ERGO zavarovalnica

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Ne to kar ti pišeš nima veze s kaskom.

Nekdo ti povzroči škodo. Greš na svojo zavarovalnico skodo prijavit in ocenit, ker imaš tam sklenjeno AO zavarovanje.

Tvoja zavarovalnica ti opravi cenitev in izplača škodo (seveda če je vse OK in nisi kriv). Potem pa terja denar od povzročiteljeve zavarovalnice.

PS

Tako bi kvalitetno AO zavarovanje sploh dobilo smisel, ne pa da dobiš "kupon" od neke "Romunske" zavarovalnice, ki ti na koncu ne izplača nič. In ti na koncu ostane nepokrita škoda, čeprav imaš avto zavarovan AO pri neki renomirani zavarovalnici.
Seveda ima vezo, pa to ti ravno pišem. Sistema enostavno ne moreš spremeniti, ker je povsod enak. Obvezno zavarovanje je zavarovanje odgovornosti do tretjih oseb. Imaš pa ti kot zavarovanec pri svoji zavarovalnici pravico popravljati tujo škodo preko kasko police (če jo seveda imaš), takrat bo pa res tvoja zavarovalnica prevzela terjatev do te "Romunske zavarovalnice".

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
če želiš, mi lahko pošlješ scan police na email, pa se bo zadevo malce preračunalo, da vidimo kakšna bo/je kaj situacija, po potrebi pa se lahko tudi dobiva magar v ponedeljek, če ni druge, in urediva zadevo
smile-1.gif

Evo, imam polico tukaj, 295 eur je bilo lani, se splača sploh pošiljat, neke bistvene razlike skoraj verjetno ne bo, ali ? Bolj bi ji prišlo prav tisto zavarovanje, ko misli grawe ali thalia ali kdo uvest, za tiste, ki delajo manj kot 15000km letno?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.773
15.836
113
tilia, ne thalia
grin1.gif

drugače pa sem ti na PM poslal svoj email, pa mi lahko tja pošlješ scan še zaradi ostalih podatkov, samo cena mi ne pove ničesar
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Pooblaščenih serviserjev je pa bolj malo... http://www.ergo.si/storitve/vasa-povezava-do-nas/pooblasceni-ergo-serviserji/

Bolj, kot majhno število, me moti to, da so pretežno neki s.p.-ji, kjer je vprašljiva kvaliteta popravil, še posebaj pri kakšnih novih, boljših, dražjih vozilih?

.

To nimajo ažurno, imajo tudi popravila na poblascenih servisih,samo nevem zakaj nimajo gor. Recimo za BMW imajo Malgaj in Acosmos v LJ ....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
darjan, matey in ostali:
Kako dokazuješ da nisi imel nesreče v zadnjih xy letih?
Kako dokazuješ da boš prevozil manj kot 15kkm?, KAj če boš prevozil več kot 15kkm?
mogoče me še kaj žuli na tem področju

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
- s predpolico ( zavarovalnice preverjajo pri predhodni zavarovalnici bonus/malus )
- v polico se vpiše stanje števca ob sklepanju stranka pa pove koliko dela km letno
če dela več km letno in ni škode pol ni problema, če pa preseže te km in ne sporoči
zavarovalnici, da bi ji obračunali razliko in zares pride do škodnega primera, pa potem
zavarovalnica sorzmeren delež v nižji premiji sorazmerno poračuna pri izplačilu škode!

Za poštene ljudi ni ovir, tisti ki bi pa radi mutili bodo pa vedno nekaj mutili...

Te še kaj žuli?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Sedaj ste se seveda najbolj pičili v AO kritje in cenovno politiko le tega. V resnici cena golega AO kritja med zavarovalnicami niti ni tako drastično različna. Predvsem do ogromnih razlik prihaja pri kasku.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
ponavadi se ljudje zmeraj zapičijo v neke malenkosi, oben pa ne gleda cele slike...
ja med AO ni pa tudi je razlika in včasih velika med zavarovalnicami, na to pa vplivajo
različni parametri, starost, bonus,...

Imajo šeeno dobro pa slabo lastnost, pri njih ni posebaj doplačila za mladega voznika,
je pa premija višja če vozijo vozilo mlajši od 25 let in je treba na to tudi pomisliti ob sklepanju,
ker spet če je povzročitelj mlajši od 25 let in to ni upoštevano...

Pri kasku je slabost to, da če zaæneš prvič kasko, štartaš dva rezreda višje kot imaš bonus na AO,
pri starejših avtih boš imel lahko certificirane dele ali pa kopije in bo zaradi tega kasko cenejši...
Asistenca bo od AMZS ampak še zmer ne tolk dobra kot Triglav (nadomestno vozilo
Pogodbeni serviserji: če se označi da bo avto popravljal pooblaščeni serviser bo kasko zaradi tega nekaj cenejši,
če ta serviser ne bo mel prostih kapacitet ipd. se ga bo lahko popravljalo pri drugem, nadometno vozilo bo pri pogodbenih serviserjih zagotovljeno za ves čas popravila, ne samo po normativu...
Bolj konkretno bomo pa videli ob letu osorej
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.987
113
Ni mi jasno, kako to, da se kasko začne iz nule oz zakaj se enostavno ne pogleda, če recimo zadnjih 5 ali 10 let nisi imel nesreče, imaš pač polni kaski bonus, ali pa polovičnega. Oz ne nesreče, da nisi bil ti kriv.
Takšne voznike si verjetno vsaka zav. hoče.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Men se pa zdi, da pri takšni zavarovalni politiki pri nas, ne more uspeti " zunanja" zavarovalnica, ker se potem ne morejo več kartelno pogovarjat in bi jim ta sigurno skočila v zelje, ali pač?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni mi jasno, kako to, da se kasko začne iz nule oz zakaj se enostavno ne pogleda, če recimo zadnjih 5 ali 10 let nisi imel nesreče, imaš pač polni kaski bonus, ali pa polovičnega. Oz ne nesreče, da nisi bil ti kriv.
Takšne voznike si verjetno vsaka zav. hoče.

Slabost komunikacije na forumih je v tem da dobršn del populacije prebere nekaj na pol in tako tudi razume stvari...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.845
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Men se pa zdi, da pri takšni zavarovalni politiki pri nas, ne more uspeti " zunanja" zavarovalnica, ker se potem ne morejo več kartelno pogovarjat in bi jim ta sigurno skočila v zelje, ali pač?

pa smo pri kartelnih dogovorih, še mal pa bomo na tajkune prešaltal in kolk so nam vsem pokradli, pa kolk so vse oni krivi... živel TiTo!

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Ksz

Naj mi se na PM javi kakšen zastopnik ERGO, da mi naredi predračun...

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Zdravo.

Vsi, ki imate kakršnokoli vprašanje v zvezi z ERGO zavarovalnico, tako glede sklepanj zavarovanj, kot tudi iz naslova cenitve škod, sem vam na voljo tako preko elektronske pošte www.avtosnoj.si.

Lp,
Urška J.Snoj

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Zdravo.

Naj odgovorim na osnovna vprašanja. Ker mora dovoljenje za opravljanje zavarovalnih poslov podeliti Agencija za zavarovalni nadzor, večjih odstopanj v kritjih ni in jih ne mora biti. Če v nadaljevanju povem, da je predsednik uprave Ergo g. Andrej Kocič, nekdaj na čelu zav. Triglav, sem povedala veliko. Kar se tiče kritij, smo cenovno ugodnejši, ker naša klasifikacija ni taka, kot jo imajo vse na slovenskem trgu že obstoječe zavarovalnice. Naše cene so drastično ugodnejše za vsa nemška vozila ter vsa družinska vozila, cene pa bistveno ne odstopajo pri vozilih italjanskega porekla. Naša prednost so predvsem lastni mobilni ceilci, dobra asistenca, ki je vezana na AMZS, ugodna zav. brez odbitne franšize tudi pri polnem kasku, niso pa konkurenčni pri voznikih mlajših od 25 let, ker je to statistično najnevarnejša skupina. Zavarovalnica je Nemška, stoji že 20 let, dela na razumljivosti zavarovanja ter predvsem na korektnosti. Na naši polici ni drobnega tiska, vse je jasno razvidno. Kar se tiče servisov, jih je kar nekaj že pogodbenikov, in tudi tusti ki to še niso, lahko popravljajo pri nas zavarovana vozila, če ima stranka na polici označeno, da servis izbira sama.

Skratka, vsi v kolektivu se trudimo, da smo do strank jasni, korektni in na voljo, tudi ko se zgodi škoda. Sama osebno imam za sabo servis, za katerega jamčim in še vse stranke so bile zadovoljne. Pa ne samo sedaj preko Erga, že prej, ko sem še delala kot zastopnica v zavarovalno zastopniški agenciji.

Še kakšno vprašanje, na katerega lahko poskušam odgovoriti?

Lp,
Urška

Urska_J_Snoj

Zelenc'
5. nov 2012
14
0
1
Z veseljem vas sprejmem na kavico v naše poslovne prostore poleg A-Cosmosa, bivše cenilno mesto zav. Adriatic.
wink-1.gif

Lp,
Urška J. Snoj