Trgovine in nedeljsko delo

kajn

Guru
5. okt 2007
2.974
1.841
113
Iskajoč brata
Spar? Zakaj je nasel luknji v Mojstrani?
V trgovino naj gre v nedeljo tisti, ki hoče, rabi, mora, se rekreira!

... na nedeljskem kosilu tam nekje v eni gostilni! :valjamse:
blizu.... na terasi, v baru na pijači, ob lokalni reki....
pa če bi vedel, da je zaprta, bi pa s sabo prinesli dekco in pijačo... kupljeno v soboto v trgovini... še boljše bi bilo, bi lahko čisto ob reki na bregu bili, pa bi kamenčke metal v vodo, pa še tamal bi pomoje cepnil notr....

primerjate hruške pa jabolka.... ampak ok, vse da lahko utemljite svoje prepričanja

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.216
4.683
113
Čaki malo, ni ona Maruška ali kaj že je napovedovala odpuščanja.

In potem je bilo vse tiho, ker še za normalni delovnik jih ne dobijo.

Sicer pa bo v kratkem kitajska samopostrežna trgovina zalaufala in ne bodo rabili trgovcem utrujati v nedeljo in ponoči.

Samo Balkanci bi jim še pult iz trgovine odnesli brez plačila, tak da to spet ne bo šlo.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.974
1.841
113
Iskajoč brata
Čaki malo, ni ona Maruška ali kaj že je napovedovala odpuščanja.

In potem je bilo vse tiho, ker še za normalni delovnik jih ne dobijo.

Sicer pa bo v kratkem kitajska samopostrežna trgovina zalaufala in ne bodo rabili trgovcem utrujati v nedeljo in ponoči.

Samo Balkanci bi jim še pult iz trgovine odnesli brez plačila, tak da to spet ne bo šlo.
glede na to kaj se v prelepi USA dogaja s trgovinami, bomo kmalu šli nazaj na postrežne trgovine in bo samo pult spredaj :)
V resnici bo pa bolj preko spleta nakup, ter prevzem paketa v omari št XY ... Tako da bo sam skladišče in prevzemna mesta

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.216
4.683
113
Tak ja še malo južnih sem dobimo, pa bodo res samopostrežne trgovine tudi do nivoja blagajne in ne(plačila)

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.525
1.925
113
na temni strani lune
... tudi iz Slovenije!

Vprašaj Matjaža Nemca :)

Italijanski in Slovenski Lidl. Par 100m zračne razdalje. En odprt tudi v nedeljo do 20.00. V enemu so cene nižje. Pri določenih izdelkih malenkostno, pri določenih konkretno. V enemu je ponudba bolj pestra in trgovina bolje založena. Pri enemu je opazno večje število trgovcev prisotnih v trgovini, pa na "pas mater" ne dela noben. Predvidevam da so pri enem od Lidlov trgovci tudi bolje plačani.

In po lastnih opažanjih, trgovina v nedeljo nikakor ne sameva. Priznam, občasno tudi jaz nakupujem v Italiji ob nedeljah. Zakaj? Zato ker lahko in za vse ostalo me pravzaprav "boli briga". In če bi bile trgovine tudi pri nas odprte v nedeljo?
Morda pa bi res šel kdaj tudi kaj kupiti in zopet bi me kvalitetno "bolel ku**c" za vse moraliste.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.525
1.925
113
na temni strani lune
Glede nato, da te boli briga, se lahko preko pogodbe javiš in delaš v nedeljo v eni od trgovin. Si čisto navaden egoist in nič drugega.

Uuu en moralist se je že javil.

Če kateremu delavcu ne paše nedeljski urnik lahko vedno da odpoved in odide drugam. Kaj so pa trgovci tako posebnega v primerjavi z črpalkarji, gostinci, delavci v turističnih sektorjih,... tega pa nisem nikoli razumel.

Bi bil pa vesel tvoje razlage zakaj sem egoist in zakaj bi se moral pogodbeno javljati v trgovino? Da se boste občutljive dušice počutile bolje? Bogi, bogi prodajalci v trgovinah...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.534
3.257
113
Lublana
Obišči stran
To sploh ni bilo vprašanje na katerega sem odgovarjal, malo bolj se potrudi. Vprašanje je zakaj bi MORALE bit odprte v nedeljo.

Lepo da se primerjaš z Azijci - jaz ne hvala!
Niso samo tako samo v Aziji. Tudi v EU imaš trgovine in restavracije 24/7. Nekje več, nekje manj malo manj. Še najbolj kmetavzarsko zaplankana od menih poznanih je Avstrija, tudi tam je kot v Sloveniji skoraj vse zaprto.

• Všeč mi je
Reactions: dax

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.534
3.257
113
Lublana
Obišči stran
Potem, pa začni. Kaj še čakaš? Trgovine krvavo potrebujejo delovno silo, ker nobeden več noče delat tega.
Imam služno. Že nekaj let delam v podjetju kjer se dela 24/7. Na mojo željo delam izključno ponoči, kot še nekaj sodelavcev. Nekateri so si pa izbrali dvo ali troizmensko delo, nekateri pa zgolj dopoldansko. Vse se da zmenit.
Trenutno pač ne rabim službe pa itak v zaplankani Sloveniji ne obstaja niti ena sama samcata 24/7 trgovina. Tako, da dvomim, da je pomanjkanje delovne sile za nočno izmeno. Mene pa zanima izključno nočna služba.
Ne razumem pa zakaj se vsajaš in te tako skrbi kaj in kdaj kdo dela? Nihče nikogar nič ne sili.