ERGO zavarovalnica

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
Kot prvo, lepo pozdravljena na forumu
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik Urska_J_Snoj pravi:
Če v nadaljevanju povem, da je predsednik uprave Ergo g. Andrej Kocič, nekdaj na čelu zav. Triglav, sem povedala veliko.

Kaj točno si s tem želela povedati?
grin1.gif

Citat:
Kar se tiče kritij, smo cenovno ugodnejši, ker naša klasifikacija ni taka, kot jo imajo vse na slovenskem trgu že obstoječe zavarovalnice. Naše cene so drastično ugodnejše za vsa nemška vozila ter vsa družinska vozila, cene pa bistveno ne odstopajo pri vozilih italjanskega porekla. Naša prednost so predvsem lastni mobilni ceilci, dobra asistenca, ki je vezana na AMZS, ugodna zav. brez odbitne franšize tudi pri polnem kasku, niso pa konkurenčni pri voznikih mlajših od 25 let, ker je to statistično najnevarnejša skupina.

To je res, ERGO je zelo ugoden pri (dražjih oz. dragih) nemških vozilih z lastniki (vozniki) nad 30 let a še kje... v glavnem poudarek je na dragih vozilih z "varnimi" vozniki.

Citat:
Na naši polici ni drobnega tiska, vse je jasno razvidno.

No no, kaj pa so potem vsi tisti zavarovalni pogoji, katerih imam cele grmade, če ne drobni tisk?
grin1.gif

Dejanskega drobnega tista na policah pa tako ali tako nima nihče, razen če gre za kakšno dodatno klavzulo, dodano zaradi določenih pogojev ob sklenitvi zavarovanja (npr. Generalijevih 10% kasko premije, katere vrnejo ob brezškodnem dogajanju pri kasku)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
Citat:
Z veseljem vas sprejmem na kavico v naše poslovne prostore poleg A-Cosmosa, bivše cenilno mesto zav. Adriatic.
wink-1.gif

Lp,
Urška J. Snoj

Se mi zdi, da je imel on rahlo drugačne sorte kavico v mislih
grin1.gif

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Bom jaz povedal nekaj na srkastično pripombo glede Andreja Kociča. Gospod Andrej Kocič je v svetovnem merilu eden najboljših kadrov na področju zavarovalništva. Ni ga "brez veze" največja pozavarovalnica Münich RE povabila za eno leto k sebi na izobraževanje... Samo podatek, Münich RE vsako leto sprejme 9 najbolj perspektivnih ljudi iz celega sveta...

Zato bi bilo enkrat fino, da presežemo te polične sarkastične izjave in spoštujemo sposobne ljudi, kar gospod Kocič gotovo je. Ker se pa ERGO zavarovalnice tiče. Ja res je, imajo drugačno kvalifikacijo in je za predvsem dražja vozila bistveno bolj ugodna. Lahko povem, da sem sedaj pri njih zavaroval Audi A6 All-road in je bila razlima med Zavarovlnico Maribor in ERGO več kot 400,00 EUR za isto kritje...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
Si me pa malce očitno malce narobe razumel, dejansko me je zanimalo kaj je s tem mislila in v bistvu si mi sedaj ti prav lepo odgovoril namesto nje, tako da se ti zahvaljujem za to.
Spet po drugi strani pa sem tudi jaz že kar vrsto let v zavarovalništvu in tudi poznam Triglav kot tak in potem ni druge kot da rečem, da upam, da če g. Kocič res tako izjemen na svojem področju, je bil pri Triglavu zelo zapostavljen in oviran.

Kar se pa tvojih izkušenj z ERGO-tom tiče pa seveda le potrjujejo najine predhodne trditve o ugodnosti pod določenimi pogoji, kakor so pod drugačnimi pogoji najugodnejše tudi druge zavarovalnice. Zato pa je vedno zelo pomebno pregledati celotno situacijo pred dejanskim sklepanjem zavarovanja, da se poišče stranki res najbolj primeren produkt in ne da se govori ter dela kar nekaj na splošno/pamet.

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Hvala za dobrodošlico. Moram malo tale "moški" poligon malo popestrit:)

Kaj sem mislila z vavajanjem g. Kociča? To, da je celotni ekipi, ki je postavila Ergo v SLO, sodelovala bivša ekipa zav. Triglav, kjer so bili vrsto let in natančno vedo, kaj njim, kot največji slo. zavarovalnici manjka. Edina, ki nam trenutno parira s cenami je zav. Maribor, za katero pa lahko iz izkušenj povem, da pri cenitvi škod najraje komplicira, nobena toliko. Nikoli se ne ve, morda se bo isto zgodilo kdaj pri nas, ampak dvomim, da bo nemška diktatura to dovolila. In kot je zapisal spodaj gospodič komentar o g. Kocišu, vsa pohvala mu, smo veseli, da ga imamo za nadrejenega.

Kar se tiče splošnih pogojev, vse zav.jih imajo, ker jih morajo imeti in ker razlagajo natančno kdaj se katera stvar izljučuje itd., tako kot povsod. In če jih greva primerjati z splošnimi pogoji drugih zav., ne bova našla bistvenega odstopanja.

In v navezavi povabila na kavico, mu kot poročena ženska lahko le po službeni dolžnosti in vljudnosti ponudim kavico v naših prelestnih prostorih:) Da začuti utrip naše zavarovalnice, če že mojega ne:))

In naj še sama navedem nekaj razlik v ceni, Triglav cena 3.200eur, Ergo 1.900eur; tilia 1000eur z 50% popusta tako na ao kot na kasko, Ergo z brez odbit.franšize in nula popusta 870eur; itd.
Ni poanta v tem, da smo za dražja vozila cenejši, ker ni selekcija na ceno, tako kot povsod drugod, pri nas so nevarnostne tablice pomembne, cene rezrevnih delov, statistika koliko škod je z katero vrsto vozila in seveda, starost zavarovallca, ki bistveno vpliva na 30 let, to drži. Razlikujemo se tudi pri tovornih vozilih, kjer lahko zavarujemo tudi parkirišče... In še in še...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
hehe.... dobra tale o utripu.

Glede reševanja škod - nihče ni popoln, stvari se lahko zakomplicirajo povsod ali nikjer, na splošno pa lahko povem da po mojih izkušnjah ter po izkušnjah mojih strank ni ZM tista, katera največkrat komplicira v primeru škod
wink-1.gif
Kar se pa zavarovalnih pogojev tiče je pa normalno, da je to tako, kot si opisala..poanta je pa ravno v tem, da jih imate tako kot druge zavarovanice, torej imate tudi vi ta drobni tisk (kar pa ne pomeni nič slabega, stvari je le potrebno čimnatančneje definitrati).

..aja nekaj me pa res še tako dodatno zanima in sicer postavka sklenitve avtomobilskega zavarovanja za več (npr.10) let, drugje tega ni. Kaj se dela na temu področju oz. kaj točno naj bi bila oz. bi postala prednost take izbire? Bi se lahko zamrznila premija za tako daljše obdobje, morebiti premijski razredi (kar sicer dvomim za tako obdobje), kaj drugega?

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Postavka sklepanja zavarovanj za več let pri nas je. Tako kot tudi selekcija: prevozite manj kot 8000km letno, do 25.000 ali več kot 25.000km... Pri teh večletnih policah je tako, da se lahko sklene stalno (permanentno) ali pa za obdobje 1 do 10 let. To pomeni, da stranka 30 dni pred potekom zavarovanja prejme po pošti samo novo položnico. Takrat pa ima možnost tako preminjati ritja kot tudi dinamiko plačevanja itd. ali pa zav. celo prekiniti. Je pa popust na sklenjeno polico 5 let ali več. Prav tako pri ErgoDOm, za obdobje 1-10 let... Le da se tam prekinja šele po 3 letih, tako kot povsod.
Zamrznitev bonusa pri nas ni možna in močno dvomim da bo. Ker tudi pri Generaliju je kar nekaj drobnega tiska okoli tega. Toliko let brezškodnega dogajanja je treba z nečim dokazati, kar pa za stranko pomeni, da bo morala to pridobiti od predhodne zav., ali celo večih, če je vozilo zav. vsako leto drugje, česar sama ne podpiram.

Še kak drug predlog?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Jaz sem stranka, ki sem predvsem čustveno navezan na svojo zastopnico. S čim me lahko prepričaš? Ne bom jaz nekje sklepal, hočem zastopnico, ki jo s ponosom predstavim svojim prijateljem, pa ji na tak način zrihtam kako stranko. Imaš kaj atributov za pokazat? Saj sama veš, kako trd je zavarovalniški posel.

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Najprej lep pozdrav.

Lep izziv, ni kaj. Sama sebe težko pohvalim. Imam pa zveste stranke, ki jih v primeru škode intenzivno pomagam. Zadnja stranka je bila tako zadovolna, da je celotni naši upravi naslovila mail in me v njem, poleg našega cenilca, hudo lepo pohvalila. Do strank sem korektna in pazim, kaj rečem, da ne rečem kaj, kar ni res. Zavedam se, da je posel trd, se pa po drugi strani zavedam, da ne zastopam samo sebe, temveč tudi podjetje Avto Snoj, kjer moje stranke z veseljem popravljajo svoje vozilo, že zato, ker je to družinsko podjetje z več kot 30 let tradicije. Kljub svojim letom imam znanja in izkušenj veliko, stranke pa mi sledijo iz cele Slovenije.
Meni to dejansko ni služba, temveč nekaj, kar delam z veseljem, resnično z veseljem, ker če bi želela le službo, bi delala v domačem podjetju svojega moža.
In če ste navezani na svojo zastopnico, potem veste, da vas ne bodo prepričale moje besede, temveč osebe stik in občutek, ali mi lahko zaupate ali ne. In ko bo prvi škodni primer, se izkaže, ali sem si to zaupanje zaslužila in ali si ga bom tudi v bodoče.

Se strinjava?

popay

Pripravnik
27. jun 2011
66
0
6
Eh Matey no. Všeč so mi pač podjetne punce. Urška je že pritegnila mojo pozornost in ko bom kaj potreboval okoli zavarovanj že vem kje bom iskal. Seveda ne bom pozabil nate
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ursko lahko samo pohvalim. Matey: si ti pozabil preveriti ali se ti ne da? Minilo je ze vec kot en mesec. Lp

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Urška je zakon, jaz bi si jo najarje kar dodal med facebook prijatelje, da jo kliknem ko bom rabil, v mesecu maju drugo leto.

I

Izbrisan uporabnik 3287

To ti sedaj o fizicnem izgledu al te je z prejsnjim postom prepricala? He he

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Dober dan vsem skupaj.

Ker posla in privat življenja ne mešam, vam lahko sugeriram, da dodate na FBju stran Avto Snoj (za profilno sliko je rdeč renault clio), kjer boste na takočem po novem z vsemi novicami, tako avtomobilističnimi kot tudi zavarovalniškimi. Se bom extra potrudila, da bomo up-to-date...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
A jebemtiš, jaz pa sem nocoj že sanjal polico, na njej pa gola Urška z jabolko v ustih. To bi bila prava Ergo polica!
Ampak tista blond kolegica z daljšimi lasi pa tudi ni švoh. Jagoda & Jagoda No.2 sta se poimenovali. Saj jagode so tudi fajn, ni treba jabolko.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Sej ni treba biti pretirano brihten, da vtipkaš njen kontakt v google in dobiš celo filmček njenih poročnih fotografij.

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
To pa je tako danes, ko je stric google tako pameten:) Vama je vsaj všeč filmšek?:) Da ne bo kdo mislil, da sem ga sama objavila! Sicer pa privat res nima nobene veze s poslom...