In name, ki visoko moč rabim 30 minut dnevno. In ne, ne morem se prilagoditi, ker nimam namena ob treh zjutraj molzti krav, da pridem s pranjem v poceni špico in elektro barone oropam dobička, ki ga bojo bojda "ampak sedaj pa res" vložili v omrežje.Zakaj že? Na večino gospodinjstev nov sistem (preverjeno) nima vpliva. Tisti, ki na polno žgejo špice, so bodo pa malo prilagodili. In ne, ne rabiš nujno hranilnika. Samo malo pameti.
Seveda obstaja tudi nekaj podjetij, ki ima stalno zelo visoke moči. Ampak za take je čisto OK; da to tudi plačajo, ker pač neproporcionalno veliko obremenjujejo omrežje.
Ja, tu. Kolikor berem, polnjenje avta ni problem, ker se lahko polni ponoči.Aha, tu te boli.
Imam SE + polnilnico. Ker sem avto filal kadarkoli, imam vse bloke na 11,5. Ene 300 € na leto me bo to stalo, namesto dosedanjih 90.
In ja, zagovarjam novo omrežnino. Ker pač ni nobene potrebe, da mi v temi ob petih popoldan avto na polno fila ob tem, ko se na elektriko kuha kosilo in laufa na elektriko gretje.
Zdaj mi pač sistem to uravnava in ne gre čez 6 kW (in bom pač znižal bloka 1 in 2 na 6 oz 8 kW.
Khm... Merilo je moč, ne tok. Nižja napetost, višji tok, enaka moč.
Aha, tu te boli.
Imam SE + polnilnico. Ker sem avto filal kadarkoli, imam vse bloke na 11,5. Ene 300 € na leto me bo to stalo, namesto dosedanjih 90.
In ja, zagovarjam novo omrežnino. Ker pač ni nobene potrebe, da mi v temi ob petih popoldan avto na polno fila ob tem, ko se na elektriko kuha kosilo in laufa na elektriko gretje.
Zdaj mi pač sistem to uravnava in ne gre čez 6 kW (in bom pač znižal bloka 1 in 2 na 6 oz 8 kW.
Ja, tu. Kolikor berem, polnjenje avta ni problem, ker se lahko polni ponoči.
Če bi za ta vladni hoax vedel prej, bi doma delal voda-voda ali zemlja-voda sistem in ne zrak-voda in bi mi bilo vseeno, zdaj pa imam pač TČ, ki si kar vzame iz omrežja...tako imam 13,6 drugo leto pa 10,9 in 12,8.
Če bi mel vsaj mal mozga v glavi bi zavohal piramidni sistem in bi tistih 26 jurjev vložil drugače. V prvi vrsti v energetsko sanacijo. Za neizolirane ex yu gradove TČ pač ni.Ja, tu. Kolikor berem, polnjenje avta ni problem, ker se lahko polni ponoči.
Če bi za ta vladni hoax vedel prej, bi doma delal voda-voda ali zemlja-voda sistem in ne zrak-voda in bi mi bilo vseeno, zdaj pa imam pač TČ, ki si kar vzame iz omrežja...tako imam 13,6 drugo leto pa 10,9 in 12,8.
V neizolirani hiši ne moreš nadomeščat ponoči, ker ne drži toplote, čeprav ima bolj nova okna in vrata in TČ mora vedno "delat". Vodo ogreva ponoči, da se ne opazi. Sicer imam zdaj ponoči pol st. nižjo temp., to izklopim, ko bo hladneje. Za ogrevanje SV ne porabi veliko, ker jo ogreva z vodo v sistemu, kako ne vem, 285L zdrži en dan. Mogoče malo manj mačke ven spuščamo, pa se že to pozna.Ce bajta za ogrevanje rabi, potem ne bi nikdar pokril razlike med zrak/voda in ostalimi variantami. Imas možnost in poglej koliko na nek mrzel dan kompresor dela med ogrevanjem. Ce je fore dosti lahko cez dan nizas ogrevanje in nadomescas ponoci. Vse tole: druga TČ, nocno dnevni rezim vs 24/7 pa je blažev žegen, kar se cene omreznine tice. Glavna razlika, ki se dela je pri ogrevanju SV. Gre za enak princip kot za EV. Daj na urnike in ogrevaj zjutraj pred 6h uro. Ce ne zdrzi do vecera pa potem še med 14 in 16h. Tukaj si pridelal visjo ceno blokov, kot bi bilo treba, ce ti jo ogreva cez dan. Pridobil nisi s tem pa nic, razen stroska.
ja če bi imel...če bi ti bil malo lepše vzgojen, tudi ne bi rabil gledat za hrbet., pa se zdaj poglejČe bi mel vsaj mal mozga v glavi bi zavohal piramidni sistem in bi tistih 26 jurjev vložil drugače. V prvi vrsti v energetsko sanacijo. Za neizolirane ex yu gradove TČ pač ni.