Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
To bo izkljucilo boga (koncno!)
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ares, a lahko predvidevam katero knjigo si ti bral?
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
meni se ze sama vera v boga zdi naivna po difoltu
trdno prepričan nisem, ampak trenutno imam na voljo dve varianti:Citat:
Uporabnik medak pravi:
sass: torej ne verjames v religije ampak verjames v posmrtno zivljenje. ampak glede na to, da clovesko telo razpade, more nekaj potovat v nek drug svet, sepravi dusa (oz. kakokrkoli to poimenujes). ampak ce verjames v evolucijo, pomeni tudi da verjames da imajo zivali isto to "duso". a je tako? kako to da si tako trdno preprican da je posmrtno zivljenje?
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
aaaa... o tem se gre...
potem sem tudi jaz veren clovek
verujem v sveto luliko, saj mi le ona kaze pot do razsvetljenstva
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
aaaa... o tem se gre...
potem sem tudi jaz veren clovek
verujem v sveto luliko, saj mi le ona kaze pot do razsvetljenstva
vidim da ti nematerializem enostavno ne potegne
v bistvu je to zelo žalostno...pač si materialist...
Citat:
Uporabnik sass pravi:
trdno prepričan nisem, ampak trenutno imam na voljo dve varianti:Citat:
Uporabnik medak pravi:
sass: torej ne verjames v religije ampak verjames v posmrtno zivljenje. ampak glede na to, da clovesko telo razpade, more nekaj potovat v nek drug svet, sepravi dusa (oz. kakokrkoli to poimenujes). ampak ce verjames v evolucijo, pomeni tudi da verjames da imajo zivali isto to "duso". a je tako? kako to da si tako trdno preprican da je posmrtno zivljenje?
A) ob moji smrti se bodo ustavile kemijske reakcije v telesu in od moje zavesti ne bo ostalo nič
B) po moji smrti bo od mene ostalo telo, sam pa se bom ponovno rodil kot nekdo drug
zate ne vem, ampak meni je varianta B precej bolj všeč. čeprav je manj verjetna, bi vseeno raje videl,da se moja zgodba ob smrti ne bi končala, in temu se reče vera
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
lulika je bila napisana z namenom je.banja v glavo)
se strinjam s tem, da sem "materialist", sam ce spremljas malo znanstvena dognanja, potem vidis da sem hkrati tudi realist, saj je vedno vec indicev (oz. so samo ti), ki potrjujejo to, da se vse vrti okol subatomskih delcev. s tem mislim na vse. celotno vesolje, cloveka, naravo. in preprosto ni prostora za boga. kot si pa rekel, v kaj lahko verujes... zarad mene veruj v neko visjo silo. sam... zakaj bi se slepil, ce pa tega dejansko ni in je le plod tvoje domisljije. jaz v pravljice preprosto ne morem vrjet
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
poglej...
biti REALIST je nekako utopično...zakaj? Recimo v srednjem veku je bil REALIST tisti ki je verjel da sonce kroži okoli zemlje...In takrat so bili prav tako realni kakor si ti sedaj glede subatomskih delcev...
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
lulika je bila napisana z namenom je.banja v glavo)
se strinjam s tem, da sem "materialist", sam ce spremljas malo znanstvena dognanja, potem vidis da sem hkrati tudi realist, saj je vedno vec indicev (oz. so samo ti), ki potrjujejo to, da se vse vrti okol subatomskih delcev. s tem mislim na vse. celotno vesolje, cloveka, naravo. in preprosto ni prostora za boga. kot si pa rekel, v kaj lahko verujes... zarad mene veruj v neko visjo silo. sam... zakaj bi se slepil, ce pa tega dejansko ni in je le plod tvoje domisljije. jaz v pravljice preprosto ne morem vrjet
poglej...
biti REALIST je nekako utopično...zakaj? Recimo v srednjem veku je bil REALIST tisti ki je verjel da sonce kroži okoli zemlje...In takrat so bili prav tako realni kakor si ti sedaj glede subatomskih delcev...
vidiš, kam ciljam?
"Realist" je pač za tisto obdobje človek ki pač sprejme tisto kar nekdo drug reče in se s tem sklicuje na realnost. In v tem obdobju so subatomi zakon in vesolje...v srednjem veku je bila to ploščata zemlja in kroženje sonca okoli nje....
Nimamo pa blage veze kaj vse še obstaja!
In že zaradi tega klicati sebe "realist" je utopija. Ti veruješ v znanje človeka in ne daješ nobene možnosti da je človeško znanje pomankljivo. To je tvoja vera. Jaz zmeraj imam odprte možnosti ker se zavedam da človek še zdaleč ni požrl celotno znanje in da še marsikaj nam ni jasno in odkrito...in tu obstaja še nešteto možnosti po katerih se bo tvoja vera - naše znanje do temeljev spremenilo....