Odprl sem novo temo, kjer naj bi bilo vse združeno okrog EV subvencij, da ne iščemo, kaj je bilo o tem zapisano pod različnimi temami, in upam, da nebo nič narobej:
Andy je zapisal:
Mislim, da bi društvo s predlogi moralo pohiteti, ker bo verjetno kmalu izdan razpis za leto 2015. K predlogu bi jaz dodal tudi omejitev nakupa števila vozil za firme. Dodal bi omejitev najvišje nabavne cene vozila do naprimer 40 največ50 000 Evrov. Ukinitev rezervacij...
Andy je zapisal:
Citat:
Podatki razpisa EkoSklada za pravne osebe: http://www.ekosklad.si/dl/R/14/27/IJZ-PregledOdobrenihNa-27SUB-EVPO14.pdf
So to dejansko porabljena sredstva, ker če pogledate, piše pod Razpisana sredstva 300.000 EUR, če pa seštejete vsoto v tabeli, pa je AvantCar pobral 270.000 EUR + 30.000 EUR = 300.000 EUR.
Kako je potem Živalski vrt prišel do 3.000 EUR subvencije, če je AvantCar že pobral vsa sredstva?
Eto, sem se pozanimal. Dejansko so vsa vozila bila nakupljena s strani AvantCar-a, tako da ni druge, da bomo kot društvo predlagali, da se poveča višina sredstev za naslednje leto, da se ne bi ponovila situacija od letošnjega leta, ko je dejansko samo ena pravna oseba prišla do sredstev.
Kar bi bilo pa najbolje in je tudi na sestanku padel predlog pa je, da se ukine subvencije in se električne avtomobile obdavči po nižji davčni stopnji, to je 9.5%, namesto 22%.
Mislim, da bi društvo s predlogi moralo pohiteti, ker bo verjetno kmalu izdan razpis za leto 2015. K predlogu bi jaz dodal tudi omejitev nakupa števila vozil za firme. Dodal bi omejitev najvišje nabavne cene vozila do naprimer 40 največ50 000 Evrov. Ukinitev rezervacij...