EVRO Provizija?!

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Od kdaj banke računajo provizijo za menjavo v drobiž?
Pridem danes v BANKO CELJE s 500€ bankovcem da mi zamenjajo za manjše!
Tip v banki mi je zaračunal 5€ provizije za menjavo v drobiž!!!
WTF???
A so fuknjeni? Kaj se pa grejo?
Sem skoraj znorela!!!

10.gif

roza.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Niso ti dolžni sprejeti bankovec za 200 in 500 EUR. Posrfaj malo! Predvsem pa ne za malenkost.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
V tujini stalna praksa... še celo dvig gotovine maš provizijo... Banke in aparat ni zastonj. Nekateri delajo izjeme za komitente ampak redke...

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
V tujini stalna praksa... še celo dvig gotovine maš provizijo... Banke in aparat ni zastonj. Nekateri delajo izjeme za komitente ampak redke...

Lepo so enim oprali možgane. Ker to, da banke služijo z obrestmi in vlaganji, ni dovolj.
crazy1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
WTF???
Sem skoraj znorela!!!

10.gif

roza.gif

To so tudi meni hoteli na moji banki, pa sem potem raje položil 5€ račun, ostalih 495 so mi vrnili v drobižu. :D

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Ti si nor... predstavljaj si lastno podjetje, plačuješ depo, arhive...... Komunajzerska monopolistična praksa.... Banke podjetjem že zdavnej računajo tudi prilive (provizija)...

itd....

Sej imaš drugače lahko denar u štumfu po 1 eur... kdo ti brani?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.163
4.149
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
To se da precej simpl rešit. Greš na banko in položiš gotovino na račun, potem pa jo dvigneš na bankomatu.

Pa recimo če spregledamo malenkost da je polog gotovine tudi plačljiv.

V bistvu kot vstopiš v banko ti bodo nekaj zaračunali, ni banka tam zato da dela izgubo!
evil.gif

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
WTF???
Sem skoraj znorela!!!

10.gif

roza.gif

Nobene provizije ni. Dnar je dnar.

irak_minister_informatie.jpg

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
Ti si nor... predstavljaj si lastno podjetje, plačuješ depo, arhive...... Komunajzerska monopolistična praksa.... Banke podjetjem že zdavnej računajo tudi prilive (provizija)...

itd....

Sej imaš drugače lahko denar u štumfu po 1 eur... kdo ti brani?

Ne trapaj, daš jim denar, da se z njim igrajo in služijo, potem mi bodo pa še računali to, da jim denar prinesem. Grem drugam tist trenutek, ko mi priliv računajo.

PS: mam račune v parih tujih bankah in ni res, da so take stvari redna praksa.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Še enkrat prvo kot prvo, kolko denarja so ti izgubili? Al spet lapaš na pamet. Tretja stvar v Sloveniji pravnim osebam računajo prilive že kar nekaj časa, kmalu bo tudi za fizikalce......

In kaj potem če imaš keš v tujini... a si džek. Govoriš, tako kot bi katera banka denar izgubila, zapravila itd....

serješ

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Genij, kje sem napisal, da ga izgubijo? Sem to z eno besedo kje omenil. Tvoj denar vrtijo, služijo (upam) in to je to, kar je bilo mišljeno z igro. Ne, noben poseben frajer nisem, ker imam v tujini račune, samo niti na enem mi ne računajo prilivov, ne na računih podjetja niti na mojih osebnih.
In ja, to sem čist na pamet napisal, mi ni treba nobenih linkov gledat.

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Mam firmo, ampak ti zgleda maš miljone, da tako opevaš denar vrtijo... Mamo poslovnega skb, na prošitu smo zaprli. In da računajo prilive, provizije.

plunk v morje, kar nam računajo pri bančnih garancijah vodenje računov itd..... skačete za 5 eur... dobr vam gre res...