Moti me to silno in povsem nepotrebno "razmetavanje" osebnih podatkov.
Je možno narediti informativni izračun tudi brez tega?
Zakaj letnica rojstva in vozniški staž (ter morda še spol) potencialnega sklenitelja ne zadoščajo?
Pa seveda podatki o avtu ter vse ostalo, kar bi lahko vplivalo na višino premije (varni voznik, opravljen tečaj varne vožnje, mlada družina, malo prevoženih kilometrov, brez škodnih primerov, nekadilec, športnik, morebitne kazenske točke,...)
Kako lahko ime, priimek, naslov in rojstni datum* vplivajo na višino zavarovalne vsote? (*astrologija?
)
Osebno v vsej svoji 25+ letni vozniški karieri še nisem imel škodnega primera zaradi moje ali deljene krivde, zato iščem absolutno najnižje možno zavarovanje - zame je to samo nujno zlo!
Ima kdo interes za obdelavo takih "pacientov"?
("zaslužek" sicer ni velik, je pa zanesljiv)
Odgovor oz. ponudbe lahko tudi na ZS. Do konca tedna moram urediti, zaenkrat je informativni izračun pri Triglavu pokazal 155€.
Hvala!
PS
Večino mladih voznikov se po krivici zapostavlja in povsem neupravičeno plačujejo preveč!
Da so "visoko rizična skupina", je POPOLNO ZAVAJANJE!
Prometne nesreče niso skupinska dejanja, zato je ta formulacija popolna neumnost!
Tu so posamezniki, ki "dvigujejo rizičnost skupine" še kako enostavno določljivi - seveda, če bi se to hotelo.
Ko bodo povzročitelji prometnih nesreč oz. škod bistveno bolj udeleženi pri povračilu, se bo tudi kultura "(visoko)rizičnih" mladih voznikov spremenila - na bolje.
Zavarovanje bi bilo treba vezati tudi na voznika (vozniško dovoljenje) in ne samo na avto!
Kar pomeni: ko bi enkrat naredil dovolj veliko škodo (sploh zaradi povsem nedvoumno dokazane lastne krivde - npr. prekoračene največje dovoljene hitrosti ali vožnje pod vplivom nedovoljenih snovi), bi recimo naslednih 10-20 let plačeval 200-300% premijo.
Dostikrat s tem verjetno ne bi poplačal škode, bi pa vsaj nosil nekoliko večji delež.
Avtomobilsko zavarovanje se ne more enačiti z zdravstvenim - tam je solidarnost bolj upravičena - vsi pač nimamo/jo enake sreče z zdravjem oz. imamo nanj sami dostikrat manjši vpliv (kot npr. na vožnjo, kjer je naš vpliv veliko veliko večji).
Pa sem se malo "izkašljal"...