NLB sprememba računa.

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Jst sm tut dobil ta dopis od NLB. S tem da so ponujali če pridem do nekega datuma še 6 mesecev brezplačnega vodenja računa. Tko da tole še izkoristim, potem pa naredim finalni obisk. Imeti 2 klasična računa je vodenje predrago, bom rajši vzel zlat račun pa imel vsaj brezplačne dvige na drugih bankomatih in visok limit.

Da ne omenjam izračuna obrestne mere pri limitu, kjer so rednemu limitu prišteli še mesečna nadomestila (ki jih plačam za vodenje računa, ne pa za limit) in mi naračunali letno EOM 24,22%. Sem do sedaj živel v zmoti, ko sem mislil da se mesečno nadomestilo nanaša na poslovanje banke, ne pa samo na limit. Če ne bi vzel gotovinski račun, ki nima limita, samo tudi ni možnosti Klika. Da ne govorim, da so obresti pri depozitih odkar ni več superdepozita res porazne.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Na debetni kartici ni minusa, kak minus?
smile-1.gif

PS:. Govoriva o normalnih računih in karticah, drugo je zopet če se greš ti dogovorit za limit...
Hm, debetna kartica je vezana na tvoj TR. Če imaš ti limit na TR (in še študent dobi nekaj limita) potem ti šiba v minus do konca limita.

Aja, pa vsi kateri imate na debetni kartici PayPal in ostale zadeve, niste normalni. Razen, če imate ta TR račun zgolj za to in nimate limita in date gor zgolj zneske plačila. Namreč, na kreditni kartici si rukneš gor limit npr. 200 EUR in če ti jo zlorabijo pušneš 200 EUR. Zdej na TR-ju imate zelo verjetno več in še limit. Če ti bodo zlorabili debetno kartico spušiš celoten znesek na TR-ju + limit. Poznam primer (ampak ne zloraba, temveč kraja), ko je tip izgubil debetno kartico in je imel zraven napisan PIN. Naslednji dan so sicer dobili klošarja, kateri je našel kartcio v Bosni, ampak šlo je pa 80k EUR, katere je dobil od prodaje stanovanja. Ja, bedak, ampak zgolj za ilustracijo.

BTW: Za spletne nakupe se pa itak uporablja Netteler in enkratne kartice.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:
Jst sm tut dobil ta dopis od NLB. S tem da so ponujali če pridem do nekega datuma še 6 mesecev brezplačnega vodenja računa. Tko da tole še izkoristim, potem pa naredim finalni obisk. Imeti 2 klasična računa je vodenje predrago, bom rajši vzel zlat račun pa imel vsaj brezplačne dvige na drugih bankomatih in visok limit.
Brezplačen dvig na drugih bankomatih?
Kje si to videl?
V ceniku nič ne piše.

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Muzo pravi:

Da ne omenjam izračuna obrestne mere pri limitu, kjer so rednemu limitu prišteli še mesečna nadomestila (ki jih plačam za vodenje računa, ne pa za limit) in mi naračunali letno EOM 24,22%. Sem do sedaj živel v zmoti, ko sem mislil da se mesečno nadomestilo nanaša na poslovanje banke, ne pa samo na limit. Če ne bi vzel gotovinski račun, ki nima limita, samo tudi ni možnosti Klika. Da ne govorim, da so obresti pri depozitih odkar ni več superdepozita res porazne.

EOM je visok, ker morajo (vse) banke zaradi novega zakona o potrošniških krediti (da, tudi limiti so všteti) v EOM upoštevati vse stroške, ki se pojavijo torej pri limit tudi strošek vodenja računa.

Pač še en izmed biserov Ministrstva za finance...
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dragi sad, normaln nisi ti prav?
smile-1.gif
Aja pa še nekaj, jaz osebno uporabljam račun Abanke le za te zadeve, torej ko potrebujem gori sredstva si zadostno vsoto nakažem ter plačam preko Paypala ali drugače... Torej kaj hočem povedat? Kreditna ali debetna, to ni za vsakega bedaka, tudi če ti bodo kreditno zlorabili in boš za to sam kriv ker se ne boš držal varnostnih napotkov ne boš dobil NIČ.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Aja, pa vsi kateri imate na debetni kartici PayPal in ostale zadeve, niste normalni. Razen, če imate ta TR račun zgolj za to in nimate limita in date gor zgolj zneske plačila. Namreč, na kreditni kartici si rukneš gor limit npr. 200 EUR in če ti jo zlorabijo pušneš 200 EUR. Zdej na TR-ju imate zelo verjetno več in še limit. Če ti bodo zlorabili debetno kartico spušiš celoten znesek na TR-ju + limit.

Paypala ti ne morejo kar tako zlorabiti. Ti mešaš izgubo fizične kartice s paypalom, kar sta 2 različna sveta. Zakaj bi viso electron sploh nosil za seboj ? Jaz sem mojo vnesel v paypal nato sem jo pa vrgel v uničevalec papirja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Na debetni kartici ni minusa, kak minus?
smile-1.gif

Super. em nekje na poti, nekaj se zalomi (recimo da je treba na hitro pljunit za letalsko vozovnico, zdravnika, hotel) pa ne morem ...
Kreditna je čisto OK, če se račun plačuje vsak mesec, kot je to v navadi pri 99% karditnih v SLO. Problem nastane (in to tepe američane, recimo), ko je na kreditni revolving varianta. Potem pa vsaka na max, pa novo vzet za stare poplačat, pa žonglirat.
Dokler se pa človek kontrolira ...
Jaz imam recimo privat 2 kreditni + maestro, pa uporabljam le 1 kreditno. Maestro je samo za na bankomate, druga kreditna je rezerva.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Kreditna je kul. Ne sme pa biti nadomestilo za "sam da plača pride", ker se hitro zjebeš. Jaz jo uporabljam za razne nakupe v tujini, vstopnice, prek spleta ipd...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Pri pozitivnem dobiš za 0 na mesec (no, realno 2,1 € na mesec, kolikor bi bilo obresti):
-brezplačne dvige na € bankomatih,
-brezplačna plačila položnic na Netstiku,
-brezplačne direktne bremenitve,
-brezplačno Mastercard.
Pa še kaj bi se verjetno našlo.

V NLB bi to naneslo nekje 6 € ziher na povprečnega uporabnika.

kand

Pripravnik
1. okt 2007
50
0
6
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
Pri pozitivnem dobiš za 0 na mesec (no, realno 2,1 € na mesec, kolikor bi bilo obresti):
-brezplačno Mastercard.

Na DKB (enkrat je že bla tema na alterju) je vse to zastonj (namesto mastercard dobiš viso) + 1,65 % obresti na stanje!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Samo kakšna je potem razlika med kreditno kartico in minusom na debetni kartici?

Se za ostale. Visa electron je namenjena placevanjem preko spleta in to samo zato da ce pride do zlorabe da ti lahko dol potegnejo tolk denarja kot ga je gor. Torej kupujes preko spleta nekaj za 10eur in toliko tudi nalozis na to kartico da ce pride do zlorabe da ti nemorejo vec kot 10eur sunt, ni pa to kartica s katero bi ostale stvari placeval.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik kand pravi:
Citat:
Uporabnik medo10 pravi:
-brezplačno Mastercard.

Na DKB (enkrat je že bla tema na alterju) je vse to zastonj (namesto mastercard dobiš viso) + 1,65 % obresti na stanje!

Medp 10 o kateri banki to govoris?

DKB pa sploh ne najdem pri nas?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Relliart, tudi za ostale stvari je kartica primerna, predlagam da si malo prebereš =>

http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=104

Lp

primerna primerna, najbolj je primerna za kar sem napisal, vsaj kar se mene tice

Ja muca, le maži se ven, stanovanje blizu parka je tudi najbolj primerno za mlado družino. Lahko pa tam seveda živijo tudi starostniki kajne?
smile-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Mislim, da gre za avstrijsko ali nemško banko. Zadeve (odpiranje računa itd.) ne urejaš v Sloveniji, če mi je prav ostalo v spominu. Je bilo pa o tem kar obširno napisano v eni temi na alterju.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kje pa so lahko z viso Elektron težave...

možnost manj zlorab, pay pal lahko tudi nakazuješ sredstva itd... vrsto ugodnosti, edini problem ki ga ti vidiš je da ni kreditna?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
To so pa osebki, ki majo pine napisane v tošlu...

ej takim pa premal pokradejo...