z njene strani. In je rekla da je to pač postopek. Sm reku hvala lepa in naslednji dan zamenjal banko. In odšel na Hypo. Odprli so novo poslovalnico v Mostah in ob odprtju transakcijskega računa mi bodo le-tega vodili brezplačno, omogočili so mi brezplačen pristop in uporabo elektronske banke HYPOnet, podarili so mi enoletno članarino za kreditno ali plačilno MasterCard kartico. Polega tega pa so mi podarili praktično darilo in kar 1000 točk Hypo kluba – Hypo programa zvestobe. Jebeš NLB, nikoli več v slovesnko banko, da potem voluharji živijo na takšnih oderuških stvareh in si izplačujejo bajne regrese! Banda!

hysterical-1.gif

Kaj ima tukaj veze pravilno ime agencije, ko pa je eden izmed najpomembnejših podatkov čisto drug, v ime lahko napiše tri začetnice agencije pa bo denar pravilno nakazan. Reklama za Hypo že od daleč, samo takšna, nikakva.

Ne, nisem zaposlen na NLB.

Po mojih izkušnjah pa je prejemnik, ki ga napišeš, še kako pomemben.
Nekaj časa nazaj, ko je bil paypal šele v povojih, sem kupil nekaj na nemškem ebay-u. Jasno, potrebno je bilo narediti nakazilo v tujino. Pa smo bili že v EU, provizija nikakva, par centov, tako, kot če bi po Sloveniji plačeval naloge.
In sem se zmotil pri imenu in priimku prejemnika. Vsi ostali podatki so bili v nulo natančno in pravilno napisani (IBAN, BIC, ime in naslov banke itd...)
Brez kakršnega koli opozorila, se mi je čez nekaj dni nakazani denar vrnil na moj račun. In dodatno še bonbonček: 25 EUR stroškov!!!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Naečloma gre transakcija skozi, tudi če je napaka v imenu. Če je pa zadeva, da se resnično ne ujema, potem zna biti težava. Recimo, zatipk referentke ne predstavlja problema, vsaj v večini primerov. Zato me je pa zanimala koda napake.