NLB sprememba računa.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Preberi najprej temo do konca...

Zakaj bi bilo manj možnosti zlorab? Limit imaš tudi na MC, poleg tega sedaj pospešeno uvajajo še SecureCode, kjer bo še težje karkoli praskat z ukradeno kartico.

Plačevanje je npr. glavni problem. Še vedno na precej krajih jemljejo samo kreditne in ne debetnih.

Meni je popolnoma vseeno, kakšno kartico imam. Za "kreditnost" mi je popolnoma vseeno. Mora pa biti: uporabna širom po svetu, omogočati kupovanje preko interneta, imeti možnost omejitve porabe (dnevne, mesečne).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi jaz imam PIN napisan na vseh karticah. Ob poplavi kartic in nemožnosti spremembe PIN-a na nekaterih je tako bolj udobno.

Je pa desetmestna številka, od katerih so štiri cifre dejansko PIN. Pa bi rad videl, da kdo pogrunta, katere štiri so to.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Tudi jaz imam PIN napisan na vseh karticah. Ob poplavi kartic in nemožnosti spremembe PIN-a na nekaterih je tako bolj udobno.

Je pa desetmestna številka, od katerih so štiri cifre dejansko PIN. Pa bi rad videl, da kdo pogrunta, katere štiri so to.
Dobra fora. Si bom zapomnil.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz mam pin napisan s flomastrom na kartici, seveda je 'zakodiran' ampak na banki jih vedno kap zadane.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jernej, jaz imam na vseh karticah nastavljen enak pin tako da s tega vidika nimam težave, prav tako na GSM apartu na SIM kartici
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Nekatere kartice ne dopuščajo spreminjanja pina žal
frown-1.gif
Je kaki spisek, kje se da in kjer ne?

Da začnem:
Maestro bankomat (vsaj od NLB) omogoča spreminjanje, vsaj ponudi opcijo na bankomatu, naredil dejansko nisem.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Visa electron ima nekaj prednosti, ima pa tudi nekaj slabosti. Nima možnosti predavtorizacije, kar pomeni, da si oplel pri rent a carju, rezervaciji hotelov itd.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Nekatere kartice ne dopuščajo spreminjanja pina žal
frown-1.gif
Je kaki spisek, kje se da in kjer ne?

Da začnem:
Maestro bankomat (vsaj od NLB) omogoča spreminjanje, vsaj ponudi opcijo na bankomatu, naredil dejansko nisem.

Spremenu sem jest pin na nlb nakomatu, za studentsko kartico in za to modro ki je navaden racun al kaj ze

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Relliart, tudi za ostale stvari je kartica primerna, predlagam da si malo prebereš =>

http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=104

Lp

primerna primerna, najbolj je primerna za kar sem napisal, vsaj kar se mene tice

Ja muca, le maži se ven, stanovanje blizu parka je tudi najbolj primerno za mlado družino. Lahko pa tam seveda živijo tudi starostniki kajne?
smile-1.gif

Na a banki so mi pred 3 leti rekli da je kartica narejena glih za primer tko kot sem ga opisal za razna internet placevanja da ti ne sunejo denarja vec kot ga imas gor. Za ostalo me sploh ne zanima, oziroma se niti o tem ne pogovarjamo, oziroma po prebranem sploh nevidim drugih plusev kot te k sm jih navedel.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Udobni racun sparkasse
ce mi razlozite naslednje pojme

ne plačujete stroškov mesečnega nadomestila ce mate 1000eur gor
ce jih pa nimas je pa cena kaksna?

plačevanje položnic, SEPA kreditnih nalogov in internih plačil prek elektronske banke Net.Stik
** brez dodatne provizije
A je to brerzplacno tudi ce nekomu nakazem dnar recimo na nlb?

brezplačno izdajo BA Maestro kartice,
izdajo plačilne kartice MasterCard in poravnavo letne članarine,
A teli dve kartici sta razlicni ali eno in isto mislijo?

mesečno uporabo elektronske banke Net.Stik brez provizije,
Brez placila storitve uporabnine ali kaksne provizije to mislijo?

brezplačno odpiranje direktnih obremenitev in trajnih nalogov,
To mislijo ce s trajnikom placujes naprimer mobitel racun?

brezplačno izvajanje direktnih obremenitev,
??

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
plačevanje položnic, SEPA kreditnih nalogov in internih plačil prek elektronske banke Net.Stik
** brez dodatne provizije
A je to brerzplacno tudi ce nekomu nakazem dnar recimo na nlb?

brezplačno izdajo BA Maestro kartice,
izdajo plačilne kartice MasterCard in poravnavo letne članarine,
A teli dve kartici sta razlicni ali eno in isto mislijo?

brezplačno odpiranje direktnih obremenitev in trajnih nalogov,
To mislijo ce s trajnikom placujes naprimer mobitel racun?

brezplačno izvajanje direktnih obremenitev,
??
- položnica - brezplačno; kaj je tu težko razumeti?
wink-1.gif

- Maestro in MasterCard sta dve različni zadevi (kartici) - tako fizično (dva kosa), kot birokratsko (dva računa)

- ja, mobitel je en primer direktne bremenitve

- za DO ene banke zaračunajo provizijo pri vsakem plačilu (torej vsak mesec) - tu ga pač ne

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
1.) 6,49 EUR (gre pa za Udobni pozitivni račun, ne Udobni)
2.) Da
3.) Sta dve različni; ena je pač "navadna" druga pa MC
4.) Brez plačila uprabnine (kar ma NLB 0,39 EUR se mi zdi)
5) Tako
6.) V praksi so direktne bremenitve plačevanje Mobitela, Simobila, Telekoma, Komunalščine, Elektro oz. plačila...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Hvala za razlago kerjest res nimam pojma o teh zadevah, jest sam dnar dobivam in s kartico placujem.

Ali mi lahko samo na kratko razlozite pojme med tema dvema karticama, ena je pac standard za placevanje in dvige na bankomatih, druga placilna MC je pa kaj kreditna, in kaj je njena prednost, placevanje v tujini kjer se pa za te zadeve racuna provizija, al je tu zastonj, kaj pa ce bi MC kartico uporabljal ce je zastonj za vse zadeve da nimams dveh?

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Maestro: s to kartico lahko dviguješ denar ali plačuješ v trgovinah. Kar dvigneš oz plačaš se takoj trga iz računa.

Mastercard: S to kartico lahko plačuješ preko spleta, lahko plačuješ v trgovinah, lahko tudi dvigaš gotovino(samo pazi, pri dvigu gotovine je ponavadi visoka provizija - odvisno od banke, je pa sigurno minimalno 5€). Je kreditna kartica, kar pomeni, da imaš ti neko obračunsko obdobje npr od prvega do zadnjega v mesecu, in kar v tem obdobju zapraviš s to kartico se ti enkrat mesečno(npr 8. v mesecu) bremeni iz računa(plačuješ za nazaj).

PS: V tujini delata obe kartici normalno, Mastercard ima ponavadi enake provizije v tujini in Slo(samo za dvig), Maestro pa je odvisno od banke, večinoma pa je pri bankah enotna provizija za dvige znotraj EMU(tam kjer imajo evre - torej enaka kot v Sloveniji), druga pa provizija izven tega območja. V vsakem primeru pa je cenejše dvigovat z maestro.

Nazadnje urejeno: