Eni na dopust drugi na bolniško

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Pa kaj vi resno mislite, da si folk prenasa dopust v naslednje leto, ker potem izsiljije s tem ali kaj? Realno je stvar taka, da to pac ni javni sektor. V privatnem pac ne mores samo reci "zdaj me 2 tedna ne bo". Ur sem imel viska v 1 letu prek 200, izplacati niso hoteli, bom kao koristil. Pa se 10 dni starega dopusta. Torej sem lahko skoraj 2 meseca doma, pa se novi dopust pa lahko prespim 25 procentov leta. A besede so eno...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Miikech pravi:
Pa kaj vi resno mislite, da si folk prenasa dopust v naslednje leto, ker potem izsiljije s tem ali kaj? Realno je stvar taka, da to pac ni javni sektor. V privatnem pac ne mores samo reci "zdaj me 2 tedna ne bo". Ur sem imel viska v 1 letu prek 200, izplacati niso hoteli, bom kao koristil. Pa se 10 dni starega dopusta. Torej sem lahko skoraj 2 meseca doma, pa se novi dopust pa lahko prespim 25 procentov leta. A besede so eno...

No, v javnem sektorju tudi imaš precej ljudi, ki imajo ur za koriščenje preko 500, dopust popolnoma neizkoriščen. In če ne moreš koristiti tega, pa ko te lepo zaboli qrac za firmo, kot njo boli za tebe, potem pač pojejo bolniške. Žal, potrebno bo urediti stvari pri glavi
smirk-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Pri nas imajo nekateri še neizkoriščeno lansko bolniško...
hysterical-1.gif

pa kako dobi bolniško, če mu ni pa nič. Kaj kr reče dohtarju, da ga nohti bolijo, al kako.

To je po celi JU.Z tem si zdravniki rešujejo službe. Prišli smo že tako daleč, da delavci, nekateri,seveda, že kar za nekaj dni vnaprej napovedo bolniški staž. Če bi se nagrajevala zvestoba na delovnem mestu, bi bilo verjetno drugače. Tako pa...
uf-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
To ni zgolj problem JU. To je problem kulture slovenskega lastnika, moneyžerskega kadra in konec koncev tudi rabotnika.

Ja , se strinjam, ampak, imaš tudi službe , kjer mora prisotni delavec prevzeti še delo bolniškarja, pri plači se pa en qurc pozna.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.071
1.867
113
Emona / Carnium
V večini karantanskih organizacij vlada pomanjkanje fairness-a. Sem spada tudi to, kar omenjaš pa še mnoge druge zadeve, ki so prepuščene naključju oz. igri "kdo bo koga".

Zakaj nekdo vztraja v takšnem okolju, ki ga pri svoji polni kapaciteti razume in vidi kot nezdravo, pa ne razumem.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
V večini karantanskih organizacij vlada pomanjkanje fairness-a. Sem spada tudi to, kar omenjaš pa še mnoge druge zadeve, ki so prepuščene naključju oz. igri "kdo bo koga".

Zakaj nekdo vztraja v takšnem okolju, ki ga pri svoji polni kapaciteti razume in vidi kot nezdravo, pa ne razumem.

Ja, kaj češ, če pa že pri 40-45 let ne najdeš drugega delovnega okolja, si namreč prestar, ne glede na psihofizično kondicijo , zato pač vztrajaš in se jeziš na oblast, ki takim delomrznežem ne stopi na prste.